Szabóné_Erdős_Gyöngyi 159Kedvenc könyvek 60

Jean M. Auel: A lovak völgye
Andrew Davidson: The Gargoyle
Mark Canter: Ember from the Sun
Ken Follett: A katedrális
Neil Gaiman: Odd and the Frost Giants
Alexandra Ripley: Scarlett
Vavyan Fable: Fattyúdal
Eric Berne: Emberi játszmák
Carl Sagan: Kapcsolat
Weöres Sándor: A teljesség felé
Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez
Rüdiger Dahlke: A lélek nyelve: a betegség

Kedvenc alkotók: Barbara Wood, Fekete István, Gáspár András, Jean M. Auel, Margit Sandemo, Poul Anderson, Richard Bach, Szepes Mária, Vavyan Fable

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Vavyan Fable: Jégtánc
Victoria Holt: On The Night of The Seventh Moon
>!
2020. augusztus 7., 22:11
>!
Fabyen, Budapest, 1998
504 oldal · ISBN: 9638571225
Hirdetés

Utolsó karc

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!
Book Tag minden mennyiségben

Köszönöm a meghívást @Medizonka ! :)

1.Kedvenc műfajod. És miért ez?
Alapvetően meglehetősen mindenevő vagyok, legalábbis egy kóstolásig, azért a romantikus és misztikus témák kicsit talán közelebb állnak a szívem közepéhez.
2. Egy könyv, ami véleményed szerint csodálatos idézetek kimeríthetetlen tárháza?
Rengeteg gondolat ragad meg a legtöbb olvasmányomban, talán ezért is imádom a molyolást. Ha csak egy lehet (ami nem igazság!), akkor K. Gibran: A próféta című könyve mellé helyezném a voksom, az a könyvszöveg tényleg kimeríthetetlenül gazdag.
3. Magyar vagy külföldi írók? Melyiket olvasod szívesebben és miért?
Mostanában inkább a külföldiek, mint a magyar írók felé hajlok, bár nyitott vagyok rájuk is. Az előző hetekben több francia szerző keveredett körém, élveztem felfedezni őket.
4. Használsz bármilyen könyvjelzőt vagy sarokhajtogató vagy?
Könyvjelzőt szoktam használni, a behajtást, a könyv bántásának érzem, kerülöm, sőt… Fehér kemény lapokra jegyzetelek általában.
5. Ha véletlenül a kedvenc sorozatodban találnád magad, és ismernéd a végkifejletet, mit tennél? Hagynád, hogy ugyanúgy történjenek a dolgok vagy megváltoztatnád?
Könyvsorozat nagyon ritkán olvasok, nagyszabásút (Margit Sandemo) a Jéghegyek népe óta nem kívántam meg. Valójában a filmsorozatokra sem bukok, így ez a kérdés eléggé elmegy mellettem.
6. Az utolsó könyv, amit vettél?
A tegnap érkezett, délelőtt befutott 11 angol ponyvaregény nagyrészt még nincs fent a molyon sem, lassacskán tudom új könyvként feltölteni, ők a szokásos esti altatóim.
7. Melyik könyv érintett meg eddig a legjobban?
Elég sok olyan volt mostanában, ami nagyobb hatással volt rám, amin jobban meglepődtem: Anauta Blackmore: Alea, az eszkimó lány, Sveva Casati Modignani: Tangólecke, Theodore Sturgeon: Több, mint emberi, és talán Joanne Harris: Csokoládés barack.
8. Könyv, amiben a legjobban csalódtál?
A nagy csalódások nem igazán jellemzők, elég hamar túlteszem magam, ha sikerül – de pl Csányi Vilmos: A sértett, kicsit tovább fájt.
9. Melyiket szereted jobban: megvenni a könyveket vagy kölcsönkérni?
Szeretek minden kívánatosat megvenni, ha megtehetem, ebben az ügyben szerencse, hogy nem ragaszkodom az új és még újabb, tehát jóval drágább könyvekhez.
10. Véleményed szerint melyik a legjobb kötelező olvasmány?
Talán Fekete István: A koppányi aga testamentuma az egyetlen, ami megúszta, hogy akkoriban utáljam csak azért mert kötelező. Gyengén tűröm a korlátozást, főleg ilyen ügyekben.
Én kíváncsi lennék @Zsuzsi_Marta, @mezei, @kicsibak, @Ottilia, @Timár_Krisztina @Csilla555 véleményére !

8 hozzászólás