Tarandus_Kiadó  KU Tarandus


Kiadói sorozatok

Életrajz / Útirajz · Összes sorozat »

Könyvek 94

Bankó-Erdősi Viktória: A hálátlan
Fózer Réka: Lélekörvény
Baksa-Soós Attila: Rockopera
Fülöp Valentina: Túl sokat álmodtam
De Boer Szilvia: A Fellini-villa klub
Kozma Lilla Rita: Utcamesék
Lengyel Zsuzsa Édua: Terra
Csákvári Éva: Boszorkánylepke
Havassy Réka: Zárójelek
Van hangunk

Karcok 167

Tarandus_Kiadó KU>!

– Ajánlhatunk valami újat? –

Kövesi Péter: A csodaszarvas nyomában

Ma a magyar történelemben, de főleg az őstörténet-kutatásban két, egymásnak tökéletesen ellentmondó szemlélet hadakozik, vagdalkozik egymással.

Az egyik a hivatalos, akadémikus történettudomány, amely szerint az Urál környéki őshazából származó kis finnugor népecske vagyunk, akik primitív és pogány idegenként érkeztek a X. században a Kárpát-medencébe, a művelt Európába. A másik megközelítés szerint mi vagyunk az emberiség ős-népe, minden nép és nyelv (az antiszemiták szerint a héber kivételével) tőlünk ered, valaha belaktuk az egész Földet, királyságunk volt az elsüllyedt Mu kontinensén és Atlantiszon, magyarok voltak Egyiptom fáraói, de legalábbis a Kárpát-medence volt az őshazánk (egyesek szerint egymillió éve!). Nos, hol az igazság? – Ebben a könyvben a magyar őstörténet, magyar műveltség néhány különösen érdekes témájáról elmélkedik a szerző – dogmák, tabuk, túlzások és fantazmagóriák nélkül. Sarkalatos, sokat vitatott kérdések ezek. Kövesi Péter a történelmi tévelygések útján igazítja el az olvasót, s teszi mindezt politikamentesen, elfogultságoktól mentesen. A szerző vallja: „ha létezik olyan, hogy magyar lélek, magyar lelkiség − márpedig véleményem szerint létezik −, akkor attól mi sem áll távolabb, mint az agresszív gyűlöletkeltés, amivel sajnos, mostanság túlságosan is sokat találkozunk.”

Itt tudod megvásárolni: https://tarandus.hu/product/a-csodaszarvas-nyomaban/

Kapcsolódó könyvek: Kövesi Péter: A csodaszarvas nyomában

Kövesi Péter: A csodaszarvas nyomában
Tarandus_Kiadó KU>!

– Már nálunk is kapható! –

Kosztolányi Dezső: Látjátok, feleim

„Kötetünkbe Kosztolányi Dezsőnek azokat a tanulmányait, esszéit gyűjtöttük egybe, amelyek klasszikus magyar költők, elbeszélők, drámaírók műveivel foglalkoznak, nagyokkal és kisebbekkel egyaránt – Balassi Bálinttól Makai Emilig. Pázmány Péter, „a magyar próza atyjá”-nak műveiben a hév és az a lendület foglalkoztatja, amely évszázadokig példaképe lesz minden magyar írónak; Kazinczy Ferencről ki meri mondani: „Nincs remekműve. Élete a remekmű.”; fiatalosan lelkesedik „első tárcaírónkért”, az Ázsia szélén élő Mikes Kelemenért; Vörösmartyt azzal jellemzi, hogy költészetét nem lehet egyetlen hangszerhez hasonlítani, úgy szól, mint egy hatalmas zenekar; Arany Jánosról kilenc tanulmányt ír, Dantéval és Shakespeare-rel egy sorban említi – és folytathatnánk a sort. Páratlan leleménnyel talál rá a vizsgált életmű lényeges mozzanataira, az irodalmi alkotásról, a művészet bonyolult titkairól mindig érzékletesen beszél, jelzői megvilágítanak egy-egy verset vagy regényt felejthetetlenül, tanulmányainak szerkezete mindig tiszta, világos, nyelve gazdag, elegáns, előadásmódja természetes. Ebben a kötetben csaknem negyven magyar íróról, költőről írt tanulmányait kapja kézhez az olvasó – a legnagyobbak, Balassi, Csokonai, Katona József, Vörösmarty, Arany, Petőfi, Madách, Eötvös, Kemény, Jókai, Mikszáth mellett a kisebbek – Gvadányi József, Virág Benedek, Gyulai Pál, Vargha Gyula, Reviczky Gyula, Komjáthy Jenő és mások – portréi sorakoznak. Némi túlzással azt mondhatjuk: egy kis magyar irodalomtörténet vázát olvashatjuk ebben a gyűjteményben. Szerkesztő-válogató: Réz Pál.jelentkezett.”

Vásárold meg itt még ma, mert az akció csak rövid ideig elérhető: https://tarandus.hu/product/latjatok-feleim/

Kapcsolódó könyvek: Kosztolányi Dezső: Látjátok, feleim

Kosztolányi Dezső: Látjátok, feleim
Tarandus_Kiadó KU>!

– Már kapható! –

Csiky Gergely: Görög-római mythologia

„Csiky Gergely (1842–1891) a 19. század, de teljes magyar literatúránk egyik legjelentősebb drámaírója, műfordító, a Kisfaludy Társaság másodtitkára, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) levelező tagja volt. Előszeretettel foglalkozott római és görög klasszikusok munkáival.

1879-ben Párizsba utazott, hogy az ottani színjátszást tanulmányozhassa. Innentől érezhető művein a francia tézisdráma hatása, valamint színműírói technikájának átalakulása. Drámai munkáit a kor nyugatos felfogása szerint nemesítő és szórakoztató céllal írta. Sok tekintetben a 20. századi színpadi szerzőink (Bródy Sándor, Szomory Dezső, Herczeg Ferenc, Molnár Ferenc) előfutára lett. A jelen műve a magyar művelődéstörténet páratlan alkotása, benne összefoglaló képet nyújt a görög és római mitológia szereplőiről, s miközben az istenek történetét közérthetően meséli újra, kitekintünk az egyiptomi, a szláv és a germán mitológia aspektusaira is, valamint az egyes mondakörök közötti kapcsolatra. A gazdagon illusztrált kötetet bátran ajánljuk az ifjabb olvasóknak is, akik csak most ismerkednek az ókori mondakörök bámulatos világával.”

Itt tudod megvásárolni: https://tarandus.hu/product/gorog-romai-mythologia/

Kapcsolódó könyvek: Csiky Gergely (szerk.): Görög-római mythologia

Csiky Gergely (szerk.): Görög-római mythologia
Tarandus_Kiadó KU>!

– Ajánlhatunk valami újat? –

Fülöp Valentina: Túl sokat álmodtam

„Zsigmond nem akart különleges életet.

Szerelmet akart a gyönyörű nővel, akire várt, házasságot, gyerekeket. Egyszerűen csak hétköznapi férj, apa akart lenni és elismert belsőépítész.

A sors azonban más útra terelte azon a napon, amikor a felesége, Bodza eltűnik. Még mielőtt felocsúdna, a bíróság megküldi neki Bodza válókeresetét, pár óra elteltével pedig sokkoló telefonhívást kap.

Nem akar mindent elveszíteni, ezért kezébe veszi az irányítást, hogy kiderítse mi történt Bodzával, miközben az álmaiba kapaszkodva küzd házasságuk megmentéséért.

Mialatt helytáll apaként és építészként, barátként és családfőként, nemcsak belső lelki csatáit kell megvívnia, de fel kell vennie a küzdelmet egy sötét erőként működő betegséggel, amely ugrásra kész szörnyetegként lapul, és amely mindent romba dönthet, szétmarcangolva az emberi kapcsolatok szövetét.

*

Rácsodálkoztál már valaha arra, hogy történhetett? Hogy lett mindenből hazugság? Néha azt gondolom, jobb nem firtatni az okát. És tudod miért? Mert már régóta tudom, hogy ahol van vágy, ott lesz szenvedély, ahol szenvedély van, ott valaki meg fogja égetni magát. De csak azért, mert lángba borít, még nem kell elfutni.”

Kapcsolódó könyvek: Fülöp Valentina: Túl sokat álmodtam

Fülöp Valentina: Túl sokat álmodtam
Tarandus_Kiadó KU>!

– Már kapható! –

Baksa-Soós Attila: Rockopera

„A Rockopera eredetileg egy nagyjátékfilm forgatókönyvként íródott. Edi, a kiszámíthatóan zűrös rocksztár-akarok-lenni életművész vezeti végig az olvasót a generációkon átívelő emberi kapcsolatok szövetén. A humor kémiai kölcsönhatásba lép a szerelemmel, a társadalmi szabályok abszurd színjátékával, hogy végül fordulatokban gazdag összképpel szolgáljon a mindenkori hatalom és a művészet egymáshoz való viszonyáról. Egy olyan történet, amely a valóságból merít, de ennek akár az ellentétes kijelentése is igaz lehet, hiszen, ahogy a Rockopera rögtön az első oldalon megszólít minket: „ez lehet akár egy mai történet, mert a körforgás nem tágít”.

Az alkotópáros, Baksa-Soós Attila, író-zenész és Szecsanov Martin, operatőr-rendező három évig dolgoztak egy nagyjátékfilm forgatókönyvén, melyből film végül nem készült. Baksa-Soós Attila, aki többek között a Rocklitera sorozat, a Tempo és több szürreális regény szerzője úgy döntött, könyvet ír a történetből. A Rockopera című kötet, a Tarandus kiadó gondozásában, Kossuth Lajos halálának évfordulóján, március 20-án lát napvilágot. Az időzítés nem véletlen, hiszen a történet szorosan kapcsolódik Kossuth utóéletéhez.”

Vásárold meg itt még ma, mert az akció csak rövid ideig elérhető: https://tarandus.hu/product/rockopera/

Kapcsolódó könyvek: Baksa-Soós Attila: Rockopera

Baksa-Soós Attila: Rockopera
Tarandus_Kiadó KU>!

Meddig kell elmennünk, hogy szabadnak érezzük magunkat? Mit kell tennünk azért, hogy kezünkbe vegyük a sorsunkat? Mennyire van szükség önmagunk megtalálásához a neveltetés elengedése? Ezeket a kérdéseket feszegeti Csákvári Éva a Boszorkánylepke című könyvében, amely nemrég jelent meg a Tarandus kiadónál. Ez a könyv a már nagyobb könyvesboltokban és online áruházakban is megtalálható. További információkért látogass el a kiadó oldalára.

Vásárold meg itt még ma, mert az akció csak rövid ideig elérhető: https://tarandus.hu/product/boszorkanylepke/

Kapcsolódó könyvek: Csákvári Éva: Boszorkánylepke

Csákvári Éva: Boszorkánylepke
Tarandus_Kiadó KU>!

Nemrég jelent meg a Tarandusnál a nagy sikerű Utcamesék című könyv. Az Utcamesék megrázó, empatikus, ugyanakkor kíméletlen látlelet a hajléktalanok helyzetéről. Kozma Lilla Rita dermesztő közelségből mutatja meg az emberi szenvedés és kiszolgáltatottság hétköznapjait. A könyv már nagyobb könyvesboltokban és online áruházakban is megtalálható.

Vásárold meg itt még ma, mert az akció csak rövid ideig elérhető: https://tarandus.hu/product/utcamesek/

Kapcsolódó könyvek: Kozma Lilla Rita: Utcamesék

Kozma Lilla Rita: Utcamesék
Tarandus_Kiadó KU>!

A Tarandus Kiadónál jelent meg a nagy sikerű Terra című könyv, Lengyel Zsuzsa Édua második könyves író regénye, amely a földi világról szól, amelyet áthat az égi világ. A szűk test, a besűrűsödő téridő, rengeteg kaland és humoros történet, melyen keresztül végig követhetjük egy lány önmagára találását, amikor végre tényleg le tudja vetkőzni a megfelelési kényszerét és megtalálja helyét a világban. A regény minden korosztály számára szórakoztató olvasmány lehet. A könyv már nagyobb könyvesboltokban és online áruházakban is megtalálható.

Vásárold meg itt még ma, mert az akció csak rövid ideig elérhető: https://tarandus.hu/product/terra/

Kapcsolódó könyvek: Lengyel Zsuzsa Édua: Terra

Lengyel Zsuzsa Édua: Terra
Tarandus_Kiadó KU>!

A Tarandus Kiadónál jelent meg nemrég a Zárójelek című könyv, Havassy Réka első könyves író regénye, melyben az írónő rámutat arra, hogy a lényegtelennek hitt részletek a legfontosabbak. Felszínes művet létrehozni könnyű, nem fáj, nem tesz tönkre. De igazi képet alkotni, a részleteket megfigyelve, a láthatatlant észrevéve: ez az ami hatalmat ad. Ebben rejlik a megismerés ereje, a pusztító kiszolgáltatottság és a valódi kapcsolatok minden kegyetlen szépsége.

Vásárold meg itt még ma, mert az akció csak rövid ideig elérhető: https://tarandus.hu/product/zarojelek/

Kapcsolódó könyvek: Havassy Réka: Zárójelek

Havassy Réka: Zárójelek
Tarandus_Kiadó KU>!

Vajon egy negyvenes nő is tud újrakezdeni és sikeres lenni? Meg lehet találni az igazi társat vagy ez csak illúzió? Fiatalon a nagy őt keressük vagy élvezzük a szabadságot, ameddig csak lehet? Családanyák, barátnők akik küszködnek a kamaszodó gyerekekkel, a kiüresedett házasságukkal és a monotonná vált munkájukkal. Boer Szilvia ezekről a hétköznapi nőkről ír. A Fellini-villa klub című regényében, ahol keresi a kiutat és a boldogságot rengeteg izgalommal és fordulattal. A könyv a Tarandus kiadónál jelent meg és a nagyobb online áruházakban már kapható.Talán választ kaphatsz a kérdésekre.

Vásárold meg itt még ma, mert az akció csak rövid ideig elérhető: https://tarandus.hu/product/a-fellini-villa-klub/

Kapcsolódó könyvek: De Boer Szilvia: A Fellini-villa klub

De Boer Szilvia: A Fellini-villa klub

Kapcsolódó alkotók: De Boer Szilvia