ponty 17Kedvenc könyvek 30

Raymond Chandler: Hosszú álom
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elátkozott part
Cormac McCarthy: Átkelés
Tar Sándor: Szürke galamb
Mario Puzo: A Keresztapa
Anthony Burgess: Gépnarancs
Nick Cave: Bunny Munro halála
Vladimir Nabokov: Lolita
Viktor Pelevin: Az agyag géppuska
Hannu Rajaniemi: Kvantumtolvaj
Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi
Nick Hornby: Fociláz

Kedvenc sorozatok: Brenner nyomozó történetei, Fandorin, Philip Marlowe, Sin City, Szindbád

Kedvenc szereplők: Don Quijote, John "Csülök" Fowler, Philip Marlowe, Vanek úr

Kedvenc alkotók: Borisz Akunyin, Cormac McCarthy, Csabai László, Frank Miller, Lawrence Block, Nick Hornby, Raymond Chandler, Rejtő Jenő (P. Howard)

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Kőhalmi Zoltán: A férfi, aki megølte a férfit, aki megølt egy férfit
Kárpáti György: Medencék, gólok, pofonok
Michael Lewis: Moneyball
>!
2020. október 21., 23:31
>!
Helikon, Budapest, 2019
274 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634793205 · Illusztrálta: Kőhalmi Zoltán
>!
2019. szeptember 30., 13:20
>!
Sport, Budapest, 1982
486 oldal · ISBN: 9632535901 · Illusztrálta: Sajdik Ferenc
2 hozzászólás

Michael Lewis: Moneyball The Art of Winning an Unfair Game

>!
2015. április 6., 11:15
5 hozzászólás
Hirdetés

Utolsó karc

ponty>!
Book Tag minden mennyiségben

A-tól Z-ig könyves Book Tag – @Gabye és @Olympia_Chavez meghívására:

1. Író, akitől a legtöbbet olvastad
Ha nem oldalszám, hanem darabszám, akkor Rejtő Jenő. Most épp azt játszom, hogy a megjelenés sorrendjében végigolvasok mindent tőle, amit még korábban nem, illetve a megkerülhetetlen kedvenceket is természetesen. De igazából többen is vannak, akiktől mindent elolvasok amihez hozzájutok, szóval ez főleg termékenység kérdése.

3. Mit olvasol jelenleg?
Kicseréltem a kérdések sorrendjét, mert szerintem így jobb. Most épp a nápolyi királyt olvasom, ami láss csodát, egy Rejtő.

2. Legjobb folytatás valaha:
Nem vagyok nagy sorozat junkie, de ha választani kell, akkor a Bárányok hallgatnak egy baromi jó folytatás, főleg, mert egy könyv mellékszereplője miatt folytatás, nem pedig klasszikusan a történet szempontjából. És az sem mellékes, hogy baromi jól van az olvasónak eladva és adagolva. Illetve a a Szindbád, a forradalmár, hogy legyen magyar is. Ami nem csak szuper jó folytatás, de majdnem kilencszáz oldal, ami nem hátrány egy folytatásnál.

4. Milyen italt választasz olvasáshoz?
Szinte mindig befolyás alatt olvasok, de ide nekem a vizet. Néha tea, még ritkábban, vagyis ha kapok valakitől, bor vagy sör. Vagyis sörre bor, mindenkor.

5. E-könyv vagy papír alapú könyv?
Lemaradi vagyok. Jobb szeretem a hagyományos könyveket lapozni.

6. Egy karakter, akivel randiztál volna:
Nem nagyon szólított meg ez a kérdés, de legyen mondjuk a nagy ő. Ja, így: Ő. Az éppen egy karakter.
Várj, nem is! Pepita Ofélia! Én már választottam.

7. Rejtett gyöngyszem:
Sajnos nem vagyok elég menő ehhez. Nem olvasok elég rejtett, kopott, poros, kevesek által ismert vagy olvasott könyvet, ami igazi gyöngyszem. Legyen az első csapat, és most fog nyerni egy díjat itt a molyon Moesko Péter Megyünk haza című novellás kötete, miközben jóval kevesebben olvastuk, olvassák Antal Balázs könyvét, pedig a Le legalább olyan jó. És irtó pofás is.

8. Egy fontos pillanat a könyves életedben:
Igyekszem nem túlértékelni a dolgokat, aminek az az eredménye, hogy általában alulértékelem. Szóval fontos pillanatnak azért nem nevezném, meg, hogy könyves életem az is olyan izén hangzik, de amikor ide regisztráltam, az mondjuk meghatározó. És persze vannak simán jó pillanatok, amikor egy nem kapható könyvet váratlanul megpillantok kósza nézelődés közben.

9. Most fejezted be:
Hát ha nem is most, de pár napja, és a Trükkös tigrincstrió, ami pont annyira zöld, mint a borítója.

10. Leghosszabb könyv, amit olvastál:
Dumas: Bragelonne vicomte. A kalandregény korszakomban olvastam a Világirodalom Remekei sorozatában, és úgy igazából öt kötet. Közel kétezer oldal, vagy talán több egy kicsivel. Az jó sok kardozás.

11. Legutóbbi könyv, amit késő estig olvastál:
Jobban szeretek nappali fénynél, meg ugye érettebb vagyok már annál, hogy éjszakába nyúlóan olvassak. Kosármeccset nézni kora hajnalban, aztán két óra alvással dolgozni sokkal felnőttesebb dolog.

12. Legutolsó könyvvásárlásod:
A jogász forgatókönyve (Cormac McCarthy), és az utolsó Philip Marlowe sztori, amit Chandler már nem fejezett be. Vettem két ajándékot, és kellett még valami, hogy ne fizessek postázási díjat. Csak a szokásos ügymenet, de ezeket legalább tényleg akartam, nem csak bedumáltam magamnak.

13. Legrosszabb könyves szokásod:
Ami nem a könyvhalmozás? Az állandó olvasmány tervezés. Borító alapján. Ötös sorozatokat, ahogy elférnek a molyos adatlapon. Senkinek nem kívánom ezt a rémálmot. És egyébként igyekszem legyűrni a késztetést. Szinte már uralom az agyam.

14. Új megjelenés, amit a legjobban vársz:
Mondhatnám itt is a Suburrát, mint egy korábbi kérdéssornál, de azt hiszem, éppen megjelent a az idei McCarthy, úgyhogy legyen inkább az.

15. Egy könyv, amiért menthetetlenül ~Fangirl~/fanboy módra rajongsz:
Azt hiszem, nem nekem szól a kérdés. A hideg futkos a hátamon, ha látom, pláne ha hallom ezeket a szavakat. Kérem én minden körülmények között az operában voltam megőrzöm a méltóságomat. Mindenesetre a Morfiumot nagyon szeretem.

16. Könyv, amit megbántál, hogy olvastad:
Van ilyen. Például a Gyermekkorunk regénye. Annyira, de annyira önmagáért való magas irodalom, hogy csak na, amiért is hihetetlenül nem voltunk jó párosítás, és én igazából előre tudtam ezt, de mégis elhoztam a könyvtárból. Azt is bánom, hogy valami újabb megmagyarázhatatlan okból nem hagytam félbe, amikor bebizonyosodott, hogy nem passzolunk egymáshoz.

17. Kedvelt hely olvasáshoz:
Járda. Szeretek gyalogosan olvasni.

18. Egy könyv, amit többször elolvastál:
Há há, Tarzan, a majomember! Persze az rég volt, mostanában ritkán olvasok újra, de azért tervezem. Csabai László Szindbád könyveit például, aztán a Bunny Munro halálát, a Morfiumot, Block bérgyilkosát, a Lolitát, az Átkelést, vagy a Focilázt Hornbytól, és Raymond Chandler Philip Marlowe történeteit abban a fordításban, amihez elsőre nem volt szerencsém. Azt hiszem ez valamikor a 2030-as évekre várható, az igazi válasz pedig a Tizennégy karátos autó és az Elátkozott part, Rejtőtől.

Most elég fáradt vagyok, hogy ne nyaggassak senkit, de @Leliana @Dávidmoly, akartok ti ilyet? :)

4 hozzászólás