veronica_mars 2
Kedvenc könyvek 45

Kate Morton: Távoli órák
Kate Morton: Az elfeledett kert
Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló
Kate Morton: Titkok őrzője
Isabel Wolff: Séta az időben
Stieg Larsson: A tetovált lány
Emylia Hall: Nyarak könyve
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Jo Nesbø: Hóember
Rob Thomas – Jennifer Graham: Az ezer dolláros bikinivonal
Sue Monk Kidd: Szárnyak nélkül szabadon
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok

Kedvenc sorozatok: Az éhezők viadala trilógia, Fredrika Bergman, Harry Hole, Harry Potter, Millennium, Sebastian Bergman, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, Victoria Bergman-trilógia

Kedvenc alkotók: Belinda Alexandra, Edith Eva Eger, Hans Rosenfeldt, Holly Ringland, Jo Nesbø, Kate Furnivall, Kate Morton, Kate Quinn, Kimberley Freeman, Kristin Hannah, Kristina Ohlsson, Lucinda Riley, Mary Alice Monroe, Mary Kay Andrews, Sarah Addison Allen, Stieg Larsson, Veronica Henry, Virginie Grimaldi

Kedvenc kiadók: Animus


Aktuális olvasmányok

Lucinda Riley: Fény az ablak mögött
Edith Eva Eger: Az ajándék
Josefin Dahlberg: Idag är jag fri!
>!
2021. február 22., 09:15
>!
General Press, Budapest, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634522515 · Fordította: Gács Júlia

Edith Eva Eger: Az ajándék 12 életmentő lecke

>!
2021. február 9., 19:28
>!
Libri, Budapest, 2020
196 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634337171 · Fordította: Mesterházi Mónika
>!
2020. június 12., 11:49
>!
Lava, Stockholm, 2018
190 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789188799029

Utolsó karc

veronica_mars>!

Köszönöm a meghívást @PRicsmond, már nagyon szerettem volna én is egy évösszegző karcot írni! :)

1. Hány könyvet olvastál 2020-ban?
Kereken 40 könyvet olvastam el (egy svéd nyelvűt is elkezdtem, de azt nem fejeztem be).

2. Melyik könyv volt az első olvasásod az évben?
Az első, amit januárban kezdtem és fejeztem be Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett volt, ami elég magasra is tette a lécet. :)

3. Melyik lesz/volt az utolsó?
Az utolsó befejezett könyvem Laura Madeleine: Egy francia titok íze volt, de elkezdtem decemberben Lucinda Riley: Éjféli rózsát is. Mindkettő tökéletes lezárása volt az évnek, mert pont olyan történet mindegyik, amit igazán megszerettem ebben az évben: két szálon futó családregények.

4. Hány könyvet szereztél be 2020-ban?
Meglepően sokat. Eddig nagy könyvtárba járó voltam, de januárban lejárt az olvasójegyem, aztán jött a vírushelyzet, amikor be is zártak a könyvtárak, szóval elkezdtem könyveket vásárolni. 34-et szereztem be összesen (de ezek közül sokat még el se olvastam).

5. Ezek közül melyik volt, amit a legjobban szerettél volna?
Kettő volt, amire nagyon vágytam és örülök, hogy meg is vettem. Holly Ringland: Szirmokba zárt szavak és Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek. Mind a kettő a kedvencem lett.

6. TOP5 olvasás 2020-ban (nem fontos sorrendet állítani):
Még jó, hogy nem kell sorrendet állítani, mert nem is tudnék. :)

Holly Ringland: Szirmokba zárt szavak
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
Sarah Addison Allen: Az elsõ fagy
Helen Russell: Egy év a világ legboldogabb országában
Virginie Grimaldi: Merci, nagyik!

7. TOP5 borító 2020-ban (nem fontos sorrendet állítani):
Holly Ringland: Szirmokba zárt szavak – gyönyörű ez a virágminta! Bár egy kicsit ront az élményen, hogy nincs szépen középre rendezve, egy kicsit elcsúszott a borító és gerinc, de attól még szép.
Mary Alice Monroe: Nyárutó – csodálatos a hangulata!
Eoin Dempsey: Fehér rózsa – gyönyörű a maga egyszerűségében!
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek – bár ennek a könyvnek az eredeti borítója sokkal jobban tetszett, de a magyar is nagyon hangulatos lett és szuperül illik ehhez a különleges könyvhöz.
Rhys Bowen: A toszkán gyermek – és végül ez, mert én terveztem. :) Bár eredetileg egész más volt a fejemben, ami jobban tetszett, de ez lett a végleges.

8. Kedvenc idézet valamelyik könyvből, amit idén olvastál:
Nem sok idézetet osztottam meg idén, de ez nagyon tetszett: „Nem arról van szó, hogy nem szeretem az embereket, csak jól meglennék nélkülük. Kicsit, mint a karalábé a húslevesben: eltekinthetnénk tőle.” A Csilagfényes utazásból van, és mint introvertált emberre, ez rám is nagyon jellemző, hogy így gondolkozok az emberekről. :D

9. Melyik könyv okozta a legnagyobb meglepetést? Miért?
Inkább nem könyvet, hanem írót mondok. Idén fedeztem fel Virginie Grimaldit és annyira megszerettem! Nem is hiszem el, hogy eddig nem olvastam tőle, pedig csak jót olvastam róla. Tetszik a stílusa, humorosan fogalmaz miközben komoly dolgokról ír. Mindkét könyvét imádtam, a Csillagfényes utazást azért, mert egy skandináviai körutazásról szól, a Merci, nagyik! könyv főszereplőjével pedig nagyon könnyen tudtam azonosulni és úgy érzem sokat is tanultam tőle.

10. Összességében hogy értékeled az idei évedet olvasás szempontjából?
Érdekes év volt az biztos. Mióta könyvkiadóban dolgozok azóta egész más szemmel nézek a könyvekre. Persze olvasni eddig is szerettem, de így mégis más (és sokkal jobb). A stílusom nem sokat változott, továbbra is nagyon szeretem a több szálon futó (akár történelmi) regényeket, a családregények a kedvenceim. Tavaly sok új írót fedeztem fel, akik rögtön a kedvenceim is lettek (Lucinda Riley, Holly Ringland, Virginie Grimaldi) voltak visszatérő írók, akiktől örömmel olvastam újra mert már hiányoztak (Mary Alice Monroe, Veronica Henry), a Harry Potter sorozatot is újra olvastam (igaz, csak a 4-7. részt). Nyáron volt egy szörnyű balesetem (elütött egy autó) és hónapokra ágyhoz voltam kötve. Amint túljutottam a legrosszabb heteken örömmel vetettem bele magam az olvasásba, volt hogy 1-2 nap alatt kiolvastam könyveket. Olvasás szempontjából nagyon jó év volt, mert jó könyveket olvastam, összességében viszont nem ez volt a legjobb évem. :D
Amit sajnálok, hogy idén nem is olvastam skandináv krimit, pedig volt egy olyan szakasza az életemnek, amikor mást se olvastam, csak krimiket. Talán az utóbbi évben nem voltam olyan hangulatban, hogy skandináv krimikre vágytam volna, de továbbra is szeretem őket és tervezek is olvasni (helló új Nesbo krimi, Stefan Ahnhem, Sebastian Bergman-sorozat, ne feledkezzetek meg rólam, mindjárt visszatérek. :D)

2 hozzászólás