Szucsik_János 0Kedvenc könyvek 4

Jo Nesbø: Hóember
Anthony Burgess: Gépnarancs
David Benioff: Tolvajok tele
Reed Albergotti – Vanessa O'connell: Szökésben
Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Kurt Vonnegut: Mesterlövész
>!
2019. január 27., 18:21
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Szucsik_János

Újabb olyan könyv, ami régóta „éktelenkedik” a must read listámon, de ez a mű abban is különleges, hogy a filmváltozatát sokkal előbb láttam, mint hogy az alkotást olvastam volna. Talán épp ezért maradtam alul kicsit A parfümmel szemben, összességében nem tudott olyan sodró, lebilincselő és érdekes lenni, hogy végig tátott szájjal várjam a befejezést.

Persze ezek az elvárások nem alapvetőek, de végig úgy éreztem, mintha hiányozna valami Patrick Süskind könyvéből. Pedig az alapsztori, sőt, az antihős karaktere is kifejezetten rendben van, azonban a történet második felét, de főleg a befejezését elkapkodottnak, kibontatlannak érzem. Ez leginkább a mű „szórakoztató” vonalára értendő, a gondolatiság azért rendben van, de Grenouille karaktere annak ellenére sem tudott megragadni, hogy a személye alapvető emberi létkérdéseket boncolgat.

Nem mondanám rossznak a könyvet, de szerintem túlságosan rövid és tömör ahhoz, hogy komplex élményt nyújtson, és ennek, valamint a torz karaktereknek köszönhetően nem túl laktató olvasmány a léleknek. Számomra abszolút csak gondolati szinten működött.

Kapcsolódó könyvek: Patrick Süskind: A parfüm

Patrick Süskind: A parfüm