szolakd 0Kedvenc könyvek 2

Geronimo Stilton: Az Óriáscsontvázak völgye
Geronimo Stilton: Az olimpia hőse
Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Darren Shan: Killers of the Dawn
Rudyard Kipling: A dzsungel könyve
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Ali Sparkes: Pókpánik
>!
2017. július 4., 15:26
>!
2016. február 4., 19:33
>!
2013. október 13., 21:02
Hirdetés

Utolsó karc

>!
szolakd

Mivel éppen sütőtököt eszem .
Tudtátok ?
A sütőtök kedvező élettani hatásait már az indiánok is ismerték, kígyómarást kúráltak a segítségével és szeplő eltüntetésére is használták.
Napjainkban tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír. A sütőtök alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, különösen nagy hatékonyságot mutat megfázásos, meghűléses megbetegedések esetében, de alkalmazható tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is. A sütőtök enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztma rohamokat.
Fogyasztása szebbé teszi bőrünket, különösen a pattanások kezelésében jelenthet nagy segítséget. A népi gyógyászatban hashajtóként és béltisztítóként használták. Fogyasztása jótékony hatást eredményez az emésztési gondokkal küszködőknek. A sütőtök serkenti a máj működését, segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében, fogyasztásával csökkenthető a prosztatarák és a szürkületi vakság kialakulásának kockázata.
A sütőtök alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális!