Roboraptor  UKarcok 392

Roboraptor U>!
Képregény

Az elmúlt hónapokban rengeteget lehetett hallani László Márk magyar képregényrajzolóról, akit nemrégiben a Dark Horse Comics és Mike Mignola kért fel arra, hogy rajzoljon egy Hellboy-történetet, majd egy magyar kiadványhoz, Az utolsó előtti huszárhoz is becsatlakozott. Az interjúban többek közt arról kérdeztük László Márkot, milyen volt egy nagy amerikai képregénykiadónak dolgozni, melyik fősodorbeli szuperhősről készíteni saját történetet, és hogy milyen új projekteket várhatunk tőle az elkövetkező időszakban. Interjú!

https://roboraptor.24.hu/2020/09/27/laszlo-mark-interju…

Kapcsolódó könyvek: László Márk: A kisfiú és a szellembohóc · Mike Mignola: Hellboy: Makoma · Varga Bálint Bánk: Az utolsó előtti huszár

László Márk: A kisfiú és a szellembohóc
Mike Mignola: Hellboy: Makoma
Varga Bálint Bánk: Az utolsó előtti huszár

Kapcsolódó alkotók: László Márk

Roboraptor U>!
Fantasy

Egy fiatal lányról kiderül, hogy ő a kiválasztott, és ezzel belépőjegyet nyer valami fantasy világba kalandozni, sőt megmenteni azt. Klísésnek, elcsépeltnek hangzik, és valahol jogos is az érzés, hiszen egy elég klasszikus kiindulási pont ez az ifjúsági irodalomban (részben teljesen érthető okokból). Az így induló történetek akkor szépülnek meg igazán, ha vagy az olvasóval vagy kötetről kötetre nőnek fel, és mutatnak meg többet a jól bevett hős útjából. S. A. Chakraborty Dévábád trilógiájának középső része, a Rézkirályság pont erre a folyamatra tökéletes példa. A nemrég megjelent zárókötet, az Aranybirodalom előtt felidéztük, mi történt korábban.

Scheirich Zsófia (@chibizso) írása.

https://roboraptor.24.hu/2020/09/26/rezkiralysag-konyv-…

Kapcsolódó könyvek: S. A. Chakraborty: Rézkirályság

S. A. Chakraborty: Rézkirályság

Kapcsolódó alkotók: S. A. Chakraborty

Roboraptor U>!
Képregény

A körítés tehát kétségtelenül profira sikeredett – ugyanez elmondható magáról a képregényről is, ami az utóbbi idők egyik legkellemesebb hazai darabja. (…) A popkulturális inspirációs források közt meg lehet említeni a Mike Mignola-életmű színe-javát (Hellboy, B. P. R. D.), illetve olyan kulthorrorokat, mint John Carpenter A dologja vagy A testrablók támadása. Az alkotópáros legnagyobb bravúrja, hogy az ihletforrások végig csupán ihletforrások maradnak: bár sok az ismerős elem, egyszer sem érezzük azt, hogy szégyentelen nosztalgiafacsarás vagy lopás zajlik a panelek között. Ez pedig nem kis részben a magyar népi történetek beemelésének és számos kiváló, sajátosan magyar ízű ötletnek köszönhető.

– írja Ádám Az utolsó előtti huszárról.

https://roboraptor.24.hu/2020/09/25/az-utolso-elotti-hu…

Kapcsolódó könyvek: Varga Bálint Bánk: Az utolsó előtti huszár

Varga Bálint Bánk: Az utolsó előtti huszár

Kapcsolódó alkotók: Varga Bálint Bánk · Tuli Krisztián

Roboraptor U>!
Képregény

Az Utolsó Előtti Huszár történelmi dráma és természetfeletti horror keveréke, melyben a magyar népmesék, legendák és mitológia világa keveredik a Nagy Háború valós eseményeivel. Szeptember 13-án végre megjelent a várva várt képregény. Alkotói munka, inspiráció és kiaknázatlan magyar folklór: ezekről beszélgettünk Az utolsó előtti huszár alkotóival, Varga Bálint Bánkkal és Tuli Krisztiánnal.

https://roboraptor.24.hu/2020/09/23/az-utolso-elotti-hu…

Kapcsolódó könyvek: Varga Bálint Bánk: Az utolsó előtti huszár

Varga Bálint Bánk: Az utolsó előtti huszár

Kapcsolódó alkotók: Varga Bálint Bánk · Tuli Krisztián

Roboraptor U>!
Sci-fi

A @Maxim_Kiadó Dream válogatásának egyik friss kiadványa, a Jessica Rothenberg tollából származó The Kingdom, nem egy cukormázas tündérmese. Bár a történet alapja leginkább a Westword, és a Black Mirror keverékére hajaz, jól megállja a helyét egy belépő szintű sci-fi, fantasy és disztópikus elemeket egyaránt tartalmazó regényként is.

@Demencze_Ilona_blogger, az Olvass hazait blog szerzőjének írása Jessica Rothenberg regényéről.

https://roboraptor.24.hu/2020/09/11/jessica-rothenberg-…

Kapcsolódó könyvek: Jess Rothenberg: The Kingdom · Jess Rothenberg: The Kingdom – Boldogan, amíg meg nem…

Jess Rothenberg: The Kingdom
Jess Rothenberg: The Kingdom – Boldogan, amíg meg nem…

Kapcsolódó alkotók: Jess Rothenberg

Roboraptor U>!
Fantasy

Hogy mi lesz a jövője a Magyarországi Witcher-kiadványoknak, még nem tudni. Személyesen azt várom, hogy még legalább egy ekkora kötetre való történettel jelentkeznek, és elfelejtik a stand alone-kiadványokat. Nem csak azért mert a polcon furán néznek ki egymás mellett, hanem mert Sapkowski mester által inspirált történetek olyan szerkesztést, fordítást és megjelenést érdemelnek, mint a The Witcher – Történetek Ríviai Geraltról.

Zsótér Dániel írása a Szukits-féle Witcher omnibusról.

https://roboraptor.24.hu/2020/09/04/witcher-kepregeny-kritika/

Kapcsolódó könyvek: Paul Tobin – Borys Pugacz-Muaszkiewicz – Karolina Stachyra – Travis Currit: The Witcher/Vaják: Történetek Ríviai Geraltról

Paul Tobin – Borys Pugacz-Muaszkiewicz – Karolina Stachyra – Travis Currit: The Witcher/Vaják: Történetek Ríviai Geraltról

Kapcsolódó alkotók: Paul Tobin

Hirdetés
Roboraptor U>!
Képregény

Az Utolsó Előtti Huszár premier, átadó, dedikáció és kötetbemutató Budapesten, a Három Holló kávéházban.

– Gyere el, vedd át az előrendelt csomagod személyesen (és spórold meg a postaköltséget), beszélgess az alkotókkal, dedikáltasd a képregényed (vagy bármi mást) és hallgasd meg a kötetbemutató beszélgetést a Roboraptor szervezésében.
– A belépés természetesen ingyenes, a helyszínen pedig az előre kifizetett kötetek mellett lesz lehetőség vásárolni képregényt és egyéb limitált kiegészítőket is.
– Kapunyitás 12:00-kor, védőmaszk használata ajánlott, de nem kötelező, a beléptetés folyamatos lesz és nincs létszám korlátozás.
– Gyertek el minél többen, hogy a lehető legkorábban kézbe foghassátok a köteteiteket és kezet foghassatok velünk vagy feltehessétek a legégetőbb (vagy akár legkínosabb) kérdéseiteket nekünk.

Várunk mindenkit nagy izgalommal és szeretettel!

♦️ FONTOS! Annak, aki nem tud ott lenni: aki mégis a postai átvétel mellett dönt, nemsokára megkapja a beígért e-mailt a formanyomtatvánnyal, amit ki kell majd töltenie a szállítási adatokkal.

FB-esemény: https://www.facebook.com/events/311878953395322

Kapcsolódó alkotók: Varga Bálint Bánk

3 hozzászólás
Roboraptor U>!

A Démonblokk korábbi két Ubisoft VR szabadulószobája – A szabadulás a piramisból és A Medúza kapuján túl – mellé megérkezett a Prince of Persia franchise-hoz tartozó játék, Az idő tőre (The Dagger of Time). A Roboraptor szerkesztősége saját virtuális bőrén tapasztalta meg, hogy sokszor az Idő tőre sem elég egy-egy feladvány megoldásához.

Íme, tesztünk a szabadulószobáról: https://roboraptor.24.hu/2020/08/28/prince-of-persia-sz…

Roboraptor U>!
Képregény

A Feledés Hotel eseményei a diszfunkcionális szuperhős család épp aktuális széthúzásával rezonálnak. Rövid, néhol inkább gageket idéző oldalakon keresztül kapunk rálátást egy-egy szereplő élethelyzetéről. Gerard Way és Gabriel Bá megértéssel nyúl ezekhez a momentumokhoz: akár 2-3 panel is rengeteg érzelmet képes közvetíteni: legyen szó drogfüggőségről, válásról vagy traumafeldolgozásról. A cselekmény fontosabb szálai is lassan kibontakoznak a karakterek aktuális problémái mellett, bár ez a folyamat lassú, néhol pedig káoszosnak érződik. Az 5. fejezetig ugyanis különösebb összefonódás vagy kapcsolódási pontok nélkül haladnak egymástól függetlenül a különböző történetszálak, és nem látni, hova tartanak. Way és Bá nem hagyja ezt annyiban, a furcsa, sokszor céltalan kalandozásra egy hihetetlen nagy cliffhangerrel teszik fel a pontot az őrült trip i-jére.

– írja Zsófi (@chibizso) az Esernyő Akadémia legutóbbi részéről, a Feledés hotelről.

https://roboraptor.24.hu/2020/08/26/esernyo-akademia-fe…

Kapcsolódó könyvek: Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 3. – Feledés Hotel

Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 3. – Feledés Hotel

Kapcsolódó alkotók: Gabriel Bá · Gerard Way

Roboraptor U>!
Sci-fi

A trilógia így lezáratlan marad, mintha csak hiányozna még egy kötet. Még egy könyvterjedelmű írás mindarról a sok beharangozott, de el nem varrt mellékszálról, amely miatt a záró darabot olyan sokan várták. Helyette elgondolkodhatunk azon, hogy erkölcsileg valóban magasabban állnak-e a kedves, de elnyomó idegenek az önmagát majdnem megsemmisítő, de szabadságát még nyomorultságában és deformitásában is gyakran féltő, megóvni kívánó emberiséggel szemben.

– írja Áfonya a Xenogenezis zárókötetéről, a Hibridekről.

https://roboraptor.24.hu/2020/08/24/octavia-e-butler-hi…

Kapcsolódó könyvek: Octavia E. Butler: Hibridek

Octavia E. Butler: Hibridek

Kapcsolódó alkotók: Octavia E. Butler