Thaliavilaga 32


Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Szőgyén-Wittenbach Hubert: Ferenc József szerelmei
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Andrew Lloyd Webber: Maszk nélkül
Csernus Imre: Egy életed van
>!
2020. április 2., 20:23
>!
K.u.K., Budapest, 2012
672 oldal · ISBN: 9789639887879
>!
2020. január 23., 21:36
>!
2020. január 19., 21:32
>!
2019. október 12., 19:26
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Thaliavilaga
Inside My Head Olvasókör | IMHO

A magam részéről- a jelenleg abszolút első helyen álló – Emlékezz rám-ot hoztam a listáról az utolsó körre. (https://moly.hu/konyvek/leiner-laura-emlekezz-ram/en-es-a-konyv/thaliavilaga)

Imádtam ezt a sorozatot, annak ellenére, hogy a záró kötet éppen kicsit csalódás volt. Kicsit untam benne egyes részeket (Hanna belső monológjaira gondolok) és a főhősnő karaktere is kicsit ellaposodott szerintem. Ezt leszámítva viszont Leiner Laura ebben a kötetben is hozta a kötelezőt: egy valóságtól meglehetősen távol eső helyszín, kicsit eltúlzott karakterek, sok humor, egy fiú, akiért lehet sóhajtozni. És valljuk be, ezért szeretjük Laurát és a történeteit. Én legalábbis jókat derülök a könyvein és nagyon szeretem, hogy felhőtlen kikapcsolódást biztosítanak akkor is, ha nem feltétlenül az én korosztályom a célcsoport.

Egy dolog azért nem hagy nyugodni a sorozattal kapcsolatban, sok olvasó feszegeti ezt, amióta az Ég veled végére ért. A zárás szerint befejeződött az IOV első trilógiája. Ez arra utal, hogy egy másik évfolyammal, más szereplőkkel lesz még Iskolák Országos Versenye. Végülis az igazgató is elkezdte a toborzást. Hát, nem tudom. Az egyik felem azt mondja, hogy hátha így Hannáék is visszatérhetnének, mondjuk mint szervezők és kicsit szerepelhetnének…A másik felem meg azt, hogy ez így volt jó, így volt teljes, nem kell egy újabb bőrt lehúzni erről. Majd kiderül…