Péter_Székely_2 0


Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Raana Raas: Az ogfák vöröse
Kalevala
>!
2015. augusztus 27., 15:05
>!
2015. augusztus 27., 14:20

Utolsó karc

>!
Péter_Székely_2

Mitől isten egy isten? Hatalmánál fogva? Vagy attól hogy emberek hisznek a létezésében? Netán oly eszenciával rendelkezik, melyet az emberi elme nem képes felfogni, s valójában léteznek ők?
Érdekes módon sohasem léteztek, de mégis hatással voltak és vannak ránk. Ha beszélünk róluk, mintha valós személyek lennének egy távoli múltból, de ha jobban megvizsgáljuk őket látjuk hogy ők iylen formában sohasem léteztek. De akkor hogyan képesek hatást gyakorolni akár a mindennapjainkra?
Isteneink nem egy-egy személyiség, nem egy karakter mögé bújva hatbónak ránk, hanem sokkal. Hogy ezt érthetőbbé tegyem a skandináv mítoszok főistenét muntatom be mint Odin, Vodan és Wotan. Ők hárman egyek, de mégis különböznek. Azzá alakultak amivé kellett alakulniuk, de sohasem szüntek meg korábbi alakjaik.
Egy archetípust képvisel, egy minta alapján szerveződik személye, de koronként változott, hol meg visszatért eredeti alakja. Másként gondolt rá Snorri Sturlosson és másként gondolt rá Richard Wagner csakúgy mint Stan Lee.
E könyv célja ezeket bemutatni…..

Kapcsolódó könyvek: Székely Péter: Germán főisten archetípusa történeteinek tükrében

Székely Péter: Germán főisten archetípusa történeteinek tükrében