publio  KU Publio


Könyvek 1970

Oláh Tibor: Nem vagyunk istenek, de ennél többet érdemelnénk…
Nagy Antal: A dolgozó népet szolgálom
Greas Velden: Tűzlovagok legendája
Dallos Tamás: Rodrigó és a közelmúlt árnyai
Brunczlik Sándor: Madzagváros sérültjei
Csákvári Éva: Boszorkánylepke
Lohonyai Dóra: Csapások és szárnycsapások
Szelestey Éva Anna: Középfokú (B2) és felsőfokú (C1) németnyelv-vizsgázási 1 x 1
Péterfy Osolya Laura: Abszurd Shakespeare
Norah D. B.: Bevésődés

Karcok 256

publio KU>!

#NYEREMÉNYJÁTÉK
Olvastad már Szőcs Henriette A brigadéros szeretője című könyvét? Vagy még csak most tervezed? Olvasás után értékeld a könyvet a moly.hu adatlapon és ketten megnyerhetitek Szőcs Henriette Ősképcsarnok és Alteregó című könyvét.
Az értékelést 2018. november 15-ig tudjátok megtenni. Sorsolás: 2018. november 16.

Kapcsolódó könyvek: Szőcs Henriette: Alteregó · Szőcs Henriette: Ősképcsarnok · Szőcs Henriette: A brigadéros szeretője

Szőcs Henriette: Alteregó
Szőcs Henriette: Ősképcsarnok
Szőcs Henriette: A brigadéros szeretője

Kapcsolódó alkotók: Szőcs Henriette

publio KU>!
Címkeigénylés

Sziasztok!
Szeretnénk kérni egy fikció címkét.
Köszönjük!

1 hozzászólás
publio KU>!

Inez sosem gondolta, hogy eddigi tündérmesébe illő élete egy csapásra megváltozik. Fényűző kertvárosi villa, luxuskörülmények, szerető férj, és egy tündéri kisfiú édesítették meg mindennapjait. De amikor fény derül egy gyógyíthatatlan betegségre, minden megváltozik. Kénytelen lemondani minden eddigi fényűzésről, kényelemről. Kis családjával egy belvárosi szűkös lakásban lelnek menedékre, miközben szembe kell néznie a nap-mint nap egyre csak gyarapodó problémákkal. A munkanélküliséggel, férje megváltozott személyiségével és a kiszolgáltatottsággal. Amikor azonban fény derül egy szeretőre is, Inez újdonsült barátnőjénél talál menedéket. Esélyt kap egy új életre, egy új szerelemre, de férje betegsége beárnyékolja kezdődő boldogságát. Ineznek döntenie kell – az új szerelemnek ad egy esélyt, vagy összehozza újra széthullott családját? Kitart e addig férje mellett, amíg a halál el nem választ?
|dráma |thriller |szerelem |küzdelem

Kapcsolódó könyvek: Kiss Petra: Holtomiglan

Kiss Petra: Holtomiglan

Kapcsolódó alkotók: Kiss Petra

publio KU>!

Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek megszeressék a könyvet. Szeressenek olvasni. A mesekönyv meghatározó szerepet játszik mindenki életében. Jóságra tanít, szeretetre nevel. Vigasztal, fantáziát mozgat. Egy kicsit én is hozzá szerettem volna tenni valami jót ehhez a világhoz. Az élet egy áldás. A mese emlékeztet erre. Nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is szükségük van mesére.
|vers |mese |gyermek

Kapcsolódó könyvek: Balogh Zsuzsa: Hanna mesekönyve

Balogh Zsuzsa: Hanna mesekönyve

Kapcsolódó alkotók: Balogh Zsuzsa

publio KU>!

Leginkább leszbikus kalandjaim. Útkeresés egy erdőben, ahol csak eltévedni lehet. Egy lány, egy szemüveges eminenske vagyok, a tanárok kedvence – nem csak a szokásos módon. Épphogy csak kinőttem a tündérmesék világából, már a boszorkány karjaiba vágytam. Megkaptam, amit akartam, kemény legénynek és sikeres vadásznak érezhetem magam. Én keveset változtam, a boszorkány rengeteg képben jelent meg előttem – és egyiket se hagytam parlagon heverni. Leginkább a nagyikat nem. Egyre mélyebbre süllyedek a ráncaikban és néha még élvezem is. Dokinénik, tanárnénik, művészek és egyháziak – csupa finom falat a Piroska-Farkasnak. Olyan mese ez, aminek van tanulsága, a főszereplő le is szűrte, mégis folytatja a történetet.
|életrajz |erotika

Kapcsolódó könyvek: Gulisio Tímea: Baszorkányok

Gulisio Tímea: Baszorkányok

Kapcsolódó alkotók: Gulisio Tímea

publio KU>!

A könyvben ismertetett módszerekkel tudatosan megteremthetjük azt az életet, amit élni szeretnénk. Világokat teremtő energiával rendelkezünk, csak sokan nem tudnak erről. Teremtsünk közösen egy fantasztikus, boldog jövőt, alkossunk maradandót. Húsz év kutatása, kipróbált módszerek segítik az olvasót, hogy hosszú és minőségi életet teremtsen magának. Megmutatom azt az utat, melyen végighaladva csodákkal teli életet élhet. Induljon a kaland!
|ezotéria |egészség

Kapcsolódó könyvek: Francis Reborn: Az Aranyút

Francis Reborn: Az Aranyút

Kapcsolódó alkotók: Francis Reborn

publio KU>!

Sebastian Norgen alig hagyta maga mögött eddigi kalandjait, már várják őt az újabb kihívások. Phyros isten hívőinek vadászata egy újabb szakaszba lépett, miután Geiron herceg átvette néhai apja helyét Gidoril császári trónján. Az Epszilon Kristályért folytatott verseny az idővel és a fanatikusokkal eddig nem várt áldozatokkal szembesíti a jóságot és igazságot képviselő hősöket. Vajon mennyi gonoszság átélése szükséges, hogy megrontsa a legtisztább, legragyogóbb lelkeket is? Csatlakozz Sebastian utazásához és légy tanúja, amint a Fehér Lovag legendája életre kel a szükség legnagyobb idején! Elég lesz egy regékből előlépett hős ereje, hogy megmentse a kontinenst a pusztulástól…? Derítsd ki magad!
|fantasy |kaland

Kapcsolódó könyvek: Molnár Ferenc: Pusztulás és Felemelkedés

Molnár Ferenc: Pusztulás és Felemelkedés

Kapcsolódó alkotók: Molnár Ferenc

publio KU>!

Kata Bittle a családjával egy alaszkai kisvárosba költözött, remélve, hogy a Lélekgyűjtők Ura végre békén hagyja őket. Azonban Ove, Loki isten egyenes ági leszármazottja és célja, hogy megrendítse az Asgardok vezetőinek, az Örökösök Tanácsának hatalmát, és ezért nem rest szövetkezni más alvilági lénnyel sem.
A második istenség, Heimdall leszármazottját, elrabolják, így fia, Davin Karáékhoz fordul, hogy segítsenek felkutatni az édesanyját.
Karának nem csak saját helyét kell megtalálnia a családban és az Örökösök között, hanem egyre több dolog derül ki a képességeiről, és hogy sokkal összetettebb hatalmat örökölt, mint azt először képzelte, ráadásul a közelében senki, még szerelme, Brett sincs biztonságban.
|fantasy |kaland

Kapcsolódó könyvek: Elisa J. Smith: Az Örökösök

Elisa J. Smith: Az Örökösök

Kapcsolódó alkotók: Elisa J. Smith

publio KU>!

This book was written for those who are passionate about twentieth century English-American drama, and the same time adhere to the Heideggerian concept of Being, while analyzing Edward Albee.
This is a short analysis of Tennessee Williams and Edward Albee, their main female characters in two well-known dramas.
|dráma |angol

Kapcsolódó könyvek: Péterfy Orsolya Laura: The Woman Dancing Towards Madness

Péterfy Orsolya Laura: The Woman Dancing Towards Madness

Kapcsolódó alkotók: Péterfy Orsolya Laura

publio KU>!

Alig két hónap termése ez a kötet, melyben a költői hang emelkedett, mégis letisztult; eszmei, intellektuális, mégis, a burjánzó érzelmek, sejtések, hangulatok hatják át.
"Ahol a gyertyák ma mégis csonkig égve,
füstjük bocsátják e kedves, hulló világra;
s felragyog a szekér göncölként az égre –
lám, esélye még neki is van, bármily árva"
Kellemes olvasást!
|vers |költészet

Kapcsolódó könyvek: Vasas Marianna: Versfürtök

Vasas Marianna: Versfürtök

Kapcsolódó alkotók: Vasas Marianna