NoemiSmile 0


Összes kitüntetés 59


Kedvenc könyvek 7

Takami Kósun: Battle Royale
Gayle Forman: Ha maradnék
Rob Thurman: Éjvilág
Cassandra Clare: Csontváros
Cassandra Clare: Hamuváros
Cassandra Clare: Üvegváros
Brent Weeks: Túl az árnyakon

Aktuális olvasmányok

Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
>!
2017. április 30., 14:04

Utolsó karc

>!
NoemiSmile
Napi mosoly

|napibénázás
Tegnap reggel egyik munkatársam kezembe nyomott egy szatyor zöldséget azzal a felkiáltással, hogy: „Szereted az articsókát? Mindegy, nekem túl sok van, tessék, vidd!”
Nos, nem igazán tudtam, mire jó az articsóka, csak ködös emlékem volt róla, hogy már ettem, így megosztoztam egy másik kollégával a szatyron, aki hasonló cipőben járt. Kerestünk magunknak receptet, hogyan készítsük el és lelkesen mentünk haza főzni.
Már a művelet legelején megakadtam, mikor a recept szerint ki kellett volna vennem az articsóka bajuszos közepét, ám az enyémnek nem volt még bajuszmentes közepe sem. Gondoltam, nem baj, ez ilyen és haladtam tovább. Már a fűszerezésnél jártam, mikor megérkezett a barátom, akit articsóka vacsorára invitáltam és a lakótársam is hazaért. Néztük, néztük a furcsa articsóka kockákat, majd az íze és a Google segítségével megfejtettük a rejtvényt:
Ez nem articsóka! Ez csicsóka!
A felismerés után jött a következő következtetés, ha ez csicsóka, ami olyan, mint a burgonya, akkor én épp krumplit készítek krumplival… Jól kinevettek, főleg mikor makacsul ragaszkodtam az eredeti receptemhez articsókától függetlenül.
A végeredmény ehetőnek bizonyult, majd a kóstoló után megcsörrent a telefonom, hogy kolléganőm megossza a saját felfedezését, amire szintén elkészítés közben és szintén lakótárs segítségével jött rá, hogy ez bizony csicsóka. :)
Hát, nem vagyunk konyhatündérek, az egyszer biztos. :D

9 hozzászólás