Szentinel 7
Kedvenc könyvek 41

Ray Bradbury: Fahrenheit 451 és más történetek
Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?
Richard Adams: Watership Down
Itó Projekt: </Harmónia>
Neal Stephenson: Gyémántkor
Arthur C. Clarke: A város és a csillagok
Neil Gaiman: Csillagpor
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Csepregi Tamás: Szintetikus álom
Cory Doctorow: Kis testvér
George Orwell: 1984
Robert E. Howard: Solomon Kane történetei

Kedvenc sorozatok: A Lőpormágus-trilógia, Abarat, Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum, Alice, Árnybíró, Chobits, Darren Shan regényes története, Emily the Strange, Fairy Oak, Gormenghast, Hot Dogs, Kingdoms of Thorn and Bone, Ködszerzet, Leviatán, Locke & Key, Memory, Sorrow and Thorn, Naruto, Riyria-krónikák, Rurouni Kenshin, The Book of the New Sun, The Dark Tower, The Dying Earth, The Earthsea Cycle, The Kingkiller Chronicle, Vaják, Vérmacska

Kedvenc szereplők: Albus Dumbledore, Alfi (macska), Aragorn, Arya Stark, Bigwig, Chewbacca, Dandelion, Darth Vader, Eddie Dean, Fiver, Gandalf, Hadrian Blackwater, Han Solo, Harley Quinn (Harleen Frances Quinzel), Hatake Kakasi, Havas Jon, Hazel, Heathcliff, Himura Kenshin, Hiro Protagonist, Honorous Jorg Ancrath herceg, Leia Organa, Luke Skywalker, Mark Watney, Pipkin, R. Daneel Olivaw, Rick Deckard, Roland Deschain, Royce Melborn, Rozsomák, Tamás tábornagy, Tyrion Lannister, Uzumaki Naruto, Y. T.

Kedvenc alkotók: A. M. Aranth, Andrzej Sapkowski, Arthur C. Clarke, Beatrix Potter, Brandon Sanderson, Brian McClellan, China Miéville, Clive Barker, Csepregi Tamás, Gene Wolfe, Isaac Asimov, J. Goldenlane, Mervyn Peake, Neal Stephenson, Neil Gaiman, Nobuhiro Watsuki, On Sai, Patrick Rothfuss, Philip K. Dick, Ray Bradbury, Richard Adams, Robert A. Heinlein, Robert E. Howard, Rofusz Kinga, Stephen King, Wass Albert

Kedvenc kiadók: Ace, Del Rey, Európa, Fumax, Gollancz, Hodder & Stoughton, New English Library, Penguin, Signet, Tor Books, Wordsworth


Aktuális olvasmányok

Szerb Antal: Utas és holdvilág
>!
2022. december 3., 11:01

Utolsó karc

Szentinel>!

Sziasztok. Már rég jelentkeztem bejegyzéssel a Szentinel Torony ügyét illetően. Ahogy azt ti is tudjátok, már egy éve abbahagytam a videózást, aminek több oka is van. Az elmúlt pár hónapban viszont eszembe jutott, hogy talán meg lehetne próbálni feltámasztani a projektet. Ám nem abban a formában, amilyenben eddig működött.

Körülnéztem a jelenleg nagyon népszerű platformok között, és azon agyalok, hogy a TikTokra kéne átemelni a Szentinel Tornyot (persze nem egyben az egészet, mivel a TikTok tárhelyileg igencsak korlátozott lehetőségeket biztosít a YouTube-hoz képest). Ez azt jelentené, hogy a csatorna kapna egy rebootot. Egy olyan újraindítást, ami sokkal jobban rezonál azzal, amivé én váltam az évek alatt. Mit jelent ez?

– Rövidebb videók és kritikák.
– A könyvek mellé más dolgok is bekúsznak, például szamurájos tartalom és egy újra felfedezett érdeklődési kör: a rajzolás.
– Angol nyelvű tartalom, kizárólagosan. A nagyobb közönség megszólítása végett.

Ez utóbbi furcsa lehet nektek, de az a tapasztalatom, hogy az internet magyar sztyeppéjén sok olyan tartalomgyártó tevékenykedik (illetve van olyan tartalom), akit a közönség szinte teljes apátiával fogad. Vagy éppen fogadna, ha kifejezetten magyar nyelven találkozna vele. Erre remek példa capandball (Németh Balázs) csatornája, ami történelmi lőfegyverekkel foglalkozik. Mivel angolul készít tartalmat, ezért szép nézőközönséget szerzett magának. Én magam is szeretnék így tenni. Emellett az angol nyelvet gyakrabban alkalmazom írásra mostanában, mivel elkezdtem ilyen nyelven novellákat írni, gyakorlásképp.

Emellett populárisabb előadásmódot is kell választanom, és törekedni arra, hogy ne mindig én legyek a zsémbes bácsi. Visszanézve több videómat, érzem magamon, hogy sokkal negatívabb voltam a dolgokkal kapcsolatban, mint ahogy illett volna. Az évek alatt felgyülemlett keserűségem és csalódottságom folyamatosan szivárgott be a tartalomgyártásba, és vezetett ahhoz, hogy abbahagyjam az egészet. Az új felületen elkerülném ezt a hangulatot. Nem lenne minden szánsájnos, de azért a pozitív felfogás erőteljesebben képviselné magát az új platformon.

Ti mit gondoltok erről? Érdemes vele próbát tennem?

17 hozzászólás