ppeva  P 220Kedvenc könyvek 70

Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Kosztolányi Dezső: Kosztolányi Dezső összes versei
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Valentyin Raszputyin: Isten veled, Matyora
Ivo Andrić: Híd a Drinán
Szabó Magda: Régimódi történet
Örkény István: Egyperces novellák
Alekszandr Szolzsenyicin: Ivan Gyenyiszovics egy napja
Ilja Ilf – Jevgenyij Petrov: Tizenkét szék
Władisław Stanisław Reymont: Parasztok
Márai Sándor: Egy polgár vallomásai

Kedvenc sorozatok: Rougon-Macquart család

Kedvenc alkotók: Andreï Makine, Anton Pavlovics Csehov, Émile Zola, Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, Gabriel García Márquez, Kosztolányi Dezső, Ljudmila Ulickaja, Mihail Bulgakov, Mikszáth Kálmán, Rejtő Jenő (P. Howard), Ryszard Kapuściński, Szabó Magda, Szvetlana Alekszijevics, Valentyin Raszputyin

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Krasznahorkai László – Ornan Rotem: A Manhattan-terv
Petőcz András: Ancika
>!
2018. december 13., 21:59
Hirdetés

Utolsó karc

>!
ppeva P

Off, off, off – de muszáj megosztanom veletek!
Gáz van! Azaz hogy: van gáz! VAN GÁZ! Megjött a Mikulás és a karácsony és a húsvét, azaz hogy megjöttek végre a gázosok, és egy hónap után ismét van gáz a házunkban*. :)
Lehet itthon fürdeni, lesz melegvíz, lesz fűtés, lehet majd süteményt sütni, a gázon főzni! El lehet végre takarítani a szerelés nyomait, lesz előszobánk is, le lehet venni a szigetelő bubis fóliákat az ajtókról, nappalra fel lehet húzni a redőnyöket (az is dob 1-2 fokot, ha hermetikusan leengeded a redőnyöket!), le lehet venni az eszkimó-öltözéket! Ügyesek voltunk, nem fáztunk meg, nem hisztiztünk, nem estünk kétségbe – bár voltak azért hullámvölgyek. Jól viseltük a 11-12 fokot konyhában-fürdőben, és a 15-17 fokot a szobákban…** Vigasztaltuk magunkat irodalmi élményekkel és gyerekkori emlékeinkkel (mindketten rengeteget fáztunk gyerekkorunkban). Eltöprengtünk rajta, milyen sokat jelent az ember hangulatában, világnézetében, kedve alakulásában, hogy megvannak-e az elemi feltételek. Nekünk jó volt, csak a meleg hiányzott – volt mit enni, volt mit felvenni, volt hová elmenni kis meleget szívni magunkba, ha minden kötél szakadt. Volt áram, volt internet. Volt mit olvasni is. :)
Na de itt az abszolút jó világ, már egy egész fokkal melegebb van. És ez lesz még több is.

A képen az elmúlt hónapban legjobban vágyott, legtöbbet emlegetett kedves tárgyaink láthatók.

* gáz alapvezeték csere volt, váratlanul, és muszáj volt…
** az volt a legviccesebb, hogy pár hete bevettem magam egy délután az egyik könyvtárba, hogy ott a jó melegben majd olvasgatok. Másfél óra múlva furán éreztem magam, mintha nem lett volna elég meleg. Még egy félórát győzködtem magam, hogy biztos tévedek. Aztán kiderült, hogy épp ott is vacakolt a fűtés, és 16 fok volt. :) Jó helyre menekültem. De jó ideig fel se tűnt, hogy hideg van!

3 hozzászólás