szélcsengő 0


Összes kitüntetés 92


Kedvenc könyvek 19

J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
A. S. Byatt: Mindenem
Elizabeth Kostova: Hattyútolvajok
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Michael Ende: A Végtelen Történet
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Daniel Keyes: Szép álmokat, Billy!
Daniel Keyes: Billy Milligan háborúi
Nagy Bandó András: Sosemvolt Toscana
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Diane Setterfield: A tizenharmadik történet

Kedvenc alkotók: A. S. Byatt, Barbara Erskine, Borbás Mária, Carl Sagan, Cornelia Funke, Csányi Vilmos, Daniel Keyes, Elizabeth Kostova, J. R. R. Tolkien, James Herriot, Joanne Harris, Jodi Picoult, Kate Morton, Komáromy Zsófia, Konrad Lorenz, L. M. Montgomery, Ranschburg Jenő, Virginia Woolf

Kedvenc kiadók: Alexandra

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

L. M. Montgomery: Anne férjhez megy
Mika Waltari: Szinuhe
J. K. Rowling: Harry Potter and the Sorcerer's Stone
>!
2018. május 28., 16:43
>!
2018. május 24., 19:39
Hirdetés

Utolsó karc

>!
szélcsengő
Dühöngő

Eladó könyvek a Rukkolán!

Ez a hír nyilván nem újdonság senkinek, aki használja az oldalt. De kérdem én, miért??? Miért kellett egy pénzmentesen működő könyvcsereberélő kezdeményezésből tucatterméket csinálni? Számolhatatlan mennyiségben vannak online piacterek, antikváriumok az interneten: vatera, zsibvásár.hu, eladomakönyvem.hu, csakhogy azt a párat említsem, amelyeket én használok leggyakrabban. De a Rukkola az különleges volt, épp azért, mert ingyen, a pontrendszer által juthatott az ember könyvhöz. Persze akadtak időnként gondok, összehozott a sors, bunkó, értetlenkedő emberekkel is, de többségében pozitív tapasztalataim vannak. Közel négyszeresét szereztem annak a példányszámnak, mint, amit én rukkoltam el, köztük néhány számomra igen értékes könyvet.
Aztán jött a Rukkola tulajdonosváltása, és a változások!
Már a fizetős opciót is utáltam, de azt még elfogadtam, bár nem használtam. Ma viszont az e-maileim között várt egy értesítés, ami szerintem mutatja milyen mélyre süllyedt az oldal színvonala.
Eladó egy olyan könyv, ami 1982-es kiadású használt példány, a védőborító „ csak” két helyen be van szakadva. Eladási ár: 700 Ft Szállítási költség: 500 Ft
Ez aztán a jó vétel! 1200 Ft egy 35 éves, használt, szakadt könyvért, ami még csak nem is ritka, bármelyik nagyobb könyvtárban fellelhető, de e pillanatban 4 használt példány van belőle a Vaterán, de a Lírától újonnan, nem antikvár, 1600 Ft-ért megvehető a legújabb 2007-es kiadás. A könyv címét szándékosan nem írom ide, nem akarom a rukkolót cikizni.
Mindössze el szeretném mondani, hogy a Rukkola így a szememben értelmét vesztette, mert pontokat még adtam volna a könyvért, de ha már fizetnem kell, inkább rászánok plusz pár száz forintot, ha ezért új, és szép példányt kapok.
Ezzel szerintem vége a Rukkolának, legalább is az eredeti elképzelésnek, ahol a könyvek szeretete, terjesztése volt a lényeg, nem az anyagi haszon.
Ha boldog-boldogtalan itt akarja eladni a fölösleges könyveit meddig lesz még pontrendszer?
Komolyan fontolgatom, hogy búcsút intek a Rukkolának.

16 hozzászólás