SFF_lista  UUtolsó karc

>!
SFF_lista U
Sci-fi

Sziasztok!

A segítségeteket szeretnénk kérni! Közeledik az év vége, így lassan összeállnak a 2017-es fantasy és sci-fi jelöltlistáink is.
Itt találjátok a listákat:
https://moly.hu/listak/2017-es-fantasy-megjelenesek
https://moly.hu/listak/2017-es-science-fiction-megjelenesek

Emellett létezik egy „Besorolásra vár” elnevezésű polcunk is, ahova azokat a könyveket gyűjtjük, amelyekről a zsűri egyelőre még nem tudta egyértelműen eldönteni, hogy megfelelnek-e a jelöltlistára kerülés követelményeinek. (Ezekről a kritériumokról bővebben itt olvashattok: https://moly.hu/polcok/faq-gyakori-kerdesek-a-jeloltlista).
A Besorolásra vár polcot itt találjátok: https://moly.hu/polcok/besorolasra-var-2017

Viszont akármennyire is törekszünk arra, hogy kövessük a megjelenéseket, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy olykor elkerülik a figyelmünket olyan könyvek, amelyekkel érdemes lenne foglalkoznunk. Ezért arra kérünk most benneteket, hogy segítsetek nekünk megtalálni ezeket a kiadványokat.

Írjátok meg itt, kommentben, hogy szerintetek mely könyveknek kellene szerepelnie valamelyik jelöltlistán, de sem ott, sem a Besorolásra vár polcon nem látjátok. Ugyanakkor fontos, hogy próbáljátok meg figyelembe venni a korábban említett kritériumokat is, így téve minél könnyebbé egy, a teljes évre vonatkozó, a hazai kiadványokat minél jobban lefedő lista létrejöttét.

Előre is köszönünk minden kommentet, és ne feledjétek, továbbra is várjuk bármilyen kérdéseteket vagy javaslatotokat a listával kapcsolatban!

15 hozzászólás

Utolsó kihívás

>!
SFF_lista U

2018-as fantasy megjelenések közepes

Elkezdődött2018. február 22., 20:49
Jelentkezés vége2019. december 1., 00:00
Véget ér2019. december 31., 23:59

Ezzel a kihívással szeretnénk arra buzdítani a moly közösségét, hogy olvassanak el minél többet a magyarul nemrégiben megjelent fantasy könyvek közül, ismerjék meg minél jobban az aktuális kínálatot – vagyis keressük a legjobbakat, beszélgessünk róluk.
Az alábbi listáról kell olvasni (2018 végéig még folyamatosan bővül): https://moly.hu/listak/2018-as-fantasy-megjelenesek

A lista tartalmazza a 2018-ban magyarul kiadott fantasy regényeket vagy egybefüggő kisregény/novellás köteteket, függetlenül a szerző nemzetiségétől vagy az eredeti kiadás évétől.
Nem szerepelnek:
– újrakiadások
– magánkiadások
– ifjúsági regények (YA regények)
– paranormális románcok
– franchise, „logós”, osztott világ regények
– össze nem függő novellákból álló egyszerzős kötetek, többszerzős antológiák

A teljesítéshez 6 könyvet kell elolvasni a listáról és azokhoz szöveges értékelést kell írni (javasolt az „én és a könyv” link). Régebbi olvasásokat nem fogadunk el.
Jó olvasást!

Iker-kihívás: https://moly.hu/kihivasok/2018-as-science-fiction-megjelenesek

A kép forrása: Richard Anderson alkotása.
https://www.artstation.com/flaptrapsart
(Végleges kitüntetéskép majd később lesz.)

Jegyzetek

3 hozzászólás

Következő esemény

Még nincsen következő esemény.