Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_Gyöngyös  UKarcok 95

Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Könyvtárba járunk!

Ma van az olvasás világnapja!
Ennek örömére megmutatjuk Nektek mennyi új könyvünk van! Mind arra vár, hogy kikölcsönözzétek és elolvassátok!

Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Könyvtárba járunk!

Kedves gyerekek és szülők! A gyerekkönyvtár vár titeket a Posta parkban. Hűsöljetek a fa alatt egy érdekes olvasmánnyal a kezetekben! ☀

Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Könyvtárba járunk!

Douglas Adams legismertebb regényében, a Galaxis útikalauz stopposoknak-ban az első és legfontosabb szabály, hogy mindig, minden körülmények között legyen nálad egy törölköző, ha útnak indulsz a galaxisban. Természetesen a könyvtárban is tartunk jó párat, ha netalán a vogonok tervezett galaktikus hiperűrsztrádája útjában épp a Föld bolygó áll… :D
Immár 20 éve a mai napon tartják az író emlékére a Nemzetközi Törülközőnapot. A lényeg, hogy ne ess pánikba, a könyv megvan nálunk és kölcsönözhető! :)

Kapcsolódó könyvek: Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak

Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak

Kapcsolódó alkotók: Douglas Adams

Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Könyvtárba járunk!

Holnap újraindul a „hátsó ajtós” könyvkölcsönzésünk. Rengeteg új könyvvel várunk titeket.

1 hozzászólás
Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Könyvtárba járunk!

Bartók Béla születésének 140. évfordulója alkalmából a könyvtár Zenei Részlege új sorozatot indít, melyben olyan híres zeneszerzők és előadók életéről láthattok kisfilmeket, akik nagy hatást gyakoroltak a hazai és a világ egyetemes zenei kultúrájára.

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó alkotók: Bartók Béla

Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Könyvtárba járunk!

Kereken 90 esztendővel ezelőtt, 1931. február 15-én mutatták be a Dracula című kultikus amerikai horrort. A film forgatókönyve Bram Stoker Drakula című híres regényéből készült Lugosi Béla főszereplésével.
A vámpírtörténetek rajongói Stoker véres grófja mellett mindenféle éjszakai vérszívóról szóló könyvet megtalálhatnak nálunk.
Lugosi mondta az alakításáról: „Laza ízületek kellenek és tiszta magyar vér.” Nos, az olvasáshoz még ennyi se kell, iratkozzatok be bátran és kölcsönözzetek, (már) nem harap a Béla! :)

Kapcsolódó könyvek: Anne Rice: Interjú a vámpírral · Bram Stoker: Drakula · Stephenie Meyer: New Moon – Újhold · Bram Stoker: Drakula gróf válogatott rémtettei · Richelle Mead: Vámpírakadémia · Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél · Joe Hill: NOS4A2 · Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul · Deborah Harkness: Az élet könyve · Stephenie Meyer: Midnight Sun – Éjféli nap

Anne Rice: Interjú a vámpírral
Bram Stoker: Drakula
Stephenie Meyer: New Moon – Újhold
Bram Stoker: Drakula gróf válogatott rémtettei
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Lisa Jane Smith: A visszatérés – Éjfél
Joe Hill: NOS4A2
Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul
Deborah Harkness: Az élet könyve
Stephenie Meyer: Midnight Sun – Éjféli nap

Kapcsolódó alkotók: Bram Stoker

Vachott_Sándor_Városi_Könyvtár_G… U>!
Könyvtárba járunk!

Bemutatjuk legújabb beiratkozónkat: Neymart, aki olvasójegyet kapott a szülinapjára és már elkezdte szervezni a könyvtár kispályás labdarúgó csapatát!
Eddig két ultra csatlakozott hozzá… Iratkozz be te is, és válogathatsz a sport témájú könyveink közül. Brit tudósok bizonyították, hogy sportolás előtt és után az olvasás nagyon egészséges, tehát sportolj és olvass amennyit tudsz! Ultras liberi!
És végül feltesszük az örök kérdést: Messi vagy Ronaldo?⚽️

Kapcsolódó könyvek: Luca Caioli: Cristiano Ronaldo · Sebastián Fest – Alexandre Juillard: Messi – Nem király és nem Isten

Luca Caioli: Cristiano Ronaldo
Sebastián Fest – Alexandre Juillard: Messi – Nem király és nem Isten