pinter_bence  I 63


Összes kitüntetés 6


Kedvenc könyvek 46

Paul Auster: New York trilógia
Raymond Carver: Kezdők
Joseph Heller: A 22-es csapdája
Joseph Heller: Isten tudja
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Philip K. Dick: VALIS
José Ortega y Gasset: A tömegek lázadása
John le Carré: Árulás
Raymond Chandler: Hosszú álom
Jorge Luis Borges: A halál és az iránytű
Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei
Kurt Vonnegut: Éj anyánk

Kedvenc sorozatok: Fandorin, Hainish-ciklus, Hercule Poirot, Hyperioni énekek

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Baráth Katalin, Brandon Hackett, China Miéville, Dan Simmons, Dashiell Hammett, Douglas Adams, Edward Whittemore, Hannu Rajaniemi, J. G. Ballard, John le Carré, Jorge Luis Borges, Joseph Heller, Kondor Vilmos, Kurt Vonnegut, László Zoltán, Lawrence Block, Lengyel Péter, Lisa Tuttle, Mihail Bulgakov, Moskát Anita, Neil Gaiman, Örkény István, Paul Auster, Philip K. Dick, Raymond Carver, Raymond Chandler, T. E. D. Klein, Ursula K. Le Guin, William Gibson


Aktuális olvasmányok

Elan Mastai: Felbolydult napjaink
Jeff VanderMeer – Ann VanderMeer (szerk.): The Big Book of Science Fiction
>!
2017. november 18., 09:10

Utolsó karc

>!
pinter_bence I
Sci-fi

Tóth Csabát kereste meg ezzel egy olvasó, de ő nem tudja, és én sem, viszont hátha ti tudjátok (Asgardra számítok az ügyben):

„A tömény szocializmus idején a 80-as évek elején olvastam egy utópisztikus politikai technológiáról szóló novellát aminek sem a címét sem a szerzőjét nem tudom felidézni, ezért kérem amennyiben találkozott az alább vázolt történettel segítsen. A lényeg: egy technológiailag fejlett demokráciában a választott képviselők "fojtónyakörv” szerű műszaki kütyüt vettek a nyakukba ami a népszerűség csökkenés mértékében szorult az esetleges lemondás pillanatáig. Mivel abban az időben a demokrácia durva kritikájának minősítettem nem jegyeztem meg semmit a Sci-fi novelláról. A mai fejjel is elolvasnám ha megtalálom. "

2 hozzászólás