Tinta_Könyvkiadó  KU Tinta


Kiadói sorozatok

Az ékesszólás kiskönyvtára · Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához · A magyar nyelv kézikönyvei · Anyanyelvi kompetenciafejlesztő munkafüzetek · A magyar nyomtatott örökség feltárása · Tinta szótárak · Bibliotheca Regulyana · Híd szótárak · Kiadványok a vizuális kultúra fejlesztéséhez · Mesterművek · Összes sorozat »

Könyvek 728

Kommondor Ottó: A Nílustól a Tiszáig
Kiss Gábor: Régi szavak kisszótára
Kiss Gábor – Mandl Orsolya: Rejtvényes szókincsteszt munkafüzet
Tóth Sándor László: Albertfalva asztalosipara
Bodnár Ildikó: Hangtani munkafüzet
Nagy György: Madárka, madárka
Balassa József: A magyar nyelv életrajza
Balázsi József Attila: Angol elöljárószók kézikönyve
Magyar mesék rózsás kertje
Makkai-Arany Ágnes – Kiss Gábor: How to say it in Hungarian? / Hogy mondjuk magyarul?

Karcok 40

Tinta_Könyvkiadó KU>!

Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázat, 2022

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki iskolai és közkönyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron.

A Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatra 2022. október 3-tól 2022. november 11-ig folyamatosan nyújtható be pályázat.

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap letölthető ide kattintva: https://www.tinta.hu/shop_ordered/60066/pic/wekerle-pal…

Tinta_Könyvkiadó KU>!

Most 40 könyv 40% kedvezménnyel rendelhető meg a TINTA Könyvkiadótól a TAVASZI ZSONGÁS kínálat keretében. A kínálatban egy- és kétnyelvű szótárak, kifestők, nyelvi rejtvénykönyvek találhatók és munkafüzetek a magyar nyelvtan és helyesírás tanulásához.
Rendelhet postai kiszállítással. A postaköltség 1000 Ft, de 10.000 Ft feletti rendelés esetén nem számítunk fel postaköltséget.
És most már személyesen is vásárolhat a TINTA Könyvkiadó szerkesztőségi irodájában, munkanapon 9 és 17 óra között. A szerkesztőség címe: 1116 Budapest, Kiskőrös utca 10. Kiválóan megközelíthető a 7-es busszal.
Akik személyesen vásárolnak a szerkesztőségi irodában, azokat megajándékozzuk egy poszterrel, amelyen 84 kutyafajta rajza látható.
Széles kínálat, gyors kiszállítás, tartalmas kiadványok, igazán megéri részt venni a TINTA Könyvkiadó TAVASZI ZSONGÁS kínálatában! Telefonon is érdeklődhet: (1) 371 05 01
https://www.tinta.hu/spl/457984/40-konyv-40-kedvezmeny…

Tinta_Könyvkiadó KU>!

Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázat, 2022
A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki iskolai és közkönyvtárak bővítésére, szótáraik, segédkönyveik és kézikönyveik gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron.
A részletes pályázati felhívás és a pályázati adatlap innen tölthető le: https://www.tinta.hu/

Tinta_Könyvkiadó KU>!

A TINTA Könyvkiadó 5 millió Ft keretösszeggel kiírta a Wekerle Sándor könyv és könyvtárbővítési pályázatot

A TINTA Könyvkiadó, mint a legnagyobb hazai nyelvészeti kiadó, érezve felelősségét, 5 millió Ft-os keretösszeggel könyv és könyvtárbővítési pályázati alapot hozott létre. A Wekerle Sándorról elnevezett pályázat célja az iskolai és a közkönyvtárak ellátása új, korszerű szótárakkal, nyelvészeti kézikönyvekkel és nyelvi munkafüzetekkel. Pályázhatnak közkönyvtárak, oktatási intézmények és alapítványok, amelyek így 50%-os pályázati áron juthatnak az anyanyelvi nevelést segítő, a nyelvi kompetenciát fejlesztő kiadványokhoz. A megpályázható 48 kiadvány közül 15 a kiadónak 2021. évi újdonsága.

A pályázatok folyamatosan nyújthatók be 2021. november 14-ig.

A pályázati leírás megtalálható a következő címen:
http://www.tintakiado.hu/

Tisztelettel:
Kiss Gábor, igazgató-főszerkesztő, az MTA Szótári Munkabizottságának tagja
TINTA Könyvkiadó
Tel.: (1) 371 05 01, 06 20 615 99 22

Tinta_Könyvkiadó KU>!

A TINTA Könyvkiadó 5 millió Ft keretösszeggel kiírta a Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatot A TINTA Könyvkiadó, mint a legnagyobb hazai nyelvészeti kiadó, érezve felelősségét, 5 millió Ft-os keretösszeggel könyv és könyvtárbővítési pályázati alapot hozott létre.

A Wekerle Sándorról elnevezett pályázat célja az iskolai és a közkönyvtárak ellátása új, korszerű szótárakkal, nyelvészeti kézikönyvekkel és nyelvi munkafüzetekkel.
Pályázhatnak közkönyvtárak, oktatási intézmények és alapítványok, amelyek így 50%-os pályázati áron juthatnak az anyanyelvi nevelést segítő, a nyelvi kompetenciát fejlesztő kiadványokhoz. A megpályázható 48 kiadvány közül 15 a kiadónak 2021. évi újdonsága.

A pályázatok folyamatosan nyújthatók be 2021. november 14-ig.

A pályázati leírás megtalálható a következő címen:
http://www.tintakiado.hu/

Tisztelettel:
Kiss Gábor, igazgató-főszerkesztő, az MTA Szótári Munkabizottságának tagja
TINTA Könyvkiadó
Tel.: (1) 371 05 01, 06 20 615 99 22

Tinta_Könyvkiadó KU>!

2019 után végre ismét Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren! A TINTA Könyvkiadó mindenkit szeretettel – és nagy kedvezményekkel – vár szeptember 2-5-ig, mindennap 10 és 19 óra között a 35-ös számú standnál!

Tinta_Könyvkiadó KU>!

Megjelent!!!

Jack London korának neves és kedvelt amerikai írója. Máig tartó népszerűségét egyszerű stílusának, az élőbeszédhez hasonló nyelvezetének köszönheti. Ma is közkedveltek regényei, különösen azok, amelyek cselekményéhez az aranyláz szolgáltatja az apropót. Az Aranyásók Alaszkában is e könyvek sorába illik.

A történet főszereplője, Kit „Felhő” Bellew San Franciscó-i nyápicból válik az Arany Észak egyik legbelevalóbb kalandorává, miközben társával, Dagival az aranyláz hullámát meglovagolva igyekszik megcsinálni a szerencséjét, leküzdve a zord időjárást – és persze a többi önjelölt milliomost. Csónakban utazik a befagyni készülő Yukon folyón, a fagyos éjszakában együtt menetel a tömeggel egy frissen felfedezett aranylelőhelyre, és részt vesz egy kutyaszánhajtó-versenyen egy különlegesen értékes parcella bejegyzésének jogáért.

A regény önállóan is kerek, kalandos epizódokat tartalmazó fejezetei közül négyet válogattunk ebbe a kétnyelvű kötetbe. Hogy a szövegek összehasonlítását elősegítsük, az angol szöveget és annak magyar fordítását oldalpáronként párhuzamosan közöljük. A négy remek történetet végigkövetve így kényelmesen és szórakozva fejlesztheti angoltudását minden nyelvtanuló.

Tinta_Könyvkiadó KU>!

https://www.szaktars.hu/

Ingyenes hozzáférés 2021. március 27-28.

Ingyen olvashat szakkiadók könyveiben az Arcanum SZAKTÁRS oldalán március 27-28. között!

Tíz kiadó – köztük a TINTA Könyvkiadó – most bárkinek ingyenes hozzáférést ad két napra.

Tinta_Könyvkiadó KU>!

Ingyen olvashat szakkiadók könyveiben az Arcanum SZAKTÁRS oldalán március 27-28. között!

Tíz kiadó – köztük a TINTA Könyvkiadó – most bárkinek ingyenes hozzáférést ad két napra.

A Szakkiadók Társulása (SZAKTÁRS) adatbázist azzal a céllal hoztuk létre, hogy közös felületen könnyen kereshetően tegyük elérhetővé a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók termékeit. A hazai tudományos és szakkiadványokból összeállított adatbázis hasonlóan működik, mint a már jól ismert Arcanum Digitális Tudománytár (ADT), vagy a legfontosabb lexikonokat és alapműveket tartalmazó Arcanum Kézikönyvtár, illetve a közgyűjtemények anyagait rendszerező Hungaricana.

https://www.szaktars.hu/