PRicsmond 27Kedvenc könyvek 20

Jo Nesbø: Vörösbegy
Jussi Adler-Olsen: Fácángyilkosok
Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló
Jo Nesbø: Boszorkányszög
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány
Jo Nesbø: Hóember
Samuel Bjørk: Magányos utazó
Johan Theorin: A falon túl
Kristina Ohlsson: Őrangyalok
David Lagercrantz: Ami nem öl meg
Olivier Truc: Sámándob
Arnaldur Indriðason: Hipotermia

Kedvenc sorozatok: A Q-ügyosztály esetei, Amos Decker, Axel Steen, Fekete Anna, Fjällbacka, Fredrik Beier, Fredrika Bergman, Freyja & Huldar, Harry Hole, Jana Berzelius, Joona Linna, Kim Stone, Pendergast, Sebastian Bergman, Teddy & Emelie, Victor

Kedvenc szereplők: Carl Mørck, Felix Auer, Hafez al-Assad, Harry Hole, Jonathan Harker, Katherine Marshall/Amy Schwarz, Kim Stone, Nora Kramer, Sonny Lofthus, Viktor Martinek

Kedvenc alkotók: Camilla Läckberg, Douglas Preston, Hans Rosenfeldt, Jens Lapidus, Jesper Stein, Jo Nesbø, Jussi Adler-Olsen, Kati Hiekkapelto, Kristina Ohlsson, Lars Kepler, Lincoln Child, Michael Hjorth, Tom Wood

Kedvenc kiadók: Animus, Athenaeum, General Press

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Jonas Bonnier: Svédcsavar
>!
2018. november 16., 16:04
Hirdetés

Utolsó karc

>!
PRicsmond
Book Tag minden mennyiségben

Először is köszönöm a meghívást @robinson!
Könyvfüggők problémái Book Tag

Van kismillió olvasatlan könyved. Hogyan döntöd el, melyiket olvasod el legközelebb?
Hmm igazán jó kérdés:D. Hát ha valamelyik kedvenc szerzőmtől van olvasatlan akkor azt veszem előrébb, de ha úgy állok, hogy tőlük éppen nem tudok újat olvasni és megmaradtakból kell választani akkor abszolút fülszöveg alapján döntök. De persze nagyban befolyásolja a választást molyos barátaim éppen aktuális olvasmányai és értékelései. Ha azok közül megtetszik valamelyik könyv fülszövege és a hozzá írt értékelés akkor azt veszem előre.

Már elolvastad egy könyvnek több mint a felét, de nem tetszik. Folytatod, vagy abbahagyod?
Mindenképp végig olvasom, könyvet nem szoktam félbehagyni.

Közeledik az év vége és még mindig nagyon távol vagy az olvasási listád teljesítésétől. Mit teszel?
Nem szoktam ezen idegeskedni és nem darabszámra megyek, hanem amit olvasok az le kössön és kikapcsoljon.

Egy könyvsorozatnak, amit imádsz, nem egyeznek a borítói. Hogyan kezeled?

Nem igazán foglalkozok vele, a tartalom ugyanaz.

Minden ismerősöd imád egy könyvet, amit te gyűlölsz. Kivel beszéled meg, aki szerinted a te oldalara állna?
Mindannyian különbözőek vagyunk és ez így jó. Ha éppen nekem nem tetszik valami, de másnak igen meghallgatom a véleményét és átgondolom, de ráerőszakolni senkire sem fogom az akaratomat.

Nyilvános helyen olvasol, és nagyon felzaklat a könyv, annyira, hogy sírni kezdesz. Mit kezdesz magaddal?
Nem fordult még ilyen elő, szerintem nem is fog.

Egy könyvnek, amit nagyon szeretsz, most jön ki a folytatása, de te már nem emlékszel egészen az előző részre/részekre. Mit teszel, újraolvasod az előző részt/részeket, vagy keresel róla egy összefoglalót a neten, vagy kihagyod a folytatást, vagy bestresszelsz… stb?

Próbálom magamban felidézni az előző kötetek történéseit, de van, hogy nem megy. Újraolvasni nem olvasom, de általában az új kötet olvasása alatt előjönnek a fontosabb események.

Nem akarod kölcsönadni a könyveidet senkinek. Hogyan utasítod rendre udvariasan azt, aki mégis kölcsön akar kérni tőled egyet?

Ha kölcsönadok valakinek könyvet, akkor tudom, hogy az akinek kölcsönadtam vigyázz rá, és értékeli a könyvek fontosságát.

A hónapban már öt könyvnek kezdtél neki, és egyiket sem fejezted be. Hogyan jutsz túl az ezen az olvasási válságon?

Én általában egyszerre egy könyvet olvasok, akármennyire is szeretnék mellette már a másiknak is nekikezdeni. Talán egyszer fordult elő velem, hogy elkezdtem egyet, de utána másikat olvastam, de utána befejeztem az abbahagyottat is.

Nagyon sok könyv jelenik meg mostanában, ami érdekel, és majd meghalsz, hogy olvashasd. Mit csinálsz? Hányat veszel meg ezek közül?

Hát átgondolom, hogy melyik az amelyiket nagyon-nagyon szeretném elolvasni és így rakom sorba az olvasni való könyveket, vagy valamelyik barátomtól kölcsönkérem.

Végre sikerült megvenned a könyveket, amiket nagyon szerettél volna, és alig várod, hogy olvasd őket… de meddig hevernek a könyvespolcon, mielőtt ténylegesen el is olvasnád őket?
Mivel egyszerre csak egy könyvet olvasok így beszerzésnél is mérlegelek. Előbb-utóbb úgyis sorra kerül mind, nem aggódok ezen:D.

@Tamara_Tóth_2, @mate55, @Niko_oka, @TiszlaviczMarcs, @szadrienn, @hcs23, @smetalin, @Timberwolfes, @vercsa, @Lénaanyukája, @tunczo, @nola, @veronica_mars, @Mary_J ha még nem töltöttétek ki, és van időtök és kedvetek hozzá én nagyon szívesen elolvasnám a Ti válaszaitokat!:D

13 hozzászólás