Tara_  I 3Kedvenc könyvek 23

Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Szabó Magda: Az őz
Németh László: Iszony
Emily Brontë: Üvöltő szelek
J. K. Rowling: Átmeneti üresedés
Szabó Magda: A Danaida
Tóth Krisztina: Akvárium
F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby
Szabó Magda: Régimódi történet
Gárdonyi Géza: Ábel és Eszter
J. D. Salinger: The Catcher in the Rye
Muriel Barbery: A sündisznó eleganciája

Kedvenc sorozatok: Államtitok, Cormoran Strike, Harry Potter, Love Me With Lies

Kedvenc szereplők: Andrej Nyikolajevics Bolkonszkij herceg, Catherine Earnshaw, Encsy Eszter, Fred Weasley, George Weasley, Heathcliff, Holden Caulfield, Jay Gatsby, Kárász Nelli, Marilyn Monroe, Mr. Fitzwilliam Darcy, Perselus Piton, Rhett Butler, Ron Weasley, Scarlett O'Hara

Kedvenc alkotók: Ady Endre, Emily Brontë, F. Scott Fitzgerald, Gabriel García Márquez, Gárdonyi Géza, J. K. Rowling, Jane Austen, József Attila, Lev Tolsztoj, Margaret Mitchell, Szabó Magda, Tóth Krisztina

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Daniel Florion: Koronás fők botrányos élete
Gerlóczy Márton: Mikecs Anna: Altató
Szabó Magda: Alvók futása
>!
2018. június 9., 15:48
>!
Scolar, Budapest, 2017
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632447995
>!
2017. május 19., 18:03
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Tara_ I
Molyolók saját írásai

A Kulter-en megjelent novellám. :)

"Az ok

– Elkószált a gyerek a szeméttelepen, és bevette a gyógyszereket, amiket ott talált, attól lett ilyen. – válaszolta a pénztárosnőnek a kisboltban.
Akár így is lehetett volna, egyszer tényleg elveszett a szeméttelepen. Négy éves lehetett, vasat kerestek az apjával. Valójában akkor már látszott, hogy valami nincs rendben vele, kicsit lassabb volt a felfogása, mint a kortársaié, sokat kellett kiabálni rá, mert egészen egyszerű dolgokra is csak a fejét rázta, hogy nem érti.
Ha megkérdezték, mi baja a fiának, mostanában mindig ezt a gyógyszeres verziót adta elő. Minél többször mondta el, annál inkább kezdte elhinni maga is. Így könnyebb volt, nem kellett azon gondolkozni, mi a valódik ok.
Ő a cigarettára fogta, pedig a terhessége alatt lecsökkentette tizenkét szálra a napi adagját. Akkor az orvos is azt mondta, jó ez így, többet árt az idegesség, ha hirtelen leszokik, mint az a néhány szál.
Az anyósa szerint a gyerek szó szerint ütődött lett, mert azon a télen, amikor már előrehaladott volt a terhessége, kiment az udvarra kiönteni a felmosó vizet, megcsúszott a jégen és elesett. A fenekére esett, de az anyósa azt mondta, a magzat akkor ütötte meg a fejét, onnantól már nem fejlődött rendesen.
A férje a rossz géneket okolta, persze anyai ágról. Mindig kiemelte, náluk nem volt gyengeelméjű a családban, csak ő hordozhatta magában a betegséget. Ha ezt tudja, nem ragaszkodik hozzá, hogy az ő keresztnevét kapja az elsőszülött fia.
Mindenkinek ok kellett, az felfoghatatlan volt, hogy csak úgy ilyen legyen a gyerek."

A teljes novella itt olvasható.
http://kulter.hu/2018/07/nyiri-katalin-kisprozaja/