SFF_lista  UUtolsó karc

>!
SFF_lista U
Sci-fi

Sziasztok!

A segítségeteket szeretnénk kérni! Közeledik az év vége, így lassan összeállnak a 2017-es fantasy és sci-fi jelöltlistáink is.
Itt találjátok a listákat:
https://moly.hu/listak/2017-es-fantasy-megjelenesek
https://moly.hu/listak/2017-es-science-fiction-megjelenesek

Emellett létezik egy „Besorolásra vár” elnevezésű polcunk is, ahova azokat a könyveket gyűjtjük, amelyekről a zsűri egyelőre még nem tudta egyértelműen eldönteni, hogy megfelelnek-e a jelöltlistára kerülés követelményeinek. (Ezekről a kritériumokról bővebben itt olvashattok: https://moly.hu/polcok/faq-gyakori-kerdesek-a-jeloltlista).
A Besorolásra vár polcot itt találjátok: https://moly.hu/polcok/besorolasra-var-2017

Viszont akármennyire is törekszünk arra, hogy kövessük a megjelenéseket, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy olykor elkerülik a figyelmünket olyan könyvek, amelyekkel érdemes lenne foglalkoznunk. Ezért arra kérünk most benneteket, hogy segítsetek nekünk megtalálni ezeket a kiadványokat.

Írjátok meg itt, kommentben, hogy szerintetek mely könyveknek kellene szerepelnie valamelyik jelöltlistán, de sem ott, sem a Besorolásra vár polcon nem látjátok. Ugyanakkor fontos, hogy próbáljátok meg figyelembe venni a korábban említett kritériumokat is, így téve minél könnyebbé egy, a teljes évre vonatkozó, a hazai kiadványokat minél jobban lefedő lista létrejöttét.

Előre is köszönünk minden kommentet, és ne feledjétek, továbbra is várjuk bármilyen kérdéseteket vagy javaslatotokat a listával kapcsolatban!

8 hozzászólás

Utolsó kihívás

>!
SFF_lista U

2017-es science fiction megjelenések közepes

Elkezdődött2017. március 10., 08:32
Jelentkezési idő2018. december 1., 00:00
Véget ér2018. december 31., 23:59

Ezzel a kihívással szeretnénk arra buzdítani a moly közösségét, hogy ismerje meg minél jobban a magyarul megjelent science fiction műveket. A kihívásban az alábbi listáról kell olvasni:
https://moly.hu/listak/2017-es-science-fiction-megjelenesek

A lista tartalmazza a 2017-ben magyarul kiadott sci-fi regényeket vagy egybefüggő kisregény/novellás köteteket, függetlenül a szerző nemzetiségétől vagy az eredeti kiadás évétől.
Nem szerepelnek:
– újrakiadások
– magánkiadások
– ifjúsági regények
– franchise regények
– többszerzős antológiák, össze nem függő novellákból álló egyszerzős kötetek.

A teljesítéshez 6 könyvet kell elolvasni a listáról és azokhoz szöveges értékelést kell írni (javasolt az „én és a könyv” link). Régebbi (a kihívás kezdete előtti) olvasásokat nem fogadok el.
Jó olvasást!

Iker-kihívás: https://moly.hu/kihivasok/2017-es-fantasy-megjelenesek

Fejléckép: Ling Yun (lingy-0): Scout (http://lingy-0.deviantart.com/art/scout-174765422)
Plecsni: Manchu (https://goo.gl/MZixpp) (ideiglenes)

83 hozzászólás

Következő esemény

Még nincsen következő esemény.