Oriente 31Kedvenc könyvek 43

Arthur C. Clarke: Randevú a Rámával
Frank Herbert: Dűne
Kurt Vonnegut: Galápagos
Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei
Kurt Vonnegut: Börleszk
Kurt Vonnegut: Macskabölcső
Isaac Asimov: Alapítvány
Arthur C. Clarke: 2010 – Második űrodisszeia
Stanisław Lem: Solaris
Babits Mihály: A gólyakalifa
Michael Ende: A Végtelen Történet
Szerb Antal: Utas és holdvilág

Kedvenc alkotók: Adrian Tchaikovsky, Arthur C. Clarke, Babits Mihály, Catherynne M. Valente, China Miéville, Douglas Adams, H. G. Wells, Hannu Rajaniemi, Jeanette Winterson, Kim Leine, Kurt Vonnegut, Lázár Ervin, Margaret Atwood, Michael Ende, Ted Chiang, Zsoldos Péter

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Carmen Maria Machado: A női test és más összetevők
J. R. dos Santos: Életjel
Dag O. Hessen – Thomas Hylland Eriksen: A versengés paradoxonjai
>!
2020. március 19., 12:50
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2020
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634197041 · Fordította: Ács Eleonóra, Ballai Mária, Farkas Veronika, Nagy Mónika, Török Krisztina, Orosz Anna, Bosnyák Edit, Molnár Berta Eleonóra
>!
2020. március 26., 22:35
>!
Kossuth, Budapest, 2019
570 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630995849 · Fordította: Pál Ferenc
>!
2020. március 19., 12:49
>!
Typotex, Budapest, 2018
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632799919 · Fordította: Patat Bence
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Oriente
Budapesti Molyklub

Augusztusi molyklub – technikai megbeszélés összefoglalója

Az augusztusi molyklubon (https://moly.hu/esemenyek/budapesti-molyklub-augusztus-gasztroregenyek), előre tervezetten, tartottunk egy megbeszélést néhány, a közelmúltban felmerült vagy régóta fennálló technikai kérdésben. Azok kedvéért, akik nem voltak jelen, összefoglalom, mire jutottunk.

HELYSZÍN: Év végéig maradunk a Borkollégium mellett, fenntartva az új helyszínek kipróbálásának lehetőségét, illetve újra elővesszük a témát (pl. a Nyitott műhely lehetőségét) néhány hónap elteltével, hátha valamilyen irányban eldőlni látszik majd a patthelyzet.

IDŐZAVAROK: A lehetséges, bármely résztvevő kárára fellépő időtúllépés elkerülése érdekében egyelőre a legszolidabb megoldást választottuk: félidőben felmérjük hogy állunk, és ha rosszul, megpróbálunk együtt odafigyelni, hogy minden beszámolóra kellő figyelem jusson (@dontpanic ötlete nyomán). Remélhetőleg ennél drasztikusabb moderálásra nem lesz szükség – a mai alkalom is azt mutatta, hogy a probléma tematizálása olykor a probléma megszűnését is jelentheti.

JEGYZŐKÖNYVEZÉS: Bevezetjük a havi molyklub-polcot: erre minden alkalom alatt/után felpakoljuk a könyveket, amikről szó volt. Ha valaki jelentkezik jegyzőkönyvvezetésre, akkor lesz mesélős jegyzőkönyvünk, ha éppen senki nem vállalja, akkor sincs semmi baj, az adott polcot fogjuk közösen megtölteni tartalommal (könyv + értékelés linkelése, megjegyzések a tételekhez, egyéni ízlés és vérmérséklet alapján). Ha az adott havi alappolc nem készül el a jegyzőkönyv mellett, akkor @Kovaxka vállalta, hogy erre odafigyel, és elkészíti nekünk.
Figyelem: A könyveket magunknak kell felpakolni, hogy szerkeszteni is tudjuk a megjegyzésmezőt. Esetleg a végén a polc létrehozója kiegészítheti a sort a hiányzó tételekkel, hogy teljes legyen a könyvek regisztrációja.

TÉMAVÁLASZTÁS: Egyelőre marad a témaválasztás megszokott menete. A változtatás lehetősége nyitva áll, ha van olyan molyklub-tag, aki hosszútávon szívesen vállalja a témaválasztás koordinálását, mindig körülbelül két hónapra előre készülve.

Októberi témánk:
Rémtörténetek, avagy félelem az irodalomban

Személyes széljegyzet:
– Elnézést kérek a szavazás kissé ügyetlen levezetéséért, nem gondoltam végig kellő alapossággal a válaszokból levezethető következtetéseket. Annyi azért átjött szerintem, hogy továbbra is megoszlik a vélemény a helyszínnel kapcsolatban, de ettől függetlenül mindannyian rugalmasak vagyunk.
– Csak összeszedtem és rendszereztem a felmerült problémákat, illetve moderáltam a mai beszélgetést, remélem a fentiek híven tükrözik a többségi véleményt. Jelezzétek ha nem így van! Továbbá bárki kezdeményezzen hasonlót, ha szükségét érzi. Szerintem összességében hasznos volt a vita – bele kell hogy férjen az időnkbe, hogy meghallgassuk egymást.

13 hozzászólás