Tepetüpe 0
Kedvenc könyvek 37

Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Hyeonseo Lee – David John: A lány hét névvel
Andrzej Sapkowski: Tündevér
L. Stipkovits Erika: Szeretettel sebezve
Andrzej Sapkowski: A végzet kardja
Papp Réka Kinga: Aki kurvának áll
Jandy Nelson: Neked adom a napot
Gail Honeyman: Eleanor Oliphant köszöni, jól van
John Steinbeck: Egerek és emberek
John Steinbeck: Lement a Hold
Sue Klebold: Napsugaram

Aktuális olvasmányok

Daniel Keyes: Az ötödik Sally
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 2.
>!
2021. október 2., 22:31
>!
Alexandra, Pécs, 2008
368 oldal · ISBN: 9789633706077 · Fordította: Szilágyi Tibor
>!
2021. augusztus 2., 22:52
>!
Művelt Nép, Budapest, 2020
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156022899 · Fordította: Kiss Marcell

Utolsó karc

Tepetüpe>!
Inside My Head (Andi) zóna

Sziasztok!

Egy barátom ajánlotta nekem ezt a könyvet még az év első felében és olyan dicshimnuszokat zengett róla, hogy igazán nagy elvárásokkal kezdtem neki az olvasásnak. Szerencsére nemhogy megugrotta, de túl is szárnyalta ezeket az elvárásokat.

A regény több novellából áll össze, amik Geralt egy-egy kalandját mesélik el, ezzel ismertetve meg a világot az olvasóval. A klasszikus Grimm-mesék (Hófehérke, Szépség és a szörnyeteg) középkori fantasy világba ültetve zseniális húzás volt. Az alap történeteket mindenki ismeri és folyamatosan várod, hogy mi lesz a csavar benne, melyik jól ismert szereplőről derül ki, hogy valójában gonosz vámpír vagy éppen bosszúszomjas gyilkos :D

A szereplők jól összerakott, kedvelhető karakterek, akikkel egy kicsit is többet foglalkozunk, mind értelmes, intelligens, ha nem is túl szimpatikus, de logikus és érthető motivációkkal rendelekező karakterek. Minden novellában találkozunk egy magas rangú uralkodóval vagy városi vezetővel, az utca emberével, nemesekkel és mind más-más személyiség.

Kiváló szereplők, jó történetvezetés, jópofa, néhol morbid humor jellemzi a regényt, a világfelépítésre még ráférne egy kis magyarázat, de egy 7 kötetes történet első részétől ez talán nem is elvárható. Kicsi negatívum, hogy vége igazi függővég, ami arra ösztönzi az olvasót, hogy minél hamarabb megvegye a következő könyvet is, de történethez semmit nem adott hozzá. Én mindenképpen folytatni fogom a sorozatot és a fentiek miatt abszolút megérdemelt helye van a legnépszerűbb könyvek listáján, és azoknak is tudom ajánlani, akik nem nagy rajongói a fantasy történeteknek.

Kapcsolódó könyvek: Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság

Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság