SteelCurtain  186Kedvenc könyvek 253

B. Traven: Aranyásók
B. Traven: A halálhajó
Andrzej Kuśniewicz: A harmadik királyság
Renée Fallet: Egy félnótás Párizsban
Ernest Hemingway: Halál délután
Herman Wouk: Zendülés a Caine hadihajón
Nagy Lajos: Képtelen természetrajz
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
Széchenyi Zsigmond: Alaszkában vadásztam
Salamon Béla: Hej, színművész!
Alan Sillitoe: A hosszútávfutó magányossága / Szombat este, vasárnap reggel
B. Traven: Akasztottak lázadása

Kedvenc szereplők: Gregory Corso

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Alex Garland: A Part
>!
2020. október 19., 00:10
>!
Park, Budapest, 1999
376 oldal · ISBN: 963530448x · Fordította: Losonczy Gábor
Hirdetés

Utolsó karc

SteelCurtain >!
Amerikai Foci

A virus ismét közbeszólt. Ezúttal a Patriots-Broncos mérkőzés maradt el. Igaz, ezt már a héten pótolják is. A bajnoki címet sokszor eddig is az határozta meg, hogy melyik csapat játékosait kerüli el a sérülés. Most még a Covid is belép a bizonytalansági tényezők közé.
S ha már sérülés, sajnos láttam Prescott ijesztő lábtörését a Giants ellen. 4-6 hónapot mondanak az orvosok a felépülésére, vagyis szinte bizonyos, hogy neki befejeződött a szezonja. A Cowboys egyébként a volt Bengalsos Dalton vezérletével végül legyűrték a Giantset egy utolsó másodperces mezőnygóllal, de bizony nem sok hiányzott, hogy megégjenek a nyeretlen new yorkiak ellen.
Fogynak a veretlenek. A Raiders idegenben győzte le a bajnokot. Nem lesz olyan egyszerű ez a csoport mint amilyennek még a nyáron tűnt. A Bills a szintén veretlen Titánoktól szenvedett váratlanul nagyarányú vereséget. A dolog pikantériája, hogy a két vesztes a hétvégén egymás ellen vigasztalódhat. Bár a jelenlegi forma és játékosállomány mellett valószínűnek látom mindkét csapat playoffba jutását, a kiemelési sorrendnél esetleg döntő fontosságú lehet az egymás elleni meccsük. Az AFC érdekessége még az is, hogy már csak az a Steelers és Titans veretlen, melyeknek két hete éppen az egymás elleni mérkőzésük maradt el. A pittsburghiek vasárnap nyögvenyelősen nyertek az Eagles ellen, ám Claypool személyében új elkapósztárt avattak. Az első három mérkőzésen még csak korlátozottan használt újonc már eddig is szerzett egy TD-t, s többször is megmutatta kiváló képességeit, de vasárnap játszott először kezdőként, s mindjárt 4 TD-t szerzett, ami tudtommal újonctól a Steelers történelmében még sosem fordult elő. Az AFC Northban hármas versenyfutás körvonalazódik, mert a remek Ravens mellett a gyenge kezdésről ugrásszerűen feljavuló Browns is joggal bízhat a rájátszásban. A hétvégén az egyre jobb Colts ellen nyertek, vasárnap pedig csoportrangadót vívnak a Steelers ellen.
Az NFC-ben is két veretlen maradt. A 4:0-ás Sajtfejűek, valamint az egyetlen 5:0-ás csapat, a Seahawks, mely vasárnap meglehetősen nehezen, de a Vikingeket is letiporta. Mivel a hétvégén szabadnaposak, ők egészen bizonyosan veretlenek is maradnak.
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…