tmse P 8Kedvenc könyvek 6

L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
John Steinbeck: Édentől keletre
Thornton Wilder: A teremtés nyolcadik napja
Kenneth Roberts: Csőcselék fegyverben
N. K. Jemisin: Az ötödik évszak
Harlan Coben: Senkinek egy szót se

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Európa, Fumax, GABO

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Szép Zsolt: Kárpát walzer
Michael Breus: A mikor hatalma
>!
2020. június 4., 09:43
>!
Kalliopé, Budapest, 2018
652 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155378294

Michael Breus: A mikor hatalma Fedezd fel a kronotípusodat – és azt, hogy mikor a legjobb ebédelni, fizetésemelést kérni, szexelni, regényt írni, gyógyszert bevenni, és így tovább

>!
2020. április 13., 20:19
>!
Gemini, Budapest, 2017
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155514784 · Fordította: Holló-Vaskó Péter
Hirdetés

Utolsó karc

tmse P>!
Fantazmagóra Tudományos Akadémia (FTA)

Decemberi házi feladat:

Bekövetkezett a világvége, a Föld immár nem alkalmas az életre. Egyike vagy az utolsó túlélőknek, amikor találkozol egy emlékezetkiesésben szenvedő társaddal. Meséld el neki, hogy mi történt a bolygóval, miért halt ki az emberiség legjava!

Mi történt a világgal?- kérdezte az erdőből kisétált tizenöt év körülinek kinéző srác. Hosszan tűnődtem őt nézve, hogy mit mondhatnék neki, érdemes-e elmondani, hogy az ember hataloméhsége, önzősége, irracionális hatalomvágya és egymás iránti gyűlölete tette tönkre a Földet? Hogy minden a Föld kizsákmányolása miatt bekövetkező természeti katasztrófákkal kezdődött, hogy a fellépő vízhiány, az élhető környezet csökkenése és a túlnépesedés olyan kényszerű népvándorlásokat indított meg, ami világméretű háborúkhoz vezetett? Hogy bevetettünk minden fegyvert azért, hogy legyőzzük egymást, annak figyelembe vétele nélkül, hogy ezzel végleg elpusztítjuk a bolygót is? Semmi más nem számított, csak hogy ne a másik nyerjen. Röviden ezt történt. Így jutottunk el ide, a lassú haldoklásig, a Föld már nem alkalmas hely az életre, elmenni innen pedig nem tudunk, az is örök illúzió maradt csupán, hogy az univerzumban találhatunk másik életre alkalmas bolygót, különösen, hogy ebben se voltunk képesek együttműködni.
Ezért inkább csak annyit mondok neki, hogy az emberiség önnön hibái miatt pusztulásra ítéltetett, nekünk átmeneti túlélőknek pedig nem maradt más, mint még egyszer megcsodálni azt, ami az igazi életet jelenti. Ha szerencsénk van, talán békében leélhetjük azt, ami hátravan, és miközben az élet velünk együtt egy időre el is tűnik a Földről, remélhetjük, hogy majd egyszer miután kihevert minket a bolygó, újra esélyt kapunk és akkor jobban csináljuk majd. Talán.

1 hozzászólás