Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_Gyöngyös  UKarcok 73

Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Új szerzemények

Már nálunk is elérhető az Ezüstszárnyak, Camilla Läckberg Aranykalitka című nagysikerű regényének folytatása.
Újra belepillanthatunk Faye mozgalmas, kívülről tökéletesnek tűnő életébe, amely valójában a megcsalásról és a bosszúról szól.

Kapcsolódó könyvek: Camilla Läckberg: Aranykalitka · Camilla Läckberg: Ezüstszárnyak

Camilla Läckberg: Aranykalitka
Camilla Läckberg: Ezüstszárnyak

Kapcsolódó alkotók: Camilla Läckberg

Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Stephen King

A mai napon született 73 évvel ezelőtt Stephen King amerikai író, a horror műfajának koronázatlan királya, korunk egyik legolvasottabb szerzője, akinek művei több mint 400 millió példányban keltek el világszerte. ✒️A „horrorkirály” megfilmesített köteteiből válogattunk néhányat, felismeritek őket? A megfejtéseket írjátok le kommentben! A műveit természetesen nálunk ki is kölcsönözhetitek! ;)

Kapcsolódó alkotók: Stephen King

4 hozzászólás
Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Agatha Christie

Pontosan 130 évvel ezelőtt született meg a krimi műfajának koronázatlan királynője, Agatha Christie. ✒️ Könyveit a mai napig hatalmas példányszámban adják ki az egész világon, melyet csak a Biblia előz meg. Külön érdekesség, hogy az írónő első detektívregényét, A titokzatos stylesi eset-et 100 éve publikálták. Könyvtárunkban rengeteg – köztük új kiadású – kötete van meg, gyertek be és kölcsönözzétek ki, ezen a nyárias őszön (is) remek olvasmányok!

Kapcsolódó alkotók: Agatha Christie

Hirdetés
Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Könyvtárba járunk!

Jakab Zsolt az év fiatal könyvtárosa

A bíráló kuratórium elvégezte a beérkezett pályázatok értékelését:

„Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a kuratórium javaslata alapján 2020-ban „Az év fiatal könyvtárosa – 2020” megtisztelő címet: Jakab Zsolt – „Fiatalok a könyvtárban avagy hogyan szólítsuk meg őket” című pályamunkájával nyerte el. Pályázata egy társadalmi csoport, a fiatalok általa felismert igényeinek kielégítésére szolgáló korszerű, online közösségi szolgáltatás létrehozása és működtetése bemutatásának kiváló példája innovatív módon. Jakab Zsolt a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár könyvtárosa.”

A díjról röviden:
A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és az Informatikai és Könyvtári Szövetség a fiatal magyar könyvtárosok munkájának jutalmazására, elismerésére, a fiatal könyvtárosok méltó megbecsülése érdekében 2000-ben „Az év fiatal könyvtárosa” elismerést alapított. A díjat minden évben országos pályázat útján osztják ki, melyre egy pályamunka beadásával lehet nevezni.

Szívből gratulálunk Neki! :) Az alábbi pályaművel nyert a kollégánk:

https://www.facebook.com/vachottkonyvtar/videos/3767967…

https://mke.info.hu/blog/2020/07/tajekoztatas-a-2020-ev…

1 hozzászólás