RandomSky   7Kedvenc könyvek 57

Peter S. Beagle: Egy csendes zug
Michael Ende: A Végtelen Történet
Michael Ende: Momo
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd
Philip Pullman: Északi fény
Philip Pullman: A titokzatos kés
Philip Pullman: A borostyán látcső
Alessandro Baricco: Selyem
Alessandro Baricco: Novecento
Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi
Roddy Doyle: A Commitments

Kedvenc alkotók: David Almond, Erlend Loe, Hermann Hesse, J. R. R. Tolkien, Joanne Harris, Jostein Gaarder, Kleinheincz Csilla, Kurt Vonnegut, Michael Ende, Neil Gaiman, Peter S. Beagle, Ray Bradbury

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Hiro Arikawa: Az utazó macska krónikája
Balázs Ágnes: A beszélő kiskutya és más történetek
>!
2020. február 17., 06:53
>!
Művelt Nép, Budapest, 2019
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905605 · Fordította: Márton Lilla
>!
2019. december 26., 19:50
>!
Móra, Budapest, 2017
54 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634158257 · Illusztrálta: Horváth Ildi
Hirdetés

Utolsó karc

>!
RandomSky

Az Irodalom visszavág – magyar írók és a rock/metal zene: sorozat a HammerWorld magazinban

A Tisza Katával készült interjúmkor merült fel bennem az ötlet, hogy megkeressek néhány olyan írót-költőt, akikről tudtam, hogy hallgatnak rock-, netán metal zenét. Akkor még nem sejtettem, hogy annyira sok további író-költőről derül majd ki, hogy ilyesmit is szeret, hogy végül 8 részes sorozat lesz belőle a Hammer honlapján. És biztos van, aki kimaradt, mert nem is tudtam róla, vagy ha megkerestem is, nem vállalta – de, ha jól számolom, 38 író-költő így is választ adott az egyenkérdéseimre.
És ez baromi megtisztelő, és nagyon büszke vagyok erre a sorozatra.
Jó volt az is, amikor a kedvenc íróim meséltek arról, hogy miket hallgatnak, de az is, hogy e sorozat miatt fedeztem fel magamnak új írókat-költőket, akiknek a műveit azóta olvasom vagy emiatt fogom olvasni. És azt is jó volt látni, hogy mennyire sokfélék azok az emberek és a műveik, akik írnak és rockot hallgatnak. Ha varietas delectat, akkor ez a sorozat maga a menny :)
Az utolsó részt linkelem be ide (bár elképzelhetőnek tartom, hogy lesz folytatás), mert ebben megtalálni a korábbi részek linkjeit is. Köszönöm mindenkinek, aki vállalta!
http://hammerworld.hu/2018/04/21/az-irodalom-visszavag-…

Kapcsolódó alkotók: Nagy Koppány Zsolt · Tisza Kata · Szécsi Noémi · Kukorelly Endre · Bán Mór · Nemes István · Dörnyei Kálmán · Térey János · Kleinheincz Csilla · László Zoltán · Babiczky Tibor · Cserna-Szabó András · Molnár Krisztina Rita · Dragomán György · Poós Zoltán · Nemes Z. Márió · Bíró Szabolcs · Benyák Zoltán · Leiner Laura · Dobai Bálint · Imre Viktória Anna · Szöllősi Mátyás · Berta Ádám · Gaura Ágnes · Kiss Balázs Kunó · Vivien Holloway · Totth Benedek · Bleeding Bride · A. M. Aranth · Mickey Long · Balaskó Ákos · Kae Westa · Holden Rose · Michael Walden · Bukros Zsolt · Riley E. Raines · Veres Attila · Lauer Gábor

1 hozzászólás