Trivium_Egyesület  KU Trivium Egyesület


Könyvek 25

Eve Rigel: Kelepce
Kovács Liliána: A pokoli múlt angyala
H. Fajth Evelin: A pokol édenkertje
Csanda Gergő: Isten feketében
Ripp Gábor: Lidérc képében
Eve Rigel: Az arany párduc
Nora Westlake: Enoke
Ripp Gábor (szerk.): Az igaz szerelem
Palágyi R. László: Az Éjkapu
Pelesz Alexandra: Gyászmunka

Utolsó kihívás

Trivium_Egyesület KU>!

Olvass novelláskötetet! dráma fantasy fix könyvek horror kortárs krimi novella olvasós romantikus sci-fi thriller

Elolvasandó könyvek száma1
Elkezdődött2022. május 4., 13:58
Jelentkezés vége2022. július 5., 15:00
Véget ér2022. december 31., 15:00

Olvasd el a Trivium Egyesület irodalmi főszerkesztőjének, Ripp Gábornak Lidérc képében című gyűjteményes novelláskötetét, és írj róla értékelést!

A szerző ajánlása:
"Ebben a novelláskötetben azokat az írásaimat olvashatjátok összegyűjtve és némileg átszerkesztve, amelyeket egykor – a nem is olyan távoli múltban – Gabriel Wraith néven publikáltam különféle antológiákban, folyóiratokban.
A rövidebb-hosszabb történetek jelentős része a fantasy műfajához kötődik, ám található közöttük más egyéb fantasztikus elemeket is tartalmazó, komorabb hangvitelű, abszurd vagy realisztikus, humoros vagy éppenséggel parodisztikus, fordulatos vagy túlnyomórészt egy konkrét csattanóra épülő… nos, agyszülemény.
Minden, ami egy „lidérces” álnevet választott szerző pihent agyából csak kipattanhatott.
Jó szórakozást kívánok hozzájuk!"

A plecsni megszerzéséért olvasd el a novelláskötetet, és írj róla tartalmas, szöveges értékelést legalább 10-10 mondatban.
A teljesítést a kihívás ideje alatt várjuk.
Jelöld meg a kedvenc novelláidat (egyet vagy akár többet is megjelölhetsz).
Az olvasásokat és értékeléseket június elsejétől fogadjuk.


Karcok 268

Trivium_Egyesület KU>!
Pályázatok

TRIVIUM EGYESÜLET SZEMINÁRIUMA

A Trivium Egyesület 2022 októberében 5. alkalommal indítja a Hogyan írjunk regényt? elnevezésű 6 hónapig tartó online regényíró képzését, amelyre felvételi novellapályázaton való indulással lehet jelentkezni. A képzéssel kapcsolatos fontosabb információkat rövid videóban összefoglalva adjuk közre…
https://triviumnet.hu/2022/05/20/hogyan-irjunk-regenyt-…

Trivium_Egyesület KU>!
Pályázatok

HOGYAN ÍRJUNK REGÉNYT?

Összefoglaló a Trivium Egyesület Szemináriuma online regényíró képzéséről

A felvételiről

2021 októberében negyedik alkalommal indítottuk el, és 2022 március végén zártuk le a Trivium Egyesület Szemináriuma Hogyan írjunk regényt? elnevezésű féléves, online regényíró képzését. Mivel az első három képzésre túljelentkezés volt, a negyedikre is meghirdettük a szűrőként is működő felvételi novellapályázatot szabadon választott témában, konkrét feltételek nélkül, de az elbírálás részét képezte, hogy a jelentkező miként formázza a szöveget…
https://everigel.hu/osszefoglalo-hogyan-irjunk-regenyt-…

Kapcsolódó könyvek: Pelesz Alexandra: Gyászmunka · Csanda Gergő: Isten feketében · H. Fajth Evelin: A pokol édenkertje · Kovács Liliána: A pokoli múlt angyala

Pelesz Alexandra: Gyászmunka
Csanda Gergő: Isten feketében
H. Fajth Evelin: A pokol édenkertje
Kovács Liliána: A pokoli múlt angyala
Trivium_Egyesület KU>!

Hogy rohan az idő! Mintha csak tegnap kezdtük volna, és máris
5 évesek lettünk.

Ennek örömére 5-25% kedvezményes vásárlást adunk ajándékba nektek, hogy megvásárolhassátok azokat az e-könyves regényeket és antológiákat, amikkel már régóta szemezgettetek.
Boldog születésnapot nekünk!
A Trivium Webshopban mától, a diBookon pár nap múlva elérhetőek lesznek a kedvezményes e-könyvek!
https://triviumnet.hu/webshop/

Trivium_Egyesület KU>!
Akciós e-könyvek

Hogy rohan az idő! Mintha csak tegnap kezdtük volna, és máris
5 évesek lettünk.

Ennek örömére 5-25% kedvezményes vásárlást adunk ajándékba nektek, hogy megvásárolhassátok azokat az e-könyves regényeket és antológiákat, amikkel már régóta szemezgettetek.
Boldog születésnapot nekünk!
A Trivium Webshopban mától, a diBookon pár nap múlva elérhetőek lesznek a kedvezményes e-könyvek!
https://triviumnet.hu/webshop/

Trivium_Egyesület KU>!
Akciós e-könyvek

2022. április 15-20-ig 20%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg az e-könyvek a Trivium Webshopban.
Kuponkód: HÚSVÉT2022
https://triviumnet.hu/2022/04/15/20-husveti-villam-akci…

Trivium_Egyesület KU>!
Megjelenésre várva

NÉHÁNY NAPON BELÜL MEGJELENIK A KELEPCE

Várhatóan 2022. április 11-én jelenik meg e-könyves formátumban Eve Rigel krimi regénye a Trivium Egyesület gondozásában.

Eve Rigel (Czinkos Éva) tíz év után először jelentkezik új regénnyel, egy filmszerűen pergő, páratlan atmoszférájú környezetben játszódó, szövevényes krimivel.

Czinkos Éva író, szerkesztő, multimédiafejlesztő, a Trivium Egyesület elnöke és a Trivium Egyesület Szemináriuma online regényíró képzés egyik oktatója. Az elmúlt húsz évben a művei az Eve Rigel írói név mellett több különböző írói néven jelentek meg a Cherubion Kiadó és a Trivium Egyesület gondozásában. Többek között Danny Graver (Édentől nyugatra, Az Éden foglyai), Nora Westlake (Enoke), Qiuncey Triggs (A colewardi piteárus).

Tervezett fülszöveg

Miranda Foster, a milliárdos örökösnő, a férjével nyomozóirodát működtet San Franciscóban. Egyik nap a húga azzal hívja fel, hogy az apjukat meggyilkolták, és ő a gyanúsított. Miranda, bár tizenöt évvel ezelőtt úgy hagyta ott az Eagle-szigeten lévő szülői házat, hogy soha többé nem tér vissza, a húga kérésére mégis odarepül a férjével, és a rendőrségi tiltás ellenére nyomozásba kezd. Az első gyilkosságot később még több követi, és Mirandáék egyre mélyebbre merülnek egy régmúltba visszanyúló, de a jelenre is kiható, szerteágazó játszmába. Versenyt futnak az idővel, hogy még azelőtt elkapják a gyilkost, mielőtt rájuk kerülne a sor.
A történet a megtagadott múlt, elfojtott érzelmek és meghasonult lelkek nyomában vezeti az olvasót Alaszka varázslatos földjére.

https://everigel.hu/

Trivium_Egyesület KU>!
Pályázatok

Trivium Egyesület Szemináriuma IV. – Interjú a győztessel, Rohoska Istvánnal

A Trivium Egyesület Szemináriuma negyedik online regényíró képzésén az Életek tanúja című regényed lett a győztes. Mit éreztél, amikor megláttad a neved az eredményhirdetés cikkében?

Örültem neki, természetesen. Az eredményhirdetést megelőző napokban szinte másra sem tudtam gondolni, csak arra, hogy mi lesz a pályázat eredménye.

Mit tudhat rólad a nagyközönség? Mivel foglalkozol, amikor nem írsz?

A kenyérkereset mellett igyekszem a nap 24 órájából minél többet zenehallgatással tölteni, amit azonban hajlandó vagyok felfüggeszteni egy jó túra, vagy egy utazás kedvéért.

Folytatás: https://triviumnet.hu/2022/04/04/trivium-egyesulet-szem…

Trivium_Egyesület KU>!
Pályázatok

Trivium Egyesület Szemináriuma IV. – Interjú az egyik győztessel, Orbán Erikával

A Trivium Egyesület Szemináriuma negyedik online regényíró képzésén az Eltörölve című regényed lett az egyik győztes. Mit éreztél, amikor megláttad a neved az eredményhirdetés cikkében?

Izgatottan vártam az eredményt. Néha úgy éreztem, mintha hintában ülnék, ha magasan szállt, biztos voltam benne, hogy én (is) a nyertesek között leszek. Ha alacsonyan repült, akkor abban voltam biztos, hogy nem leszek a díjazottak között. Félve nyitottam meg a kiadó honlapját és úgy görgettem lefele, hogy először csak a betűk tetejét lássam… és aztán egyszerre csak ott volt a nevem! Frenetikus érzés volt látni azt, hogy valóban én vagyok az egyik, akit egy komoly kiadó arra érdemesített, hogy tovább dolgozzon vele. És itt megragadnám az alkalmat, hogy gratuláljak a másik nyertesnek! Kívánok neki sok sikert, sok könyvet és hosszú eredményes írói karriert!

Mit tudhat rólad a nagyközönség? Mivel foglalkozol, amikor nem írsz?

Ha nem írok, akkor a helyi középiskolában angolt tanítok. Illetve van egy egyesületem, ami a helyi lányokat, asszonyokat igyekszik összefogni, és teret biztosítani nekik a különböző tevékenységeikhez. Az egyesületen belül működik egy színkör is: az SK. Színkör, amelynek én írom a darabjait, és már szép sikereket mondhat a magáénak. És persze olvasok, olvasok, olvasok!

Folytatás: https://triviumnet.hu/2022/04/03/trivium-egyesulet-szem…

Trivium_Egyesület KU>!
Pályázatok

TRIVIUM EGYESÜLET SZEMINÁRIUMA IV. – Eredményhirdetés

Lezárult a Trivium Egyesület Szemináriuma 2021. októberében indított Hogyan írjunk regényt? online regényíró képzésének negyedik kurzusa.

A résztvevők fél éven át a mentoraik segítségével és támogatásával írták és javították a regényüket, miközben hétről hétre megkapták a tananyagokat is. A végső elbírálásnál a mentorok a történet mellett a résztvevő írástechnikai fejlődését, előrehaladását, javítási készségét, a teljes fél éves munkáját is figyelembe vették.

Ennek alapján egy első helyezettet hirdetnek, akinek a regénye 2022 őszén nyomtatott* és e-könyves formátumban is megjelenhet, de kiválasztottak egy másik, ígéretes regényt is, amelyiknek lehetőséget adnak e-könyves** megjelenésre.
https://triviumnet.hu/2022/04/01/trivium-egyesulet-szem…

Trivium_Egyesület KU>!
Pályázatok

TRIVIUM EGYESÜLET SZEMINÁRIUMA – Online regényíró képzés IV. – Az eredményhirdetés időpontja

Véget ért a TRIVIUM EGYESÜLET SZEMINÁRIUMA Hogyan írjunk regényt? negyedik online regényíró képzése. A résztvevők az oktatók egyéni mentorálása mellett írták a regényüket – a regényrészleteikre hétről-hétre korrektúrákat és értékeléseket kaptak –, miközben megkapták a képzés tananyagait is. A legjobbak a második, majd a harmadik szintre átlépve haladtak a végcél felé.

Ki lesz a negyedik szemináriumi képzés győztese?
Pár napon belül kiderül.

A mentorok számos szempont figyelembevételével döntenek. Elemzik a résztvevők féléves munkáját, fejlődését, előrehaladását, a javítási készségét-hajlandóságát-eredményességét, a történetet stb.

Az egyesület a győztes (esetleg győztesek) regényét nyomtatott és/vagy e-könyves formátumban megjelenteti 2022 őszén.

Az eredményhirdetésről szóló cikket

2022. április elsején déli 12 órakor

tesszük közzé az egyesület honlapjának főoldalán, a szemináriumi belső oldalon, és megosztjuk a közösségi oldalain.
https://triviumnet.hu/2022/03/28/trivium-egyesulet-szem…