veronica_mars 4Kedvenc könyvek 42

Kate Morton: Távoli órák
Kristina Ohlsson: Dávidcsillagok
Kate Morton: Az elfeledett kert
Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló
Kate Morton: Titkok őrzője
Sarah Addison Allen: A barackfa titka
Isabel Wolff: Séta az időben
Stieg Larsson: A tetovált lány
Emylia Hall: Nyarak könyve
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Jo Nesbø: Hóember
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal

Kedvenc sorozatok: Az éhezők viadala trilógia, Fredrika Bergman, Harry Hole, Harry Potter, Millennium, Sebastian Bergman, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, Victoria Bergman-trilógia

Kedvenc kiadói sorozatok: Regényes történelem

Kedvenc alkotók: Edith Eva Eger, Hans Rosenfeldt, Jo Nesbø, Karen White, Kate Furnivall, Kate Morton, Kate Quinn, Kimberley Freeman, Kristin Hannah, Kristina Ohlsson, Sarah Addison Allen, Stieg Larsson, Veronica Henry

Kedvenc kiadók: Animus

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Ann O'Loughlin: A bíró felesége
Stefanie Stahl: A benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia
>!
2020. június 5., 21:54
>!
Alexandra, Pécs, 2019
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634475439 · Fordította: Berki Éva
>!
2019. október 27., 17:26
>!
Park, Budapest, 2018
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633553602 · Fordította: Malyáta Eszter
Hirdetés

Utolsó karc

>!
veronica_mars
Book Tag minden mennyiségben

Köszönöm a meghívást @PRicsmond!

1. Kedvenc műfajod. És miért ez?
Azt hiszem az utóbbi években a historical fiction vette át a skandináv krimik helyét. Különösen szeretem a két idősíkon játszódó történeteket, amelyiknek a fő története a második világháborúban játszódik.

2. Egy könyv, ami véleményed szerint csodálatos idézetek kimeríthetetlen tárháza?
Őszintén szólva nem nagyon tudok felidézni ilyen könyvet. Nem szoktam ebből a szempontból figyelni a könyveket, de szeretem, ha szép a nyelvezete és jó olvasni.

3. Magyar vagy külföldi írók? Melyiket olvasod szívesebben és miért?
Szinte csak külföldi írótól olvasok. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány magyar írótól olvastam könyvet, egyszerűen csak így alakult, hogy mindig külföldi könyvekhez nyúlok.

4. Használsz bármilyen könyvjelzőt vagy sarokhajtogató vagy?
A bátyámtól kaptam egy bőrből készült könyvjelzőt, amit Izlandról hozott nekem. Évek óta ezt használom, ha pedig egyszerre több könyvet olvasok, akkor szeretek olyan könyvjelzőket használni, amihez valami kellemes emlék kötődik, pl. egy képeslap egy szeretett helyszínről.

5. Ha véletlenül a kedvenc sorozatodban találnád magad, és ismernéd a végkifejletet, mit tennél? Hagynád, hogy ugyanúgy történjenek a dolgok vagy megváltoztatnád?
Nehéz ez a kérdés, sosem gondoltam még bele, hogy mit tennék, ha belecsöppennék egy történetbe. Biztos, hogy a főhősnek megpróbálnék segíteni és a helyes irányba terelni, de nem mondanám meg kerek perec, hogy mit csináljon. Bár most, hogy belegondolok, hogy ha egy történelmi regényben találnám magam és tudnám, hogy hamarosan kitör a világháború és milyen borzalmakkal fog járni, akkor biztosan mindent megtennék, hogy minél több embert mentsek meg a háborútól.

6. Az utolsó könyv, amit vettél?
Négy könyvet vettem egyszerre, de az utolsó, amit ezek közül olvastam, az Mary Alice Monroe-tól A ház a parton volt. Régóta szerettem volna megvenni és elolvasni, nem bántam meg, remek döntés volt beszerezni. :)

7. Melyik könyv érintett meg eddig a legjobban?
Több ilyen is volt, mindegyik más miatt. Lisa Wingate: Elrabolt életek, amiatt, mert ráébresztett, hogy sosincs késő semmihez, Joanna Goodman: Elveszett lelkek otthona, szintén amiatt, hogy sosem késő és amiatt is, mert mélyen megrendített, hogy milyen szenvedéseket kell gyerekeknek átélnie.

8. Könyv, amiben a legnagyobbat csalódtál?
Régen olvastam már olyat, amiben nagyot csalódtam. Kisebb csalódás volt Emily Gunnis: A lány a levélből, mert annyira jó volt az alaptörténet, de az írás minősége sajnos nem volt méltó ehhez a történethez. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de mivel első könyv volt, ezért bizonyos fokig megértem, hogy nem lett egy mestermű, talán majd a legközelebbi könyve jobb lesz az írónőnek.

9. Melyiket szereted jobban, megvenni a könyveket vagy kölcsönözni?
Korábban megrögzött könyvtárba járó voltam, az utóbbi 1-2 évben kezdtem el több könyvet vásárolni. Most elég sok olvasatlan könyvem van, és januárban le is járt a könyvtári tagságom, úgyhogy egy ideig most nem is fogom meghosszabbítani. De szeretek nagyon könyvtárba járni, biztos, hogy nem tudnék lemondani róla. :)

10. Véleményed szerint melyik a legjobb kötelező olvasmány?
Bevallom, gyerekkoromban utáltam olvasni, minden kötelező olvasmányt kihagytam, megtanultam az elemzéseket és úgy írtam a dolgozatokat, hogy nem is olvastam az adott művet. Még az érettségimen is olyan tételt húztam és feleltem belőle ötösre, amit el sem olvastam. :D Tudom, ez nem túl példamutató hozzáállás, azóta megszerettem olvasni, de a kötelezőket azóta sem pótoltam ezért nem tudom, hogy melyik a legjobb.