petra_bookworm 1
Kedvenc könyvek 10

Marissa Meyer: Heartless – Szívtelen
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet
Rick Riordan: A villámtolvaj
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Kristen Ciccarelli: Az utolsó namsara
Charlotte Brontë: Jane Eyre
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál

Kedvenc sorozatok: A Szent Johanna gimi, Bexi, Harry Potter, Iskolák versenye

Kedvenc szereplők: Alosa Kalligan, Annabeth Chase, Benedikt Schack, Ginny Weasley, Hangay Emília (Mili), Hermione Granger, Jane Eyre, Jest, Kornél, Lara Jean Song Covey, Lucy Pevensie, Nagy Márk, Nagy Zsolt, Percy Jackson, Perselus Piton, Peter Kavinsky, Riden Allemos, Sara Stanley, Szatmáry Kinga, Torwin, Will Newman

Kedvenc kiadók: Könyvmolyképző


Utolsó karc

petra_bookworm>!
Molyolók saját írásai

Fehér hóforgatag hullik alá a fellegekből, minden nyugodt, de mégis minden zavaros. Fehérbe öltözik a táj, a hópelyhek megülnek az ágakon és az utcán. A napközbeni vásárló, ünnepre készülők forgataga mostanra már lecsillapodott, felváltotta a természet játszadozása. Az esti homályba, fehérbe öltözött utcán egy lány alakja siet. Hazafelé, a még nyitva álló boltok egyikébe, vagy csak a parkba- ezt nem lehet megmondani. Aranybarna haja loknisan omlik a vállára, csinos, bordó hajpánttal fogja hátra az elszabadult tincseket. Vászonkabátja bő szabásúan lóg alá, csizmája talpa alatt ropog a hó. Szemében zavarodottság, s némi gyermeki izgalom fénye csillan, ahogyan elhalad az egyik boltíves kapu alatt. Fényűzően kivilágított házak -sőt! Már-már paloták- mellett halad el, s rosszallóan forgatja a szemét. A díszes házak közül kitűnik egy kopott, rozoga kerítésű épület. A lány szaporábbra veszi lépteit, s lenyomja a rozoga kapu kilincsét. Mielőtt belépne a házba, megfordul, s farkasszemet néz a ragyogó, tündöklő házakkal. Elfutják a gondolatok, s azok szép lassan sóvárgássá válnak. Mennyivel jobb élete lehetne! Megtörli a szemét, és megrázza a fejét, majd szorosabbra húzza a kabátját, mintha csak azt üzenné a világnak: elég!

Ám, mikor belép a házba, az arca felragyog. Családja körülállja a fát, a zene halkan szól. A többiek intenek neki, s ő odamegy hozzájuk. Boldog, mert már érti. Mert akkor rájött:

Nem az számít, hogy hol vagy, vagy, hogy milyenek a körülmények. Az számít egyedül, hogy olyanok vesznek körül, akik szeretnek. És akkor boldog vagy. Boldog, mert téged is elért a varázslat.