Virginia_Sol  P 6Kedvenc könyvek 11

Wass Albert: A költő és a macska / Te és a világ
Lázár Ervin: Tüskés varabin
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet!
Konrad Lorenz: Salamon király gyűrűje
Sarah Fine: Sanctum
Terri Irwin: Az én Krokodilvadászom
Till Lindemann: In stillen Nächten
E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Christian „Flake” Lorenz: Villanycigány

Kedvenc alkotók: Wass Albert

Hirdetés
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Virginia_Sol P
Egymondatos novellák

Szösszenetek

Az élet közhelyek rendszere, s a klisék igazak. A történelem szereti ismételni önmagát, hiszen, ami elromolhat, az előbb-utóbb be adja a kulcsot, de az ember holtáig tanul és remél, mert a remény hal meg utoljára, mivel úgy még soha nem volt, hogy valahogy ne lett volna.

Egy csepp valóban növeli a tengert, hiszen kicsi az a szegény bors, de biz’ piszok erős, főleg, ha abba ütöd az orrod, amibe nem kéne, és ahelyett, hogy elhinnéd, a türelem rózsát terem, azon siránkozol, hogy nincsen rózsa tövis nélkül, de talán csak sokat markolsz, aztán rájössz, hogy nesze semmi, fogd meg jól; majd megtanulod, hogy lassabban járj, hogy tovább érj, elvégre nem csak a húsz éveseké a világ.

Az ember nem a viseletétől lesz ember, és a haraszt is csak a szélben zörög, szóval néha bölcsebb vagy, ha hallgatsz, hiszen csak a szamár szenved, ha nem enged, de kétségtelen, sokaknak elég a szamár is, ha nincs kéznél a ló, elvégre még vak tyúk is találhat szemet, szóval próba szerencse, és ne feledd, ki korán kel, aranyat lel… már csak az a kérdés, ki szeret korán kelni?