Nienna001 P 58
Kedvenc könyvek 60

Neil Gaiman – Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Terry Pratchett: Időtolvaj
Terry Pratchett: Őrség! Őrség!
Terry Pratchett: Fegyvertársak
Terry Pratchett: Mort
Terry Pratchett: Vadkanapó
Terry Pratchett: Gördülő kövek
Terry Pratchett: Bűbájos bajok
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
On Sai: Scar
On Sai: Lucy
On Sai: Miogin bázis

Kedvenc sorozatok: A budapesti úrinő magánélete, A herceg jósnője, A Hosszú Föld, A koboldcsászár, A Manák trilógiája, Anne, Az emlékek őre, Bane krónikák, Calderon, Csodaidők, Csúfok, Darren Shan regényes története, Discworld, Halál, Harry Potter, Időcsodák, Ipari Forradalom, Isteni balhé, Jéghegyek Népe, Korongvilág, Leviatán, Napernyő Protektorátus, Napnak fénye-ciklus, Őrség, Ősi civilizációk, Sarah's Scribbles-gyűjtemény, Szivárgó sötétség, Vágymágusok

Kedvenc kiadói sorozatok: Arany pöttyös könyvek, Hagyományaink, Hétköznapi élet..., Magyar Őstörténet, Történelmi útikönyvek, Tudás 30 másodpercben

Kedvenc szereplők: Alion, Angua von Überwald, Anne Shirley, Art3mis, Azirafael, Biff, Bovril, Calderon, Crowley, Deryn (Dylan) Sharp, Don, Ejasadin Arcsin, Eterno Ferrero, Frank Fehling, Hah'Kerrah, Halál, Harh'Hatal, Harh'Kiria, Harh'Szekith, Harry Potter, Hermione Granger, Jonas, Könyvtáros, Lord Kozimo de Lodoci (Patrícius), Luna Lovegood, Maia, Márk, Mark Watney, Matteo Ferrero, Miklós püspök, Mort, Nagasawa Mitzuki, Nagy A’Tuin, Oregon admirális, Peter (Herceg), Remus Lupin, Scar, Szenzi, Taina Tives, Tea űrmérnök, Vanda (Vándor), Vasöntőfi Karott, Vinkó Szilárd, Wade Owen Watts (Parzival)

Kedvenc alkotók: Agatha Christie, Andy Weir, F. Dózsa Katalin, Gail Carriger, Gaura Ágnes, Görgey Etelka, J. Goldenlane, J. K. Rowling, Jonas Jonasson, Kertész Erzsébet, L. M. Montgomery, Lois Lowry, Margit Sandemo, Millie Marotta, On Sai, Raana Raas, Scott Westerfeld, Simonovics Ildikó, Szimonidesz Kovács Hajnalka, Terry Pratchett, Tompos Lilla, Tóth Eszter Zsófia

Kedvenc kiadók: Corvina, Delta Vision, Osiris


Olvasott könyvek idén
2
Olvasott oldalak idén
1022

Aktuális olvasmányok

Tomka Béla: Európa társadalomtörténete a 20. században
Fábri Anna (szerk.) – Borbíró Fanni (szerk.) – Szarka Eszter (szerk.): A nő és hivatása I.
Nagy Ferenc – Kováts Gyula – Péter Gyula: Latin nyelvtan
5 nyelvű képes szótár
Ruzsics Ilona: Sütés-Főzés ABC
>!
2022. január 16., 06:22
>!
Osiris, Budapest, 2020
664 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632764184

Fábri Anna (szerk.) – Borbíró Fanni (szerk.) – Szarka Eszter (szerk.): A nő és hivatása I. Szemelvények a magyarországi nőkérdés történetéből 1777–1865

>!
2022. január 15., 21:01
>!
Kortárs, Budapest, 1999
360 oldal · ISBN: 963846478X
>!
2022. január 7., 21:20
>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 1996
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631869164
>!
2022. január 7., 06:01
>!
M-érték, Budapest, 2005
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637304460
>!
2022. január 4., 14:42
>!
Smaragd, Kecskemét, 2021
158 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156297037

Utolsó karc

Nienna001 P>!
Borsodi Molyklub

2021.12.18-án szombat délután Online Molyklubra gyűltünk össze: @porcellan @icu79 @gab001 @PTJulia @szakriszt és én @Nienna001.

Elsőként a Mathias Corvinus Collegium Tehetséggondozó programja került szóba, ahova @PTJulia két gyermeke is jár, negyedikben a szülők kérésére lehet bekerülni játékos feladatokkal történt felvételi után. @porcellan-nál játékselejtezés folyt a gyerek távollétében a felhalmozott játékok nagy mennyisége indokolta ezt a megoldást. @gab001 a héten igen kreatív volt, gyöngyöt fűzött, festett koszorút készített. A 7 egyetemi vizsgájából 5-tel megvolt, ami a vizsgaidőszak elején igazán szép teljesítmény. @PTJulia kisfia nem marad ki a könyvszeretők táborából, a könyveket kóstolgatta, szó szerint.

A korona kihagyhatatlan téma, szóba került ki van túl rajta. Karácsony előtt természetes volt, hogy az előkészületek szóba kerültek és az év vége közeledtével volt egy kis visszatekintés mennyi könyv került a magánkönyvtárunkban. Magasan kiemelkedett az én 215 db új könyves eredményem. @porcellan inkább a könyvtárazást részesíti előnyben, gyakran látogatja a könyvtárat egy utazótáskányi könyvel hazatérve onnan. Akkor épp 30 könyvtári könyv volt náluk. Könyveladás is szóba került, @icu7 és @porcellan a Titkos királyság könyvekről egyeztettek.

@gab001 aktuális olvasmány Vekerdytől az Érzelmi biztonság és Cecilia Ahern: Üvöltése. @porcellan-éknál Egyszer volt az életet olvastak a gyerekek. @porcellan a Lemezbolt a Szent János utcábant olvasta, ami szintén könyvtári, a Titkos kert könyv is nála volt, amit a fehér borítós kihíváshoz választott. @icu79 hármat is olvasott, Mazzantini: Újjászületést, amit még a Líra hőségakciójában vett 6-8 éve, Zalka Csenge Virág piros borítós mesegyűjteményét, amely ismert mesék ismeretlen változatairól szól pl. a három kismalac mesének milyen változata vannak. A mesetudományban a mesetípusoknak kódjaik vannak. A Helka című kötet orvoshoz vitte, ahol számítani lehetett a várakozásra. A Helkát a legyünk újra gyerekek kihívásra olvasta. Még keveset haladt vele, eredetmondákat dolgozott fel a kötet. @szakriszt Rudolf trónörökös életéről olvasott könyvet Brigitta Harmantól és Elena Ferrantétől a Briliáns barátnőmet, amit szülinapjára vett magának, de nem tetszett neki annyira. Én a Street Fashion könyvről meséltem.

Beszéltünk arról, hogy @PTJulia Borsodi Molyklubban emlegetett könyvekhez kapcsolódóan kihívást hozott létre. https://moly.hu/kihivasok/borsodi-molyklub-ajanlasok-2

Társasjátékok kapcsán említésre kerül a Robinson Crusoe társas 40 oldalas szabálykönyve.

@gab001 megállapította, hogy a társaságból egyedül ő nem szemüveges. @porcellan egy időben kontaktlencsét használt, amely nem korlátozza a térlátást. @gab001 kicsit hamarabb elköszönt, mert hangfürdőbe ment, amiről szívesen vesszük a beszámolót.

10 éves lesz idén a Borsodi Molyklub, amelyre valamilyen megemlékező apróságot szeretnénk készíttetni. Polóban gondolkodunk elsősorban.

Zárásképp még szóba került az Oszkár Telekocsi rendszer és a vonatozós kalandok, elakadásokkal, felsővezeték-szakadással, késésekkel.

A legközelebbi alkalom témája a HVG kiadó könyvei. Még megnéztük kinek mi van ettől a kiadótól a polcán és megszavaztuk a kiadó könyveit következő témának.

Kapcsolódó könyvek: Frances Hodgson Burnett: A titkos kert · Nyulász Péter: Helka · Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság · Margaret Mazzantini: Újjászületés · Simonovics Ildikó: Street Fashion Múzeum · Albert Barillé: Egyszer volt… · Elena Ferrante: Briliáns barátnőm · Cecelia Ahern: Üvöltés · Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában

Frances Hodgson Burnett: A titkos kert
Nyulász Péter: Helka
Vekerdy Tamás: Érzelmi biztonság
Margaret Mazzantini: Újjászületés
Simonovics Ildikó: Street Fashion Múzeum
Albert Barillé: Egyszer volt…
Elena Ferrante: Briliáns barátnőm
Cecelia Ahern: Üvöltés
Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában

Kapcsolódó alkotók: Zalka Csenge Virág

2 hozzászólás

Kiemelt kihívások

A puding próbája II.
38 résztvevő · 2022. március 1., 23:59