Virág_Mező 2Kedvenc könyvek 14

Leon Uris: Miła 18
Adam Makos – Larry Alexander: Felettünk a csillagos ég
Els Beerten: Mind a mennybe vágyunk
Eric Knight: Légy hű magadhoz
Eugene B. Sledge: Pokol a Csendes-óceánon
James Jones: Most és mindörökké
Leon Uris: Csatakiáltás
Robert Merle: Két nap az élet
Norman Mailer: Meztelenek és holtak
Stephen E. Ambrose: Az elit alakulat
Irwin Shaw: Oroszlánkölykök
Ken Follett: Vadmacskák

Kedvenc sorozatok: Évszázad-trilógia

Kedvenc szereplők: Behemót, Ethel Williams, Julien Maillat, Rogyion Romanovics Raszkolnyikov, Szonya (Szofja Szemjonovna Marmeladova), Tatjána Larina

Kedvenc alkotók: Ken Follett, Leon Uris, Radnóti Miklós, William Shakespeare

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép / A homokember / Scuderi kisasszony
Joseph Heller: A 22-es csapdája
>!
2020. február 11., 16:24
>!
Európa, Budapest, 2013
244 oldal · ISBN: 9789630793209 · Fordította: Barna Imre, Gergely Erzsébet, Horváth Géza
>!
2020. január 27., 10:48
>!
Európa, Budapest, 1977
668 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630709457 · Fordította: Papp Zoltán · Illusztrálta: Papp Oszkár
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Virág_Mező
Levelezőtárs kerestetik!

Szervusztok drágák!
Nem fogok kertelni, sem részletes bemutatkozással szolgálni, csak a lényegre térek.
Szeretnék egy kitartó, hűséges levelezőpartnert, DE nem (csak) azon okból kifolyólag, hogy megosszuk egymással, hogy kinek milyen pocsék napja volt, mennyire utáljuk vagy éppenséggel rajongunk az esős őszi időjárásért. Olyan levelezést szeretnék – nem mellékesen papír alapon –, ahol a gondolatainkat osztjuk meg egymással. Mindenről. Legyen az egy olvasásélmény, egy pici szikra, ami a könyv olvasása közben gyulladt ki Benned, aztán most aszerint éled az életed, vagy mit tudom én. A lényeg, hogy ne a felszínes bájcsevej legyen az apropó, amiért leülök írni Neked, hanem rendes, igazi, nemakarokelcsépeltkifejezésekkelélnide mélyenszántó gondolataim, amiket Te a levél érkeztekor nyugodt szívvel kinevethetsz, elgondolkodhatsz rajtuk, egyetérthetsz, vitatkozhatsz vele és én is ugyanígy szeretnék tenni a Te leveleid kapcsán. Váltsunk több lapnyi információt egymással. Arról, hogy hol kezdődik egy átlagos egyetemista neurózisa, hogy mi kellene ahhoz, hogy megváltsuk a világot a szó szoros értelmében. Mondd, hogy Te, valaki, aki hűséges levelezőtársam leszel jóban-rosszban, olvasod ezt és a pici démonka a válladon suttogja, hogy „Tedd meg!”, Te pedig ráveszed magad, hogy írj nekem privátban!
Egyébiránt a végére hagytam egy icipici darabkát rólam is. 21 éves vagyok, harmadéves egyetemista, eléggé bölcsész-alkat. A fent leírtak alapján azt hiszed, rettenetesen komoly vagyok és besavanyodott; hát nem. Gyermeteg vagyok, komolyan csak azt veszem, hogy ránk rohad a bolygó, meg hogy Raszkolnyikov tulajdonképpen helyesen cselekedett.
Egyébként nekem teljesen mindegy, hogy hím- avagy nőnemű vagy, gyerek vagy felnőtt (amúgy szerintem nem létezik olyan, hogy felnőtt), csak a már említett dolgokat szeretném kérni Tőled: ne szűnjenek meg létezni a leveleid szó nélkül, illetve oszd meg velem a gondolataidat.
Remélem, egymásra találunk!

10 hozzászólás