PTJulia  P 296Kedvenc könyvek 18

Szabó Magda: Megmaradt Szobotkának
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Endo Suszaku: Némaság
William McDonough – Michael Braungart: Bölcsőtől bölcsőig
Mustó Péter: Csendben születik az élet
Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának
Franz Werfel: A meg nem születettek csillaga
Fredrik Backman: A nagymamám azt üzeni, bocs
Csalog Zsolt: Doku 56
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Gárdonyi Géza: Ida regénye
Eleanor H. Porter: Az élet játéka

Kedvenc sorozatok: Agatha Raisin, Ambrózy báró esetei, Anne, Az emlékek őre, Böjte atya "végtelen" beszélgetősorozata, Mesél az erdő, Panka és Csiribí

Kedvenc szereplők: Albus Dumbledore, Báró Ambrózy Richárd, Halál, Mort

Kedvenc alkotók: Fredrik Backman, John Steinbeck, Jonas Jonasson, Kolozsvári Grandpierre Emil, Lois Lowry, Murakami Haruki, Szabó Magda

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

David Kessler – Elisabeth Kübler-Ross: Élet-leckék
Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő
Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor

David Kessler – Elisabeth Kübler-Ross: Élet-leckék Az élet titkaira tanít bennünket a halállal és a haldoklással foglalkozó két szakember

>!
2018. november 12., 22:59

Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor Hogyan neveljünk nyugodtabb, boldogabb, magabiztosabb gyerekeket?

>!
2016. május 5., 05:51

Férjjel közösen.

Hirdetés

Utolsó karc

>!
PTJulia P
Borsodi Molyklub

Beszámoló a Borsodi Molyklub őszi találkozójáról

A Borsodi Molyklub őszi találkozóját idén az Országos Könyvtári Napokhoz igazította; vagyis október 6-án gyűltünk össze a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Tompa Mihály Könyvtárában.
Népes csapatunk először a Moly Merítés Gyermekirodalom Díj győzteseiről beszélgetett, kiváltképp Paulik Móni – Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorságcímű könyvéről. Megállapítottuk, hogy milyen jó, hogy a mai gyerekeknek már rendelkezésre állnak a súlyos, nehéz témákban ilyen remekül megírt, figyelemfelhívó, beszélgetésre ösztönző könyvek – a mi gyerekkorunkban még sokkal nehezebb dolga volt a szüleinknek, ha valamilyen veszélyre fel akarták hívni a figyelmünket.
Ezután a kortárs gyerekirodalomról, majd pedig az írói álnevekről esett szó. Több írói álnevet is furcsának vagy éppen viccesnek találtunk; és természetesen a körünkben tartózkodó, saját nevén publikáló írónak is ajánlottuk műfaji tárháza szélesítését és ehhez egy jól csengő, eredeti írói álnevet is megalkottunk neki.
Egyik tagtársunk mesélt budapesti író-olvasó találkozós élményeiről, a miskolci könyvtárosok pedig a miskolci könyvtárakban megtartott gyermek és felnőtt író-olvasó találkozókról számoltak be.
Természetesen jókedvből, kacagásból és finom ételekből ezen az alkalmon sem volt hiány; a fogyasztásra egyik kedves író tagársunk „Ezt is bontsd már fel! Vegyél már!” kedélyes felkiáltásokkal bátorított minket.
A téli találkozó sem marad el, figyeljétek a zónát!

7 hozzászólás