Trux_Béla  I 0

Image small
Trux Béla 3 könyv


Kedvenc könyvek 12

Raoul Renier: A hitehagyott
David Gemmell: Legenda
Umberto Eco: A rózsa neve
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei I.
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei II.
H. P. Lovecraft: Howard Phillips Lovecraft összes művei III.
H. P. Lovecraft: Cthulhu hívása
Chuck Palahniuk: Harcosok klubja
Michael Crichton: Ködsárkányok
Edgar Allan Poe: Az aranybogár és más elbeszélések
Eric Van Lustbader: Alkonyharcos
Bram Stoker: Drakula gróf válogatott rémtettei
Hirdetés
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Trux_Béla I

Borsodi Molyklub, 2016 tavaszi találkozó

Ezúttal rendhagyó helyszínen zajlott a Borsodi Molyklub aktuális találkozója. Noha legutóbb sem a megszokott helyünkön gyűltünk össze, és az avasi pincesorra tett kiruccanásunk is igazán élvezetes hangulattal áldotta meg a karácsonyi bulit, ezúttal azonban úgy éreztük, valóban helyükre kerültek a dolgok, vagyis inkább mi magunk kerültünk a helyünkre.
A Miskolc Martin-kertvárosi fiókkönyvtár alkalmazottai voltak olyan szívesek, és a nyitvatartási időn túl is rendelkezésünkre bocsátották az olvasás szentélyét. Nem is olyan meglepő ez, hiszen egyik kedves molytársunk maga is a nevezett könyvtárban dolgozik, és rendszeres fő szervezőnk, @icu79 is gyakori látogató errefelé.
Így ezúttal elmaradtak a kávékülönlegességek és a színes koktélok (no meg a sör), de szíves vendéglátásban és terülj-terülj asztalkámban most sem volt hiány. Illő módon ültünk hát össze, hogy megvitassuk az előző találkozó óta megélt irodalmi és egyéb élményeinket.
A törzstagok egy pillanatra eső létszáma valamivel alatta maradt a megszokottnak, amivel talán leginkább a tavasz beköszöntét okolhatjuk. Nehéz is volt időpontot egyeztetnünk magunk között, mert ki ekkor, ki meg amakkor nem ért rá, és sajnálatos módon a betegségek is közbeszóltak. Noha összességében a szokásosnál kevesebben voltunk, a létszámhiányt remekül ellensúlyozta, hogy két új tagot is köszönthettünk magunk között @szakriszt és @Gaby_Kiss személyében. Ráadásul „jó” szokásunk szerint nyitástól zárásig cserélődtünk, egymásnak adva át az ülőhelyeket.
Fő szervezőnk, @icu79 mindig ellát bennünket némi kvízzel és közösségi játékokkal, ezúttal azonban csak a találkozó utolsó negyedében tudott megjelenni. Akkor viszont rögtön családostól, csak hogy jobb legyen a hangulat. Addig sem voltunk gyerekzsivaj nélkül, mert a könyvtári helyszín lehetőségeiben bízva jómagam is feleséggel, gyerekekkel érkeztem. Ám a kezdeti csendes rajzolgatás hamar kiabálós bújócskává változott. Sajnos, vagy talán szerencsére, a két család nem találkozott, mert különben még felébresztettük volna a könyvtár csöndes szellemét.
Szóval kvíz nélkül maradtunk, de két, újonnan megismert tagtársunk jelenléte elegendő beszédtémát biztosított, ami által – és az új helyszín okán − olyan érzésünk volt, mintha mindannyian először ültünk volna össze. @borga, @Shanara és @Szávitrí most sem hiányozhatott, mintahogyan aktuális házigazdánk, @Lyanna hiánya is furcsán vette volna ki magát.
Mostanság íróbarátom, @MasonMurray, alias Zibriczki Zoltán is tiszteletét szokta tenni a találkozókon, és misztikus beállítottságától vezérelve magával hoz némi időzavart is. Nekem legalábbis jólesik Zolit okolnom, amiért rendszeresen alábecsülöm az idő múlását a jóízű beszélgetés közepette. Még akkor is, ha ő maga nincs minden alkalommal jelen, az idő pedig nélküle is ugyanolyan sebesen vágtat.
Örülnék, hogy ha legközelebb is ezen a kellemes helyen találkozhatnék veletek!

1 hozzászólás