Spekulatív_Zóna  UKarcok 708

Spekulatív_Zóna U>!
Fantasy

Tamsyn Muir könyvének esztétikája gótikus, humora a legjobb értelemben véve fárasztó, története pedig a legjobb Agatha Christie-utánérzés, amit mostanában olvastam, csak brit arisztokraták helyett csontmágusokkal és mocskos szájú kardforgatókkal. Mit tud a tavalyi év egyik legizgalmasabb debütáló fantasyje?

https://azonnali.hu/cikk/20200906_gideon-a-kilencedik

Kapcsolódó könyvek: Tamsyn Muir: Gideon, a Kilencedik

Tamsyn Muir: Gideon, a Kilencedik

Kapcsolódó alkotók: Tamsyn Muir

Spekulatív_Zóna U>!
Fantasy

Megint költözünk: hírlevél lesz a Spekulatív Zónából. Iratkozz fel még ma, hogy a következő hírösszefoglalónkat, benne egy Brandon Hackettel készült miniinterjúval már most pénteken megkapd! Részletek:

link

2 hozzászólás
Spekulatív_Zóna U>!
Sci-fi

Megint költözünk: hírlevél lesz a Spekulatív Zónából. Iratkozz fel még ma, hogy a következő hírösszefoglalónkat, benne egy Brandon Hackettel készült miniinterjúval már most pénteken megkapd! Részletek:

link

Kapcsolódó könyvek: Brandon Hackett: Eldobható testek

Brandon Hackett: Eldobható testek

Kapcsolódó alkotók: Brandon Hackett

Spekulatív_Zóna U>!
Sci-fi

Takács Bogi Hugo-díjat nyert Best Fan Writer kategóriában! Gratulálunk!

Regénykategóriában Arkady Martine A Memory Called Empire című regénye nyert, amit a GABO SFF ad ki, a kisregényért Amal El Mohtar és Max Gladstone, rövid regényért N. K. Jemisin, novelláért S.L. Huang, a legjobb képregényért Nnedi Okorafor kapta a díjat. A legjobb könyvsorozat a Térség lett. A legjobb új szerzőnek járó Astounding-díjat R.F. Kuang kapta.

Az összes győztes listája:

http://file770.com/2020-hugo-awards/

Kapcsolódó könyvek: Arkady Martine: A Memory Called Empire · Amal El-Mohtar – Max Gladstone: This Is How You Lose the Time War · N. K. Jemisin: Emergency Skin

Arkady Martine: A Memory Called Empire
Amal El-Mohtar – Max Gladstone: This Is How You Lose the Time War
N. K. Jemisin: Emergency Skin

Kapcsolódó alkotók: N. K. Jemisin · Max Gladstone · Amal El-Mohtar · R. F. Kuang · Takács Bogi · S. L. Huang · Arkady Martine

145 hozzászólás
Spekulatív_Zóna U>!
Fantasy

Elég ritka az, hogy egy szerkesztő ennyire beleálljon egy szerzőbe, de itt elszakadt valami: Patrick Rothfuss szerkesztője hosszasan írt a Facebookon arról, hogy szerinte a szerző hat éve egy sort sem írt trilógiája harmadik könyvéből.

link

Kapcsolódó alkotók: Patrick Rothfuss

21 hozzászólás
Spekulatív_Zóna U>!
Fantasy

A fantasy Magyarországon sokáig csak a tolkieni világ mentén szárba szökkenő különféle epikus vonalon tudott – akár eredeti, akár azt csak másoló – műveket alkotni. Az elmúlt évtizedben azonban a magyar népmesekincs és mitológia betört a műfajba. Ennek egyik legszebb példája, Kleinheincz Csilla Ólomerdő-trilógiája tavaly zárult le – erről írtam az Azonnali könyves rovatában.

link

Kapcsolódó könyvek: Kleinheincz Csilla: Ólomerdő · Kleinheincz Csilla: Üveghegy · Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz · Kleinheincz Csilla: Sárkányfi

Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Kleinheincz Csilla: Ezüstkéz
Kleinheincz Csilla: Sárkányfi

Kapcsolódó alkotók: Kleinheincz Csilla

2 hozzászólás
Hirdetés
Spekulatív_Zóna U>!
Sci-fi

Nem csitul a kultúrharc a fantasztikumban se külföldön, se itthon. Ami nagyobb fájdalom, hogy az itthoni kultúrharc tulajdonképpen csak homályos tükörképe a kintinek, és abból is gyakorlatilag csak az egyik oldalnak. De miért? Miközben az amerikai témák mentén összeveszünk, tudunk vajon érvényes állításokat tenni a valójában amerikai kontextusban megfogalmazódó jelenségekből?

https://spekulativzona.blog.hu/2020/07/02/pc_es_rassziz…

60 hozzászólás
Spekulatív_Zóna U>!
Sci-fi

A XXV. századra egy súlyos háború után megszűnnek a nemzetállamok, a létrejövő furcsa utópia azonban veszélyben van. Ada Palmer sorozata az elmúlt évek egyik legjobb alkotása a sci-fi irodalomban, amelyben nemcsak egy remek világot és szöveget kapunk, de sokat tanulhatunk a felvilágosodásról is.

Részletek az Azonnali Könyves Kálmán rovatában:

https://azonnali.hu/cikk/20200621_a-konyv-ami-visszaadt…

Kapcsolódó könyvek: Ada Palmer: Too Like the Lightning

Ada Palmer: Too Like the Lightning

Kapcsolódó alkotók: Ada Palmer

10 hozzászólás
Spekulatív_Zóna U>!
Történelem

Trianoni könyvajánló!

Drábik Jánostól Ablonczy Balázsig, szöveggyűjteménytől népszerűsítő munkáig, 1918-tól 1924-ig: tizenhat könyvet ajánl az Azonnali Könyves Kálmán rovata az elmúlt száz évből, amiken keresztül jobban meg lehet érteni a trianoni békeszerződés előzményeit, folyamatát és következményeit. Sőt, mutatunk pár olyat is, amit nem ajánlunk!

https://azonnali.hu/cikk/20200604_a-nagy-trianoni-konyv…

6 hozzászólás