Ventolin 8




Kedvenc könyvek 19

Agatha Christie: És eljő a halál…
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Joanne Harris: Urak és játékosok
Mary Hooper: Édességek kicsiny boltja
Alan Alexander Milne: Micimackó
George Orwell: 1984
Terry Pratchett: A Kaszás
Celia Rees: Bűbájos Mary
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
Alice Sebold: Komfortos mennyország

Kedvenc sorozatok: A tűz és jég dala, Anne, Aramanth titka trilógia, Az emlékek őre, Az Úr Sötét Anyagai, Bartimaeus, Csodaidők, Death Note: A halállista, Graceling, Harry Potter, Hercule Poirot, Kingsbridge-trilógia, Korongvilág, Miss Marple, Temeraire

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Celia Rees, Janikovszky Éva, L. M. Montgomery, Liz Climo, Mary Hooper


Aktuális olvasmányok

Andy Weir: The Martian
Terry Pratchett: Carpe Jugulum
Licia Troisi: Gyilkosok szektája
Fördős Zé: A Street Kitchen bemutatja: Fördős Zé a konyhában
>!
2021. szeptember 17., 19:27
>!
ASIN: B082BHWQCJ · Felolvasta: Wil Wheaton
>!
2021. augusztus 18., 17:52
>!
Delta Vision, Budapest, 2011
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639890169 · Fordította: Farkas Veronika
>!
2021. augusztus 6., 07:21
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451442 · Fordította: Garamvölgyi Katalin
>!
2021. március 24., 10:58
>!
Lunchbox, 2015
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631232158
1 hozzászólás

Utolsó karc

Ventolin>!
Mennyei Manna, avagy mi kerül egy molyoló tányérjára?

A puding próbája II kihívás, 1/21

Szerda reggel jelentkeztem a kihívásra, és délután már neki is álltam főzőcskézni. :D

Baszk sült rizs

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg hosszúszemű rizs
1 db sárga és 1 db piros kaliforniai paprika – én ezt kihagytam, mert szívből utálom a paprikát
20 dkg konzerv vagy friss főtt kukorica – nálam valamivel több, mert annyi volt a dobozban
1/4 teáskanál őrölt chili
2 teáskanál szárított kakukkfű
10 dkg reszelt sajt – 20 deka alatt szóba sem állok reszelt sajttal. :D Ha jól emlékszem, 27 deka ment bele. off
2,5 dl passzírozott paradicsom
6 dl forrásban lévő víz
6 szelet sertéskaraj – Nálam csak 4, mert annyi volt.
étolaj
só, bors
vaj az edény kikenéséhez

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kokckákra vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és ezt is üvegesre hevítjük.. Belekeverjük a kukoricát, a chilit, a kakukkfű és a reszelt sajt felét, felöntjük a passzírozott paradicsommal és a forró vízzel, sózzuk-borsozzzuk, végül az egészet összekeverjük. Kivajazott hőálló edénybe öntjük, a tetejére fektetjük a sózott, borsozott, kissé kilapított karajszeleteket, és megszórjuk a maradék kakukkfűvel. Alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük (kb. 20 perc), amíg a rizs teljesen megpuhul. Azonnnal tálaljuk.

Na most.
Valami baj lehet a víz mennyiségével, mert a rizs már akkor szét volt főve, mikor levettem a fóliát. Továbbá a képen csinos, sült karajok szerepelnek, de az én karajon inkább csak megfőtt.
Kap azért még egy esélyt a recept, kevesebb vízzel, sültebb karajjal, és a paradicsom felét is le fogom cserélni nagymamám fűszeres házi ketchupjára.
Képet majd töltök fel mobilról, bár nem vagyok egy nagy ételfotós. :D

Kapcsolódó könyvek: Fördős Zé: A Street Kitchen bemutatja: Fördős Zé a konyhában

Fördős Zé: A Street Kitchen bemutatja: Fördős Zé a konyhában

Olvasott könyvek idén
18
Olvasott oldalak idén
3520