sassenach 20Kedvenc könyvek 67

Babits Mihály: A gólyakalifa
Cecelia Ahern: Bárcsak láthatnál
Dallos Sándor: A nap szerelmese / Aranyecset
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Dan Brown: Angyalok és démonok
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Fekete István: Téli berek
Fekete István: Tüskevár
Franz Kafka: Az átváltozás
Franz Kafka: Die Verwandlung
Gilbert Adair: Álmodozók
Hugh McLeave: A festő és a hegy

Kedvenc sorozatok: A Szent Johanna gimi, Az éhezők viadala trilógia, Csodaidők, Outlander

Kedvenc szereplők: Antai-Kelemen Ádám (Cortez), Bogyó, Daniella, Herczeg Boldizsár (Boldi), Jamie Fraser, Kemál, Körte, Matula bácsi, Pepe, Pósa Richárd (Ricsi), Puding, Szatmáry Kinga

Kedvenc alkotók: Ady Endre, Cecelia Ahern, Charles Dickens, Diana Gabaldon, Háy János, Joanne Harris, Joyce Carol Oates, József Attila, Ken Follett, Lévai Katalin, Németh László, P. G. Wodehouse, Szabó Magda, Vámos Miklós, Wass Albert

Kedvenc kiadók: Könyvmolyképző

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Cecelia Ahern: A holnap titkai
Tori Hartman: A csakrák bölcsessége – Munkafüzet
Doreen Virtue: Az angyalterápia kézikönyve
>!
2020. február 25., 21:35
>!
Athenaeum, Budapest, 2011
378 oldal · ISBN: 9789632931777 · Fordította: Kaskóf Sára
>!
2020. február 19., 09:08
>!
Bioenergetic, Budapest, 2016
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632912837 · Fordította: Dobrosi Orsolya · Illusztrálta: Gretchen Raisch-Baskin
>!
2020. február 18., 12:54
>!
Édesvíz, Budapest, 2016
288 oldal · keménytáblás
Hirdetés

Utolsó karc

>!
sassenach

Szokásos év végi összegző karcom következik… :D
Azt hiszem, ez most jóval rövidebb lesz a megszokottól. Olvasás szempontjából ez az év nagyon nem volt jó…Mióta moly vagyok és vannak kihívások, még sosem volt olyan, hogy azokat teljesen elengedjem és ne érdekeljen, hogy teljesítettem-e vagy sem. Most megtörtént. :/ Korábban akármilyen (számomra) rossz könyveket kellett is elolvasnom, ha vért izzadva is, de megcsináltam. Most nem… Annyi minden más volt az életemben, amivel szenvedtem, hogy ez már nem fért bele. :/ Hát, van ilyen….
Nos tehát 2019. könyvekben:
Idén 101 könyvet sikerült elolvasnom (ami csökkenést jelent az előző évekhez képest, de hál' Istennek nem negatív rekord). A 102.-et most kezdtem el, de azt már valószínűleg csak jövőre fogom befejezni. :D
Oldalszámokban ez 24 438 oldalt jelent… azért ez elég szép szám. :)
Az idei év legjobb olvasmánya számomra egyértelműen Leiner Laura Bexi sorozata volt, amit még 2018. nyarán kezdtem el, de akkor a 3. rész után (szomorú okokból kifolyólag, amiről nem akarok írni) nem tudtam folytatni. Most egyhuzamban olvastam el a maradék részeket és olyannyira magával ragadott, hogy napokig nem tudtam utána mit kezdeni magammal. Mintha valódi barátaim lettek volna a szereplők, akik egyszer csak itt hagytak (mert véget ért a történet) és hiányoztak. Nagyon!
Ezen kívül is volt még pár olvasmány, amit nagyon szerettem, amik szintén elég rendesen beszippantottak, többek között: Andy Weirtől A marsi, Piers Paul Read Életben maradtak-ja, Az auschwitzi tetováló Heather Morristól, Tarryn Fisher Szeress, ha hazudok is trilógiája (olyannyira, hogy a 2. rész befejezése után 1 órával már ott álltam a könyvesboltban a 3. részért… :D ) és most a karácsonyra hangolódva nagyon tetszett Trisha Ashley Karácsonyi szerelem című regénye.
Ha már karácsony: épp most fejeztem be a Jézuskától kapott Mindig karácsony című könyvet (szintén Leiner Laura), ami megint csak elbűvölt. :)
Idén az is fura volt, hogy szinte semmiről nem írtam értékelést, nem volt hozzá kedvem (korábban minden egyes olvasmányomról írtam pár sort). Ha ezt most így egyben kellene pótolnom, a fent említett könyvekről tudnék rengeteg pozitívumot írni, az alábbiak pedig az idei év csalódásai:
Alice Csodaországban… Én azt hittem, ez egy cuki történet. Nem az!!! Bugyuta, idegesítő…. BORZALMAS!
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovenak hívnak… Csak jókat hallottam róla, nekem meg szenvedés volt. Olyan szinten nem kötött le, hogy hihetetlen. :/
Hartay Csaba: Lerepül a hülye fejetek A Facebookon olvasott posztjai alapján valami nagyon poénosra számítottam. A vége az is volt, de az első 2/3-át untam. Nagyon fiús történet.
Leiner Laura: Remek… Hát ez nem volt remek! Imádom Laura stílusát, eddig minden könyve tetszett. Ez nagyon nem! Azt hiszem, az idei év legnagyobb csalódása ez a könyv volt.
Hány kihívást teljesítettem idén? Nem tudom. Olyannyira elengedtem, hogy most nem is számoltam… illetve vannak még olyanok, amiket megcsináltam, de nem küldtem el a kihívásgazdának… Igen, ennyire gáz a helyzet. :( Biztos, hogy jóval kevesebb lett, mint a korábbi években. De majd jövőre összekapom magam! ;)

És igazából nem is tudok többet írni erről az évről… Jó, hogy vége! :)
Most pedig reménykedve várom 2020-at, bízom benne, hogy ez újra egy igazán jó, olvasós, könyvélményekkel teli év (sőt évtized) lesz!
Ezt kívánom minden kedves Molytársamnak!
Boldog Új Évet Nektek! :)

2 hozzászólás