vicomte  P 9Kedvenc könyvek 100

George R. R. Martin: Trónok harca
George R. R. Martin: Királyok csatája
George R. R. Martin: Kardok vihara
George R. R. Martin: Varjak lakomája
George R. R. Martin: A Dance with Dragons
George R. R. Martin – Ben Avery: Kóbor lovag
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Michael Ende: A Végtelen Történet
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Émile Ajar: Előttem az élet
William Goldman: A herceg menyasszonya
Glen Cook: A Fekete Sereg

Kedvenc sorozatok: A királygyilkos krónikája, A Széthullott Birodalom, A tűz és jég dala, Árnybíró, Az Első Törvény, Az Úr Sötét Anyagai, Bartimaeus, Galaxis útikalauz stopposoknak-trilógia, Haldokló Föld, Kázmér és Huba, Korongvilág, Vaják

Kedvenc szereplők: Arwen, Arya Stark, Cthulhu, Göcsört Görcsi, Halál, Havas Jon, Howard Phillips Lovecraft, Lord Kozimo de Lodoci, Patrícius, Ogg Gitta (Nagyi), Poggyász, Póré Magrat, Rettentheő Mustrum, Főrektor, Ríviai Geralt, Szonmi-451, Tyrion Lannister, Újkeletű Rúnák Adjunktusa, Vasöntőfi Karott, Verensz, Wiharvész Eszmeralda (Anyó)

Kedvenc alkotók: Andrzej Sapkowski, Bohumil Hrabal, David Gemmell, George R. R. Martin, Joe Abercrombie, Joseph Heller, Murakami Haruki, Neil Gaiman, Paul Auster, Rejtő Jenő (P. Howard), Robin Hobb, Terry Pratchett

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Mariam Petroszjan: Abban a Házban
Hirdetés

Utolsó karc

>!
vicomte P
Merítés

A képzelet birodalmai – Vándorok és városok

Beharangozó

Tavaly ősszel nagyjából ekkortájt indítottam egy kihívást: https://moly.hu/kihivasok/van-ki-vandor-s-hazaer melyben arra buzdítottam a jelentkezőket, hogy a fantasy olvasmányaik közül válasszanak ki hármat, amelyben – a tőlem elvárt – nyakatekert módon fontos szerepet játszik az utazás és az egzotikus helyek felfedezése.
Szerencsére sokan gondolták úgy, hogy érdemes belevágni ebbe az utazásba és teljesíteni a kihívás feltételeit.
Annak idején ígéretet tettem, a kihívás résztvevői számíthatnak rá, hogy a karcaik visszaköszönnek az egyik Merítésben. Most jött el az alkalom!

Akik pedig a nagy utazásról megtérve megosztották velünk az élményeiket: @Noro, @Katyesz, @szadrien, @Marcus, @rheinfuss, @TiaManta, @Dávidmoly, @Rodwin, @gesztenye63, @A_Nagy_Levin, @syil és @B_Petra.

8 hozzászólás