Pallas_Athéné_Könyvkiadó  KU Pallas Athéné Books


Könyvek 145

Mizsér Attila: A siker tusái
Raymond Kurzweil: Hogyan alkossunk elmét?
Mihály Csíkszentmihályi: Flow – Út a boldogsághoz
Kis Norbert: Az Ember utolsó története
Horváth Levente: A kínai geopolitikai gondolkodás
Beáta Kalamár: Craft Leadership
Christopher Hrynkow (szerk.): Gondolatok a transzhumanizmusról
Warren C. Sanderson – Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam
Kopátsy Sándor: T.E.T.T.
Kopátsy Sándor: Van kiút!

Karcok 156

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

Új megjelenés!
The author shares his insights in response to articles published in globally renowned journals by the top economists, scientific experts and opinion leaders of our time. They point the way towards not only long-term sustainable and viable systems, but also a completely new way of thinking. He invites the reader to regard the world economy as a complex living system where cycles, patterns and fractals work together and the rules of the Quantum World are the Power Laws. The author challenges all the extremes of liberal economic thinking in order to accelerate the transition to a sustainable global economy based on new sustainable economics. All his arguments can be summarized in the title of the book: we live on the edge of times, where the “50-year” and “80-year” cycles tend to shape the 2020s, our time.
György Matolcsy has been serving as the Governor of Magyar Nemzeti Bank, the central bank of Hungary, since 2013. He is also a member of the Fiscal Council of Hungary. Prior to that, he was Minister of National Economy between 2010–2013 and Minister of Economic Affairs between 2000–2002. Between 2002–2010 he was director of the Institute for Growth and of the Privatisation Research Institute from 1995 to 2000. He was a member of the Board of Governors at the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) representing the Hungarian Government between 1991 and 1993. In 1990, he served as political state secretary and the personal economic advisor to Prime Minister József Antall. He began his career in the Ministry of Finance in 1978, then he joined the Financial Research Institute as scientific researcher in 1985. As the economic and finance minister of the Orbán government, he was instrumental to the turnaround of the Hungarian economy by introducing a tax reform and completing the most successful fiscal consolidation within the EU. As the governor of MNB, he solved the credit crunch of the financial system and also swept out the CHF denominated FX loans of Hungarian households. He graduated at Karl Marx University of Economics in 1977 and obtained his Doctorate degree in 1984. György Matolcsy is a frequent lecturer at top foreign and Hungarian universities. He is honorary member of Fudan Development Institute (FDDI) of Fudan University and of the International Advisory Board of Shanghai Forum, and he is honorary doctor at the University of Debrecen and the University of Kaposvár. György Matolcsy is the author of several hundred articles, studies and books. His latest book, Economic Balance and Growth was published in 2021.
https://pallasathenekiado.hu/konyvesbolt/on-the-edge-of-times/

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

Nagy siker, nyomasztó álom

Nem szoktam rosszakat álmodni, legalábbis úgy nem, hogy izzadva, remegve riadok fel. Csak amolyan rossz érzésű álmok ezek, és nem is túl gyakoriak. Többek között a pályafutásom bizonyos epizódjai szoktak felbukkanni ilyen formában. Azok közül is legtöbbször egy lovasélmény: a barcelonai olimpia lovaglása. Négy tusa után a harmadik helyen álltam egyéniben, a lovaglás volt az utolsó szám. A szabály szerint fordított sorrendben lovagoltunk: harmadikként előbb én, aztán a második, végül pedig a négy szám után élen álló versenyző. Szerencsére jó lovat sorsoltam magamnak, az első fordulóban egy verőhibával 1070 pontot ért el a ló a maximális 1100-ból. A lovasfelfogásomat mindig az jellemezte, hogy ne álljon meg a ló, ne legyen ellenszegülés, de egy-egy verőhiba belefér. Ha a ló megtorpan egy ugrás előtt, vagyis nem akar ugrani, az sokba kerül. Ugyanis nemcsak az ellenszegülésért járó 40 büntetőpont a veszteség, hanem az az idő is, amelyet arra fordítasz, hogy újra nekivágsz az akadálynak. Ezzel együtt már körülbelül 50-60 pontba kerül az ellenszegülés, ez jóval több a verőhiba 30 büntetőpontjánál.
A szövegrészlet Mizsér Attila: A siker tusái című könyvéből származik.
A könyv megvásárolható a webshopunkban!

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

A vizualizálás jelentősége
A lovaglás az öttusában nagyon sajátos, izgalmas és egyedi esemény. A többi versenyszámtól eltérően itt döntő szerepe van a szerencsének a lósorsolás miatt. De izgalmassá teszi az is, hogy minden lovaspálya egyedi vonalvezetésű, más-más akadályokkal, így a lóval való ismerkedés mellett a pályát is fel kell fedezni. Meg kell tanulni az akadályok sorrendjét, ha ugyanis valaki elvéti a helyes sorrendet, azt kizárják a versenyből. A pálya megismerésére van egy körülbelül egyórás időszak, be lehet járni, meg lehet nézni az akadályokat – ló nélkül, természetesen. Meg is kell tanulni a helyes sorrendet, mert lovaglás közben a lóval vagy elfoglalva, az összhanggal törődsz. Ezért aztán az egyik akadály teljesítése után automatikusan tudnod kell, hogy merre halad tovább a pálya. Ha ez nem megy magától, akkor megoszlik a figyelmed: egyrészt a lovat kell folyamatosan kontrollálnod, másrészt gondolkodnod kell azon, hogy melyik a következő akadály. Emiatt a megosztottság miatt egyszer csúfosan leszerepeltem a lovaspályán.
A szövegrészlet Mizsér Attila: A siker tusái című könyvéből származik.
A könyv megvásárolható a webshopunkban!

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

Kíváncsiak vagytok, hogy mely PABooks könyvek voltak a legnépszerűbbek augusztusban?
Elhoztunk nektek a friss toplistát!
A kínai geopolitikai gondolkodás
A japán észjárás
A marslakók érkezése
A könyveink exkluzív kiadói áron megvásárolhatóak a Bölcs Várban lévő könyvesboltunkban és a webshopunkban!
https://pallasathenekiado.hu/termekkategoria/pabooks/

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

KÖNYVCSÜTÖRTÖK

„Nekem a lövészet tanította meg a cél ismeretének és kitűzésének fontosságát. Azonban ahhoz, hogy a célt el is érjük, elsősorban nem arra van szükség, hogy az a szemünk előtt lebegjen. Mindenekelőtt a célig vezető úttal kell tisztában lennünk: azzal, hogy mit kell jól csinálnunk a cél eléréséhez. Az életünkben is kitűzünk célokat, amelyeknél szintén ugyanolyan fontos, hogy tudatosítsuk magunkban a cél eléréséhez szükséges lépéseket. A célt tehát érdemes részcélokra bontani. Olyan egységekre és tevékenységekre, amelyek végrehajthatók és kontrollálhatók, és döntően rajtunk múlnak. Ezeknek a lépéseknek a sorozatából áll a célig vezető út.”

További részletek a honlapunkon:https://pallasathenekiado.hu/a-cel-es-az-ahhoz-vezeto-ut/

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

Megjelent!

Az öttusa mindenre megtanít – vallja Mizsér Attila, a sportág olimpiai, világ- és Európa-bajnoka. Olyan készségeket fejleszt, amelyek az élet számos területén alkalmazhatóak. A könyv bemutatja a szerző Bajnokok útja elnevezésű motivációs modelljét, amelyet szervezetfejlesztői munkájában is alkalmaz, és amely a mindennapokban is tanulságos útmutatóul szolgálhat bárki számára.

A siker tusái című könyv megvásárolható a Bölcs Várban lévő könyvesboltunkban és a webshopunkban!
https://pallasathenekiado.hu/konyvesbolt/a-siker-tusai/

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

Új podcast!
A Flow című könyvünk bemutatójának felvétele már meghallgatható podcast formájában is. A felvétel az alábbi linken érhető el: https://anchor.fm/…/

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

A Pallas Athéné Könyvkiadó szeretettel vár Mizsér Attila: A siker tusái – Légy te is életed bajnoka!
című könyv hibrid bemutatójára, amely követhető személyesen a bemutató helyszínén, illetve élőben, online formában is.

• A bemutató időpontja: 2022. augusztus 31., szerda 17.30 óra
• A bemutató helyszíne: Úri utca 72. – Neumann János terem (1014 Budapest, Úri utca 72.)
• A bemutató élőben és online a Pallas Athéné Könyvkiadó Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is követhető

A könyvbemutató programja:

17.00 óra: Vendégek érkezése, regisztráció

17.30 óra: A könyvbemutató és az élő közvetítés kezdete

Cseh Katinka, a Pallas Athéné Könyvkiadó ügyvezető igazgatójának köszöntője

17.35– 18.15 óra: Pódiumbeszélgetés

Résztvevők:
• Mizsér Attila, olimpiai bajnok öttusázó, tréner, mentor, coach, a kötet szerzője
• Bukta Zsuzsanna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet egyetemi adjunktusa
• Rónaszéki Zsuzsanna, a Diósdi Diák Sportegyesület Kézilabda Szakosztályának vezetője
• Bánkuty Tamás, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány igazgatója

18.15 óra: A könyvbemutató vége

Nagy öröm kiadónk számára, hogy újra találkozhatunk olvasóinkkal, az eseményen azonban korlátozott számú helyet tudunk biztosítani a megerősített regisztrációval rendelkező érdeklődők számára. Részvételi szándékodat, kérjük 2022. augusztus 30., kedd délelőtt 10 óráig jelezd a weboldalunkon elérhető regisztrációs űrlapon.
https://pallasathenekiado.hu/pabooks-konyvbemutato-regi…

A karc írója kikapcsolta a hozzászólás lehetőségét.

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

Új, angol nyelvű e-book
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig, külön kitérve a Kádár-korszak örökségére, valamint az unortodoxnak nevezett gazdaságpolitika 2010 és 2019 közötti eredményeire. Az angol nyelvű könyv többek között Magyarország gazdasági fejlődésének első nagy töréspontjával, az Osztrák–Magyar Monarchia megalakulásával, 1918 októberében a dualista Monarchia feldarabolásával foglalkozik, amit azután 1920. június 4-én a trianoni békeszerződés követett, újabb területek elvesztésével. Az An Economic History of Hungary from 1867 című kötet felhívja a figyelmet arra, hogy ezek az események számos olyan más fontos történelmi eseményt katalizáltak, amelyek hatását még napjainkban is érzékelhetjük.
Merülj el te is a Magyarország másfél évszázados gazdaságtörténetét elemző munkában, amely immár e-book formában is elérhető!

Pallas_Athéné_Könyvkiadó KU>!

Új podcast!
A marslakók érkezése című könyvünk bemutatójának felvétele már meghallgatható podcast formájában is. A felvétel az alábbi linken érhető el: https://anchor.fm/…/Marx-Gyrgy-A-marslakk-rkezse-e1m8ggs