Szilvi_F 0




Kedvenc könyvek 13

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei
Móra Ferenc: Aranykoporsó
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Palotai H. Zsófia: Szabadság mindenek felett 1. – Hiems/Tél
Palotai H. Zsófia: Szabadság mindenek felett 2. – Aestas/Nyár
Isabel Allende: Kísértetház
Jhumpa Lahiri: Mélyföld
Szabó Magda: A pillanat
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Magyar Elek: Az ínyesmester szakácskönyve

Kedvenc alkotók: Isaac Asimov, Jókai Mór, Kurt Vonnegut


Aktuális olvasmányok

Bohumil Hrabal: Véres történetek és legendák
Lázár Kálmán – Kriesch János: Hasznos és kártékony állatainkról I.
Majoros Pál: A kutatásmódszertan alapjai
John D. Barrow: A művészi világegyetem
Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának
>!
2020. április 29., 21:01
>!
Európa, Budapest, 1989
182 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630747553 · Fordította: Hosszú Ferenc, Körtvélyessy Klára, Varga György, V. Detre Zsuzsa

Majoros Pál: A kutatásmódszertan alapjai Tanácsok, tippek, trükkök (nem csak szakdolgozat-íróknak)

>!
2019. február 23., 14:32
>!
2018. február 10., 09:23
>!
2018. február 3., 21:06

Utolsó karc

Szilvi_F>!
Karácsony

A NetAcademia nagyon vicces hírleveleket szokott küldeni, most ezt a bejglikészítési útmutatót mellékelték a szakmai információkhoz:
"Egy kiváló bejgli receptje:
Vedd elő a kivajazott edényedet, tegyél bele lisztet és porcukrot, egy csipetnyi sót, és ha találsz otthon, némi reszelt citromhéjat, amit érdemes előtte megmosni. Mármint a citromot. Trancsírozva adj hozzá vajat, és néhány tojás belsejét helyezd egy másik tálba. A tojásokat locsold meg tejjel, szórd meg vaníliás cukorral, mintha esne a hó, és morzsold bele az élesztőt. Keverve és nem felrázva legyen sima. Ezt a löttyöt a lisztes vödörbe tedd, és gyúrd össze jól, határozott mozdulatokkal. Ha már gyurmaszerű, készíts belőle néhány gombócot és takard le, hogy ne lássa mi fog vele történni egy óra múlva….

A jó mákos bejgli titka a nagymama eldugott baracklekvárja. A mákot ízlés szerint némi cukorral és a nagyi lekvárjával kutyuljuk össze, és adjunk forró tejet a kopasznak. A gombócokat egyesével nyújtsuk ki jó vékonyra, és kenjük a hajára a tölteléket. Itt most lehetőséged van extrákkal felturbózni a bejglit, tekerd össze, ahogyan szoktad… A tetejét még tojással kenegesd meg, villával szúrd agyon pár helyen, hogy biztosan ne mozduljon már meg és mehetnek a tepsibe, az meg a meleg sütőbe. Ha elég meleg a sütő és bennhagyod fél órára, akkor aranybarna lesz."