Shouri  115
Kedvenc könyvek 116

Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Karen Marie Moning: Álom és valóság
Karen Marie Moning: A hajnalra várva
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel
Isaac Marion: Eleven testek
Cassandra Clare: Csontváros
Cassandra Clare: Hamuváros
Stuart Harrison: A fehér sólyom
Vavyan Fable: Kyra Eleison
Vavyan Fable: Könnyű álom
Vavyan Fable: Vészbejárat
Vavyan Fable: Szennyből az angyal

Kedvenc sorozatok: A Dűne, A Térség, A Vasdruida Krónikái, A Végzet Ereklyéi, A Viador, a Mímes, a Harcszolga, a Zsoldos és a többiek - ... Tengere, Anna és a francia csók, Árnyvadász univerzum, Az éhezők viadala trilógia, Bad Teacher's Equation, Bane krónikák, Bonszai a balkonon, Cal Leandros, Cal Leandros, Darker Than Black, Delfin Napló, Divergent, Fake, Grimm, Harry Potter, Hétvilág, Legendák a Bagolyvárosból, Metró 2033 Univerzum, Mitch Rapp, Mitch Rapp, Percy Jackson és az olimposziak, Pokoli szerkezetek, Supernatural, Tales from the Shadowhunter Academy, Tesz-vesz város, The Bane Chronicles, The Maze Runner, Történetek az Árnyvadász Akadémiáról, Tündérkrónikák, Vágymágusok, Vis Major

Kedvenc kiadói sorozatok: LOL-könyvek

Kedvenc alkotók: Cassandra Clare, Chris Colfer, Isaac Marion, Jennifer Crusie, Jordan L. Hawk, Nicholas Sparks, Stuart Harrison, Vavyan Fable

Kedvenc kiadók: Electric Monkey, Könyvmolyképző, Roc


Aktuális olvasmányok

Tudor Hushpush: A kviddics évszázadai
Gus Ralthocco: Matchpoint
Amy Lane: Bonfires
>!
2021. március 9., 07:03
>!
Animus, Budapest, 2001
64 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639307238 · Fordította: Tóth Tamás Boldizsár · Illusztrálta: J. K. Rowling
>!
2021. január 7., 03:50
>!
Dreamspinner Press, United States, 2020
226 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781641082471
>!
2020. augusztus 20., 16:33
>!
Dreamspinner Press, United States, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781635333404

Utolsó karc

Shouri >!
Staycation – Otthon nyaralás nemcsak nyáron

Zárókarc:
Írország azóta szívszerelmem, mióta az eszemet tudom. Konkrét okot nem tudok mondani, hogy miért is szeretem, mert egyáltalán nem emlékszem rá, mi váltotta ki belőlem ezt a szeretetet iránta, de a leendő uticéljaim között mindig az első helyen állt.
Csak azt tudom, hogy lenyűgöz az ország, a domborzata, az emberek, a történelem, a zene, a sör… Minden! Életem eddigi egyik legfantasztikusabb élménye volt, hogy eljuthattam oda, és nagyon remélem, hogy nem ez volt az utolsó alkalom.
Az Michael Flatley, a Guinness kellemesen karamellás ízvilága és az Írországról szóló albumom képi világa mind segített visszarepíteni ebbe a csodás országba. Jó volt fölidézni azt a hangulatot újra, ami elöntött, amikor Dublinban jártam, vagy éppenséggel betértünk férjemmel a Temple Bárba.
A legtöbb időt kétséget kizáróan a két fülbevalóra áldoztam, mert még a legkisebb mintákat is legalább egy óra megfűzni, és a triquetra sokkal bonyolultabb minta, de bőven megérte azt a pár vécsöppet, amit rááldoztam, hála a tűnek. Ezen kívül kb 10-12 óra lehetett talán összesen az összes többi feladat, mert az élményeim leírására és az Írországban játszódó történetre is bőven több időt kellett szánnom, mint 1 óra.
Többségében egyedül utaztam, de az élménybeszámolónál a férjem is részt vett, hiszen együtt éltük át azt a csodát, és láttam rajta, hogy ő is élvezte az emlékek felidézését. Emellett pedig jókat vigyorgott, amikor fölolvastam neki a koboldokról szóló karcomat.
Nagyon élveztem a feladatokat, mert így újra végigjárhattam ezt a gyönyörű országot, és olyan részeit ismerhettem meg a kutatásoknak hála, melyekről eddig nem is tudtam..
Bár konkrét otthoni nyaralást nem nagyon szoktunk tartani a férjemmel, de van pár kedvenc ír filmünk, úgyhogy ha végre elrendeződnek a dolgaink a lakásban, meg fogom hívni egy „hétvégi kiruccanásra”.
Köszönöm, hogy itt lehettem!

2 hozzászólás