SteelCurtain 155


Összes kitüntetés 520


Kedvenc könyvek 185

B. Traven: Aranyásók
B. Traven: A halálhajó
Andrzej Kuśniewicz: A harmadik királyság
Renée Fallet: Egy félnótás Párizsban
Ernest Hemingway: Halál délután
Herman Wouk: Zendülés a Caine hadihajón
Nagy Lajos: Képtelen természetrajz
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
Széchenyi Zsigmond: Alaszkában vadásztam
Salamon Béla: Hej, színművész!
Alan Sillitoe: A hosszútávfutó magányossága
B. Traven: Akasztottak lázadása

Kedvenc szereplők: Gregory Corso


Aktuális olvasmányok

Zoltán Gábor: Orgia
>!
2017. július 22., 21:31

Utolsó karc

>!
SteelCurtain
Gusztustalan ételek a könyvekben

Ian főzési módszerei még a harcedzett tengerészgyalogosokat és ejtőernyősöket is szájtátott csodálkozásra késztették. Bruce tisztában volt vele, hogy ahhoz, hogy életben maradjon, a huszonnégy órás fejadag minden részét el kell fogyasztania. A baj az volt, hogy naponta csak egyszer volt módja enni. Ezért aztán kitalált egy fogást, amelyet a tiszteletére „skótszoknya retyóromboló" néven jegyeztek be a brit hadtörténelembe. A név nemcsak a kotyvalék színét adta vissza pontosan, hanem azt is, milyen sors érte volna a vécécsészét, ha történetesen van ilyen a közelben.
A Bruce Recept a következőképpen hangzik – az ínyencek kedvéért. Végy egy zacskó kakaót, egy zacskó almapelyhet és fél zacskónyi száraz, morzsává tört kétszersültet. Adj hozzá egy zacskó szárított szupercsirkét, szárított rizst, borsót és filteres teát. Az egészet töltsd csajkába, majd lassan forrald, miután beleöntöttéi a közeli sáros tócsából mert egy pintnyi vizet. Amikor már bűzlik, tedd hozzá – ez alkalommal nem összetörve, hanem darabosan – a maradék száraz kétszersültet és féltucat csokoládérudacskát. Alaposan keverd meg a Canberra óceánjáróról lopott erős kanállal, és forralt édességekkel díszítve tálald.
– A $@!% úristenit! – álmélkodott boldogan egy tengerészgyalogos, aki hitetlenkedve nézte, ahogy a skót az ételét fogyasztja. – Olyan gyomrod lehet, mint a betonkeverő!

Kapcsolódó könyvek: Jeremy Hands – Robert McGowan: Ne sirass, törzsőrmester!

Jeremy Hands – Robert McGowan: Ne sirass, törzsőrmester!
4 hozzászólás