Roboraptor  UUtolsó karc

>!
Roboraptor U
Képregény

"Alan Moore univerzumában a kisember kilátástalanul tengeti életét, amit minden percben valamilyen önkényuralmi rendszer felügyel.
A Pokolból viktoriánus, az elit élősködésétől szenvedő pöcegödrétől, a V mint vérbosszú fasizálódó Angliájától és a szép lassan diktatúrába züllő Watchmen világától csak a nagyon távoli jövő díszletei különböztetik meg a Halo Jones balladáját, ami kifejezetten sötét humorral mutatja be a broncslakó nyomorultak helyzetét. Ahogy azt a hosszú bevezetőben megtapasztaljuk, ezen a helyen egy pláza-látogatás is hosszú tervezést igényel, különben hamar holtan találja magát az ember, az öngyilkosoknak pedig saját kertet készítettek. Moore ezzel a korabeli angol kormányt, a szociális hálót leépitő Teacher-rezsimet kívánta ostorozni, de kritikája ma is relevánsnak hat ott, ahol a szegényebb rétegekre lépnek.

A Halo Jones balladája a társadalmi kulisszát tekintve tehát nem különbözik a többi Moore-opusztól, a főhős terén azonban eltér a többségtől."

– írja Ádám a @Fumax-nál megjelent Halo Jones balladájáról. Hogy miben különbözik Jones a többi Moore-i hőstől, azt Ádám teljes egészében a @Roboraptor-on fejti ki.

https://roboraptor.24.hu/2019/11/12/halo-jones-kepregen…

Kapcsolódó könyvek: Alan Moore: Halo Jones balladája

Alan Moore: Halo Jones balladája

Kapcsolódó alkotók: Alan Moore


Utolsó blogbejegyzés

>!
Roboraptor U

Ilyen volt a legkülönlegesebb átlagember élete

Halo Jones egy 50. századi nyomortelepen, a külvilágtól elzárt Broncson éli eseménytelen és reménytelen életét. Munkára, kitörési lehetőségre elenyésző az esélye. Halo azonban szívós csaj, így egy nap sikerül állást szereznie egy gigászi csillagjáró hajón, amitől a szabadságot reméli. A helyzet ismerős. Alan Moore univerzumában a kisember kilátástalanul tengeti életét, amit minden percben valamilyen önkényuralmi rendszer felügyel. A Pokolból viktoriánus, az elit élősködésétől szenvedő…

Kapcsolódó könyvek: Alan Moore: Halo Jones balladája

Alan Moore: Halo Jones balladája

Utolsó kihívás

Még nincsen kihívás.


Következő esemény

>!
Roboraptor U

Őrzőfigyelő – A Watchmen kibeszélő

HelyszínBarcraft Nyugati
Időpont2019. október 23., 18:30 – 2019. december 18., 21:30

Október 21-én debütál az ősz legjobban várt sorozata, a Watchmen az HBO műsorán!

Jó szokásához híven a Roboraptor legénysége ismét élő sorozat kibeszélőt indít, ezúttal #Őrzőfigyelő címmel, kiegészülve a Barcraft legénységével és a Watchmen képregények magyarországi kiadójával, a Fumax-szal!

Az élő műsorban minden héten más és más meghívott vendéggel beszélgetünk, melynek helyszíne kilenc héten át minden szerda este a Barcraft Nyugati lesz, ahol veletek és az adás vendégeivel együtt beszéljük át hétről hétre a sorozat történéseit. Sőt, az adás után játékkal és nyereményekkel is készülünk a helyszínen jelenlévőknek!

Az első heti kibeszélő résztvevői a Roboraptor alapítói, Muchichka László és Zsótér Indi Dániel, valamint a Fumax munkatársai, Holló-Vaskó Péter és Benes Attila beszélgetnek a Watchmen mítoszáról és a sorozat első részéről.

Gyertek, találkozzunk személyesen minden szerdán a Barcraftban!

Légy részese az Őrzőfigyelésnek!

Résztvevők (3): Roboraptor U, Disznóparéj_HVP IP, chibizso

Kapcsolódó könyvek: Alan Moore: A teljes Watchmen

Alan Moore: A teljes Watchmen
1 hozzászólás