Rodwin 72


Összes kitüntetés 175


Kedvenc könyvek 44

Brandon Sanderson: Ködszerzet – A Végső Birodalom
Brandon Sanderson: Ködszerzet – A Megdicsőülés Kútja
Brandon Sanderson: Ködszerzet – A korok hőse
Brandon Sanderson: A törvény ötvözete
Patrick Rothfuss: A szél neve
Ernest Cline: Ready Player One
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Joe Abercrombie: A penge maga
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
Joe Abercrombie: A királyok végső érve
Joe Abercrombie: Hidegen tálalva
Mark Lawrence: Bolondok hercege

Kedvenc sorozatok: A drow öröksége, A hihetetlen Pókember, A királygyilkos krónikája, A Pókkirálynő háborúja, A ragyogás, A tövis és a csont országai, A tűz és jég dala, Árnybíró, Az Első Törvény, Az Első Törvény világa, Boszorkányok, Cotton Malone, Drizzt legendája, Élőhajók-ciklus, Jeges Szelek Völgye, John Cleaver, Ködszerzet, Korongvilág, Látnok-ciklus, Lőpormágus-trilógia, Rigante-ciklus, Riyria-krónikák, Sárkánydárda krónikák, Sötételf, Spawn: Kezdetek, Vaják

Kedvenc szereplők: Arya Stark, Bolond, Bronn, Cersei Lannister, Fitz, Halál, Hobó, Hodor, Jaqen H'ghar, John Coffey, John Wayne Cleaver, Kilencujjú Logen (Véres Kilences), Kökörcsin, Kutyaember, Kvothe, Mark Watney, Melisandre, Ogg Gitta (Nagyi), Petyr Baelish (Kisujj), Raistlin Majere, Ríviai Geralt, Sand dan Glokta, Sandor Clegane, Sevro au Barca, Tasslehof Fúróláb, Tyrion Lannister, Vengerbergi Yennefer, Wayne, Wiharvész Eszmeralda (Anyó)

Kedvenc alkotók: Andrzej Sapkowski, Brandon Sanderson, Brian McClellan, Dan Wells, David Gemmell, George R. R. Martin, Joe Abercrombie, Joe Hill, R. A. Salvatore, Robin Hobb, Stephen King, Terry Pratchett

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Delta Vision, Európa, Fumax, GABO, Kingpin

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Andrzej Sapkowski: Viharidő
>!
2018. július 14., 20:34
>!
PlayON, Budapest, 2018
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155555336 · Fordította: Hermann Péter
2 hozzászólás
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Rodwin

Ragadjuk meg közösen a vándorbotot, és járjunk egyet az Első Törvény, nem túl kellemes világában.
Vizuális típusoknak mellékelek egy térképet, és egy pofa mézsört. :)
http://i.imgur.com/AeO3AZn.jpg

Északföld egy messzi szegletében, lóg egy megtermett, szilaj barbár egy szikláról. Épp azon mereng, hogy hogy keveredhetett ekkora bajba. De két gondolat után, azért próbálja kimenekíteni magát
Igen ő a Véres Kilences, aki szebb napokat is megélt. Bár a nevét most is félve mondják ki. A népe és bajtársai úgy tudják, hogy visszament a sárba, de mint sok másra, bizony erre is nagyon rácáfolt.
Van egy szokás északon, harc az utolsó vérig. Kilencujjú Logen bizony egy csatát sem vesztett el. A legjobb bajtársak alkotnak kört a pajzsaikkal, és ezt bizony a legnagyobb tisztelettel teszik. Vitathatatlanul Logen Északföld Spartacusa. Kinek ilyenkor Véres Kilencessé alakulása, mindig lenyűgöző látványosság.
Talán a világ ezen pontja látta a legtöbb vért. De ezen a nagy mágusok egész estés vita összejövetelt rendezhetnének, akár még Hosszúláb testvér is csatlakozhatna hozzájuk, hisz ő már annyit látott ebből a gyönyörű világból.
De gyaníthatóan a sankákhoz még neki sem volt szerencséje, őket a nagy első mágusok teremtették saját céljaikra. Igazán ocsmányra sikerültek ezek a majomszerű lények, és velük harcolni sem egy könnyű menet. Mint egy közös tudat csak jönnek előre, harapnak, csípnek, marnak. De erről Északföld népe talán többet tudna mesélni.

Ha már szokásokról, és élőlényeknél tartunk, meg kell említenem Sand dan Glokta inkvizítort. Hiszen ő Angland, és Dagoska ünnepelt sztárja, igazi egyéniség. Jó szokása pedig, hogy praktikálisaival az oldalán bárkiből ki tudja szedni az igaz szót, persze nem a legkellemesebb módszerekkel. Persze az élőlény jelző kicsit túlzó rá, hisz ő is egy érző ember. De azért valljuk be mindig öröm az ő szemével látni, vagy csak az én sötét utasom mondatja ezt?
És azt tudjátok-e, hogy megnyerte ő is az anglandi vívóbajnokságot? Persze, hogy tudjátok, ez ugye alap műveltséghez hozzátartozik…
Nehéz elképzelni erről a megtört emberről, akinek mostanra pár lépcsőfok megtétele is nehezére esik. De bizony nekem volt szerencsém látni őt fiatalkorában, fergeteges volt, imádta a nép. A közönség biztos zabálta volna a fiatal Logen, és Glokta viadalát. Oda még én is a legdrágább jegyet venném meg.

Mit is mondhatnék még kedves vándor társaim, aki még nem tette gyorsan kezdje el a barangolást ebben a világban. Nem tudok, nem elfogultan beszélni róla. De aki itt belép, hagyjon fel minden reménnyel.
Ez a karc egy kihívás kedvéért született meg, de mindig öröm az Első törvény ismert részeiről írni.
Logen, Kutyaember, Glokta, Ferro, Métely. Északföld, Angland, Dagoska, bizony nem utoljára találkoztunk.
Kedves Joe azért ne túl ráérősen azzal az új trilógiával. :)

Kapcsolódó könyvek: Joe Abercrombie: A penge maga · Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket · Joe Abercrombie: A királyok végső érve

Joe Abercrombie: A penge maga
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
Joe Abercrombie: A királyok végső érve