Roboraptor  UKarcok 431

Roboraptor U>!
Star Wars

"A robotot a szokott módon, számonként haladva lehet felépíteni. Az első, meglehetősen jó áron (190 ft) kínált számban a receptor állapotjelzőjének alkatrészei, valamint egy csavarhúzó kapott helyet (a második számban a jobb láb tartóeleme, a kenőanyag-adagoló kapcsolóeleme, valamint a hidraulikus dugattyú alkatrészei találhatók meg). Ezek mellett pedig természetesen ott van egy magazin, amiben az elengedhetetlen, mindig kielégítően részletes és egyértelmű összeszerelési útmutató mellett számos érdekes tartalom szerepel a messzi-messzi galaxis világának elkészítéséről és szereplőiről.

Az új gyűjtemény olyan állandó rovatokat tartalmaz, mint a Galaxis megalkotása, melyben részletesen bemutatják, milyen zseniális (és piszok kemény) munkával hozta létre George Lucas stábja a Star Wars technikai csodáit, vagy éppen a Droidkatalógus, amelyben a franchise robotjait ismerhetjük meg behatóbban (minden számban egyet-egyet). A Robotika ABC pedig gyakorlatilag egy komplett fizikaórának felel meg a LED-ekről és a nyomtatott áramkörökről szóló értekezéseivel."

– írja Ádám a De Agostini R2-D2 modelljéről és magazinjáról.

https://roboraptor.24.hu/2021/01/18/r2-d2-modell-star-w…

17 hozzászólás
Roboraptor U>!
Fantasy

"Jogos a kérdés, hogy vajon hány bőr húzható még le a Vajákról? Egyértelműen az összes! Ha már van regény, videójáték, sorozat, képregény, képes útmutató, akkor miért ne lehetne összekötni a képzőművészet még egy válfajával is? Erre a válasz Timothée Montaigne festményeivel megjelent Vaják – Witcher c. kötet.

Leginkább ahhoz hasonlít ez a fajta kapcsolódás, mint amikor Metallica a San Franciscó-i Szimfonikus Zenekarral lépett színpadra, elsöprő sikerrel."

– írja Ilona (@Demencze_Ilona_blogger) a @gabokiado-nál megjelent illuszrált Witcher albumról.

https://roboraptor.24.hu/2021/01/16/vajak-witcher-kepes…

Kapcsolódó könyvek: Andrzej Sapkowski: The Witcher – A vaják

Andrzej Sapkowski: The Witcher – A vaják

Kapcsolódó alkotók: Andrzej Sapkowski · Thimothée Montaigne

Roboraptor U>!
Képregény

Szeptember végén, amikor a levelek még épp csak susogni kezdtek a közelgő őszről, a virginiai Vízió család beköltözött az arlingtoni Hickory Branch Lane 616-os szám alatt lévő házba. – Megkezdvén ezzel tragikus és egy bizonyos szempontból értelmetlen útjukat, ami – ha hajlandóak vagyunk elkísérni őket – azok számára is egy szívbemarkoló élmény lehet, akik nem szeretik vagy nem olvastak még Marvel, vagy úgy általában szuperhősképregényt.

Robi elemzős kritikája Tom King Víziójáról.

https://roboraptor.24.hu/2021/01/15/a-vizio-kepregeny-kritika/

Kapcsolódó könyvek: Tom King: A Vízió

Tom King: A Vízió

Kapcsolódó alkotók: Tom King

Roboraptor U>!
Képregény

2021. 01. 15-én indult a Disney + -on a Marvel Filmes Univerzum negyedik fázisa, az Elizabeth Olsen és Paul Bettany főszereplésével készült WandaVision című sorozattal. Bár a sorozat fő inspirációjaként Tom King Vízió c. képregényét emelte ki Kevin Feige, a lelkes Marvel rajongók számos apró, a Mutánsvilágra (House of M) tett utalást fedeztek fel a három napvilágot látott előzetesben. Ott van például a Maison du Mépris felirattal ellátott borosüveg, Monica Rambeau (Teyonah Parris) abszurd „Ki vagy te?” látogatása, vagy egyszerűen az a tény, hogy valakik folyamatosan be akarnak tőrni a Wanda által létrehozott sitcom idillbe. A Mutánsvilág viszont önmagában is egy szívbe markolóan erős alkotás, így ha nem is látjuk viszont a történet főbb eseményeit a WandaVisionben, mindenképp tökéletes kiegészítése, vagy utó-pótléka lehet a várható szériának.

Zsófi (@chibizso) ajánlója a Mutánsvilághoz.

https://roboraptor.24.hu/2021/01/15/mutansvilag-keprege…

Kapcsolódó könyvek: Brian Michael Bendis: Mutánsvilág

Brian Michael Bendis: Mutánsvilág

Kapcsolódó alkotók: Brian Michael Bendis · Olivier Coipel

Roboraptor U>!
Képregény

„Hogy a cselekmény dinamikája ennyire pazarul működik az Orgyilkos osztályban, az alapvetően annak köszönhető, hogy nagyon tudatosan épít egymásra a karaktervezetéssel. Ez ideális esetben persze minden vizuális médiumon elmesélt sztori esetében így működik, de ritkán érezni, hogy a szerző(k) ennyire jól érzik karaktereiket és azok konfliktusaira, reakcióra tudnak építkezni. Ennek köszönhetően nem csak az akciók, hanem a lassabb tempójú, inkább elbeszélés szerű részek is képesek folyamatosan izgalomban tartani az olvasót – pedig többségük Marcus, vagy más szereplő monológjaiból áll. A sokszor szinte melankolikus epizódokat hirtelen felváltó akciók soha nem öncélúak: nem csak az eseményeket hivatottak felrázni, de legtöbbször a Marcus és barátai közötti kapcsolataira is döntő hatással vannak. Az tempóváltások egészen váratlanok tudnak lenni, mégis egészen következetesek.”

– írja Dávid (@DaveHartai) a legutóbbi 3 Orgyilkos osztály kötetről. A történet továbbra is veszettül pörgős, brutálisan véres, hihetetlenül kreatív és elképesztően sokrétű képregény, teli meglepetésekkel.

https://roboraptor.24.hu/2021/01/09/orgyilkos-osztaly-o…

Kapcsolódó könyvek: Rick Remender: Orgyilkos osztály 3. – Kígyóverem · Rick Remender: Orgyilkos osztály 4. – Halj meg a kedvemért · Rick Remender: Orgyilkos osztály 5. – Körhinta

Rick Remender: Orgyilkos osztály 3. – Kígyóverem
Rick Remender: Orgyilkos osztály 4. – Halj meg a kedvemért
Rick Remender: Orgyilkos osztály 5. – Körhinta

Kapcsolódó alkotók: Rick Remender · Wes Craig

Roboraptor U>!
Képregény

A Pókember-történetek legfőbb magyarországi tolmácsolója, a Kingpin Kiadó decemberben adta ki a falmászó fősorozatának 700. számát, amiben igazán nagy horderejű eseménynek lehetnek tanúi az olvasók. Eme történés apropóján összegyüjtöttük azokat a sztorikat, amelyek a legfontosabbnak számítanak a karakter életútjában. Hatalmas mérföldkövek, fordulópontok, esszenciális megmozdulások – itt van minden a Pókember-legendáriumból, ami mellett nem lehet elmenni.

Ádám gyűjtése:
https://roboraptor.24.hu/2021/01/05/12-legfontosabb-pok…

2 hozzászólás
Roboraptor U>!
Képregény

Doktor Moreau illusztrációkkal házalt, majd egy szerencsés asztalszomszédség révén Dark Horse Comicsnak rajzolt – nagyjából így írható le az, hogy Németh Gyula hogyan lett a legutóbbi Criminal Macabre képregény, a The Big Bleedout rajzolója. Annak apropójából, hogy 2020 decemberében gyűjteményes kötetben jelent meg a sztori, megnéztük, milyen lett Steve Nilesszal közös munka végeredménye.

Zsófi (@chibizso) kritikája arról Criminal Macabreről, amelyet Németh Gyula rajzolt.

https://roboraptor.24.hu/2021/01/04/criminal-macabre-th…

Kapcsolódó könyvek: Steve Niles: Criminal Macabre: The Big Bleed Out

Steve Niles: Criminal Macabre: The Big Bleed Out

Kapcsolódó alkotók: Németh Gyula · Steve Niles

Roboraptor U>!
Sci-fi

"A Titkok útvesztője meglepő folytatás, mert ahelyett, hogy továbbvinné a cselekményt, gyakorlatilag szinte végig az első kötet előzményeit részletezi.

A két főszereplő nem sokra jut ebben a részben, viszont a kevés kalandjuk elbeszélését a szerző folyamatosan megszakítja a hosszabb-rövidebb flashbackekkel. Viszont ezek a múltbeli események nem lineárisan követik egymást, azaz nem egy második, a jelenben játszódóval párhuzamosan futó történetszálat kapunk. Az olvasónak tehát magának kell sorba rendeznie a különböző helyeken és időben játszódó jeleneteket, ez a szerkesztés pedig ad egyfajta játékosságot a szövegnek, és kifejezetten élvezetessé teszi."

– írja Benedek Martin Kay (@Martin_Kay) legújabb könyvéről, a Titkok útvesztéjőjéről, azaz az Eastern 2. kötetéről.

https://roboraptor.24.hu/2020/12/30/martin-kay-eastern-…

Kapcsolódó könyvek: Martin Kay: Titkok útvesztője

Martin Kay: Titkok útvesztője

Kapcsolódó alkotók: Martin Kay

Roboraptor U>!
Sci-fi

Bár a 2020-as év a könyvpiacot is durván megviselte, a filmiparral ellentétben viszonylag gyorsan sikerült talpra állnia, és a Covid első hulláma után már újra érkeztek a friss megjelenések, így nem is volt gond 10 könyvet összepattintanunk, amit nektek is jó szívvel ajánlunk a bejglikóma idejére. Van itt memorár, szörny novelláskötet, maffiaregény, előzménykönyv és hard sci-fi. Tessék válogatni!

https://roboraptor.24.hu/2020/12/26/2020-konyvek-lista/

Roboraptor U>!
Sci-fi

Egy graffitikkel kidekorált csúcstechnológiás űrhajó és fura legénysége járja a galaxist. Mocskos melók , végtelen függetlenség, és számos közelharc jellemzi mindennapjaikat. Egészen addig, míg egy alvilági édesapa a segítségüket nem kéri, eltűnt fia felkutatásában. Csapatunk mit sem sejtve elvállalja a küldetést, miközben az ellenséges haderők az életükre törnek. Ahogy bonyolódik a helyzet, rájönnek, hogy nem kisebb dologért kell kockáztatniuk az életüket, mint a világ megmentése. Valóban csak ennyiről szólna ez a történet? Csilagikrek könyvkritika Ilonától (@Demencze_Ilona_blogger).

https://roboraptor.24.hu/2020/12/25/csillagikrek-konyv-…

Kapcsolódó könyvek: Michael Walden: Csillagikrek

Michael Walden: Csillagikrek

Kapcsolódó alkotók: Michael Walden