Partvonal_Kiadó  KU Partvonal


Kiadói sorozatok

Kreatív Kikötő · Agatha Christie képregény · Emlékek ajándékba · Gombos Könyvek · 30 másodperc · Egészségünkre! · Mary Westmacott-regények · Partvonal Szépirodalom · Angyalműhely Könyvek · Dokumentum-krimi · Összes sorozat »

Könyvek 360

Izabella Wentz – Marta Nowosadzka: Hasimoto-betegség
Anneleen Bru: Így neveld a macskádat!
Dean Burnett: A boldog agy
Helene Flood: A terapeuta
Alexander Loyd: Emlékkód
Henrietta Westman: A Vincenthez vezető út
Steigervald Krisztián: Generációk harca
Julian Brass: Légy úrrá a szorongásodon!
Stéphane Garnier: Macskabölcsesség tiniknek
Eran Segal – Eran Elinav – Eve Adamson: Személyre szabott táplálkozás

Karcok 950

>!
Partvonal_Kiadó KU
Megjelenésre várva

JÖN!

Katty Kay és Claire Shipman

Az önbizalom kódja nőknek
A magabiztosság tudománya és művészete

Fordító: Kertész Edina

Önbizalom. Mindannyiunknak szüksége van rá, de sokszor elérhetetlennek tűnik. Vajon a szerencsés kiválasztottak génjeibe van kódolva, vagy akárki felépítheti magában? Miért küzdenek még a legsikeresebb nők is kétségekkel önmagukat illetően? Mi az önbizalom titka, és hogyan lehetsz magabiztosabb?

Az önbizalom kódja nőknek szerzői, Katty Kay és Claire Shipman újságírók az önbizalom génje után kutatva, pszichológus szakembereket is megkérdezve arra jutottak, hogy ez a fontos tulajdonság az agyban gyökerezik. Ennek fényében elmagyarázzák, miképpen kezdj el cselekedni és kockázatot vállalni az önbizalmad tudatos növelése érdekében, s milyen hatással lesz mindez az agyműködésedre. Könyvükben tehát megmutatják, hogyan lehetsz az igazi önmagad. Tapasztald meg te is az önbizalom erejét, aztán csak figyeld, hogyan változik ettől az életed!

„Kay és Shipman új megvilágításba helyezik az önbizalomnak a nők sikerességében betöltött szerepét. Gyakorlati tanácsokat kínálnak, és egy reménytelibb jövő képét.”

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója és a Dobd be magad! – Nők több szerepben című könyv szerzője

Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 10. 05.

Előrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/az-onbi…

>!
Partvonal_Kiadó KU

Remek hírt hoztunk: Tolkien meséi ismét kapható lesz július 15-től :)

A nagy mesélő most újabb kalandokra hívja olvasóit. A Kóborló és a varázsló című írásban egy kiskutyának varázslók és hableányok közt kell megállnia a helyét, miközben az élete nemegyszer veszélyben forog. A Göncz Árpád tolmácsolásában megszólaló A sonkádi Egyed gazda mese egy távoli és varázslatos múltból, amelyben megismerhetjük a kissé lomha, ámde bátor Egyed gazdát, aki megfutamít egy óriást, majd az országra törő sárkányt is. Egyszerű ember a woottoni kovácsmester, mégis Tündérországba jut, a filozofikus hangvételű A levél című történetben pedig Niggle, a festő veszi a nyakába a világot, hogy megtalálja és lefesse a tökéletes fát. Egytől egyig sziporkázó írások, és talán az sem véletlen, ha bájtalanított hétköznapjaink alakjaira és helyzeteire emlékeztetnek bennünket.
Tolkien meséi igazi bemelegítésnek számítanak, mielőtt elmerülnénk A Hobbit és A Gyűrűk Ura csodás-félelmetes világában, vagy éppenséggel kellemes levezetésül szolgálnak a nagyregények után, ha még nem tudunk és nem is szeretnénk elszakadni a tündék, sárkányok és varázslók birodalmától. A négy történet így, egy kötetben most először jelenik meg magyarul – ezúttal Peter Jackson Tolkien-filmjeinek Oscar-díjas rajzmestere, Alan Lee illusztrációival.

https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/gyerekirodalo…

>!
Partvonal_Kiadó KU
Megjelenésre várva

Dr. Izabella Wentz és dr. Marta Nowosadzka
Hasimoto-betegség
Pajzsmirigybetegek kézikönyve a gyökeres életmódváltáshoz

Fordító: dr. Molnár Csaba

A Hasimoto-pajzsmirigygyulladás az egyik leggyakoribb autoimmun betegség. A pajzsmirigy rendellenes működéséből eredő tipikus tünetek – például a testsúlynövekedés, a hidegérzékenység, a hajhullás, a levertség és a székrekedés – mellett a betegek többségénél savas reflux, tápanyaghiány, vérszegénység, táplálékintolerancia, hipoglikémia és fogínyproblémák lépnek fel, illetve megnő a bélfal átjárhatósága.
Mi zajlik valójában a Hasimoto-betegség és ezen összetett tünetcsoport hátterében? A szervezet csapdába kerül, és az immunrendszer túlterheltsége miatt káros körfolyamat veszi kezdetét, amely önmagát erősíti, és egyre súlyosabb és súlyosabb károkat okoz.
Ez a könyv olyan életmódbeli változásokat ismertet, amelyek lépésről lépésre lebontják a Hasimoto-kór káros mechanizmusait. Izabella Wentz maga is végigjárta a Hasimoto-betegség nehéz útját, és gyógyszerészként úttörőnek számító életmódbeli változásokat javasol, amelyek sikeresen alkalmazhatók a betegség kezelésében. Jelen kötetben háromévnyi kutatás eredményeit foglalja össze, és reményt ad azoknak is, akik talán már nem mernek reménykedni.

Tervezett megjelenés dátuma: 2020. július 6.

>!
Partvonal_Kiadó KU

„Adni maga az élet. A Bombasnál ez a filozófiánk. És Julian éppen ezt teszi Légy úrrá a szorongásodon című könyvével. Követhető és gyakorlati módszert ad az emberek kezébe, hogy azok, akik szorongástól szenvednek, társadalmi osztályra vagy jövedelemre való tekintet nélkül jobbá tudják tenni a saját életüket. Ez a könyv mindenkié – ezért is szeretem!”

David Heath, a Bombas társalapítója és vezérigazgatója

Kapcsolódó könyvek: Julian Brass: Légy úrrá a szorongásodon!

Julian Brass: Légy úrrá a szorongásodon!
>!
Partvonal_Kiadó KU

„Olyan volt ez a könyv számomra a karantén ideje alatt, mint egy falat kenyér. Minden nap magamhoz vettem egy finom, tápláló darabot a felsorakoztatott ötletmannákból. Utóbbiak közül – a jó pár innovatív módszer mellett – ugyan néhány talán evidensnek hangzott, rohanó világunkban valamiért mégsem vesszük a fáradságot, hogy leüljünk, megnyugodjunk, és valóban belevágjunk – pedig talán nagyobb szükségünk volna erre most, mint valaha."

http://fyvone.hu/2020/06/20/ez-a-99-gyakorlat-valaszt-e…

Kapcsolódó könyvek: Julian Brass: Légy úrrá a szorongásodon!

Julian Brass: Légy úrrá a szorongásodon!
>!
Partvonal_Kiadó KU

„2009. október 6.

Ami engem illet, ekkor huszonhét éves nő vagyok, szenvedélyesen igyekszem előrejutni a munkámban, nemrég mentem férjhez, büszke tulajdonosa vagyok egy törpespiccnek, takarékos vagyok (mégis követem a
legújabb divatot), szabadidőmben szeretek főzni, miközben kozmetikai
kémikusnak tanulok. Családcentrikusnak tartom magam, nemrég
szoktam le a dohányzásról, nem fogyasztok alkoholt, szenvedélyesen
jógázom, emlékkönyveket készítek, egészségügyi szakemberként dolgozom… és Hasimoto-pajzsmirigygyulladásom van.

Önnek mit jelent a Hasimoto-betegség? Nekem kihullott tőle a hajam,
folyamatosan kimerültnek éreztem magam, szorongtam, és folyton
elfelejtettem mindent (ez volt a hírhedt „agyat elborító köd”). Emellett
mindkét karom fájt és zsibbadt.

(…)
E könyvet mindazoknak a nőknek és férfiaknak ajánlom, akik Hasimoto- pajzsmirigygyulladásban, illetve más autoimmun betegségben szenvednek.
Remélem, a kötet felruházza őket mindazzal a tudással, amelyre
szükségük van az egészségük visszanyeréséhez."

Fordította
Dr. Molnár Csaba

Előrendelhető: https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/tarsada…

Hirdetés
>!
Partvonal_Kiadó KU

„A méhátültetéssel kapcsolatos kísérleteket Randára bízta, és tudva, hogy a nő mennyi időt szentelt a dolognak, milyen nagy elszántságot követelt tőle, és mennyi vesződséget okozott neki ez az egész, nagyon remélte, hogy sikerrel jár. Már két egérbe is beültetett embriókat, és Mats tudta, hogy azt gyanítja, egyikük vemhes. Ha igaza van, diadalt aratnak. És megkönnyebbülhetnek. Nagyon kevés kollégája hitt az ötletben, amikor belekezdtek. Többen a szemébe mondták, hogy megőrült."
(Ford. Bándi Eszter)

Kapcsolódó könyvek: Henrietta Westman: A Vincenthez vezető út

Henrietta Westman: A Vincenthez vezető út
>!
Partvonal_Kiadó KU

Jó lett a bizonyítványod? Akkor jó hírünk van, a Líra boltokban kedvezményt kapsz a kedvenc könyveidre :)

Kitűnő bizonyítványért 20%, legfeljebb 5 db ötöstől eltérő jegyet tartalmazó bizonyítvány esetében pedig 15% egyszeri kedvezmény jár.
A boltok listáját itt találod: https://www.lira.hu/hu/blog/2019/05/09/jutalmazzuk-a-jo…

>!
Partvonal_Kiadó KU

„Azoknak, akik szorongással, depresszióval, ne adj isten pánikbetegséggel küzdenek, kötelező olvasmányról van szó, valamint azok számára is hasznos volna elolvasni, akiknek a családjában van olyan ember, aki ezekkel a problémákkal küzd, mert a benne található hasznos tanácsokat felhasználva hatékony segítséget nyújthatnak (már csak a megértéssel, türelemmel és elfogadással is) a számukra!"

https://manzardcafe.blog.hu/2020/06/10/legy_urra_a_szor…

Kapcsolódó könyvek: Julian Brass: Légy úrrá a szorongásodon!

Julian Brass: Légy úrrá a szorongásodon!
>!
Partvonal_Kiadó KU

Az Idaho hegyei közt hat másik testvérével nevelkedett Tara Westover memoárja nemcsak a végtelen tudásszomj térnyerése miatt lenyűgöző olvasmány, hanem egyedülálló módon ütközteti az elmúlt 20 év emlékeinek különböző nézőpontjait, és több szemüvegen keresztül arra keresi a választ, hogy ki alakítja a valóságot, ki írja a történelmet. A tanult lány heteken át vezette a New York Times bestsellerlistáját, amit a magyar olvasók a Partvonal kiadásában olvashatnak először.

https://petrahancz.com/2020/06/05/hanyfele-igazsag-lete…

Kapcsolódó könyvek: Tara Westover: A tanult lány

Tara Westover: A tanult lány