NewL P 24Kedvenc könyvek 31

J. R. R. Tolkien: A babó
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Katherine Addison: A koboldcsászár
Stephen Donaldson: A Kárhozat Urának átka
Stephen King – Peter Straub: A talizmán
Terry Pratchett: Mozgó képek
Terry Pratchett: Őrség! Őrség!
Terry Pratchett: Kisistenek
Marion Zimmer Bradley: Darkover
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Michael Ende: A Végtelen Történet

Kedvenc sorozatok: A Dűne, A Setét Torony, A Térség, Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum, Az elveszett flotta, Az igazság kardja, Belgariad, Borbíró Borbála, Cal Leandros, Calderon, Discworld, Drenai Saga, Elenium, Elminster, Erevis Cale története, Fekete Sereg, Galaxis útikalauz stopposoknak-trilógia, Gregor Man-trilógia, Hősök, Korongvilág, Metró 2033, Neurománc, Őrség, Pern sárkánylovasai, Sötét Mersant világa, S.T.A.L.K.E.R., Szigetvilág, Takeshi Kovacs, The Ghost Files, The Others, Varázslények ügyosztály

Kedvenc alkotók: Adrian Tchaikovsky, Agatha Christie, Angela Marsons, Anne McCaffrey, Arthur C. Clarke, Dan Wells, David Eddings, David Gemmell, Dean Koontz, Dick Francis, Douglas Adams, Frank Herbert, Fredrik Backman, Gaura Ágnes, Honor Raconteur, Ian Watson, Isaac Asimov, J. R. R. Tolkien, Jack Campbell, Jim C. Hines, John Scalzi, Joss Stirling, Ken Liu, Kleinheincz Csilla, Miks-Rédai Viktória, Neil Gaiman, Pierce Brown, R. A. Salvatore, Rejtő Jenő (P. Howard), Richard Morgan, Robert A. Heinlein, Robin Hobb, Szergej Lukjanyenko, Terry Goodkind, Terry Pratchett, Tom Sweterlitsch, Vavyan Fable, Zsoldos Péter

Kedvenc kiadók: Agave Könyvek, Ciceró, Delta Vision, Európa, Főnix Könyvműhely, Fumax, GABO, Geopen, Könyvmolyképző, Maxim, Pongrác

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Donato Carrisi: Az árnyak mestere
Bradley P. Beaulieu: Twelve Kings in Sharakhai
>!
2020. szeptember 20., 15:52
>!
General Press, Budapest, 2020
302 oldal · ISBN: 9789634524267 · Fordította: Kajsza Krisztina
>!
2020. szeptember 17., 20:55
>!
DAW, New York, 2015
584 oldal · ISBN: 0756409721 · ASIN: B00SI0B80A
Hirdetés

Utolsó karc

NewL P>!
Book Tag minden mennyiségben

Könyvmolyság tag
Köszönöm a kihívást @anemona -:), rászántam magam a kitöltésre, eléggé elgondolkoztam pár kérdésnél :-)

1. Melyik az első könyv, amit olvastál, amiről emléked van?
G. Beke Margit – Korompay Bertalan (szerk.): A Szoria-Moria palota. Ekkor tanultam olvasni, és a kezembe adta az Anyu, hogy már nem olvas fel esti mesét, hiszen már én is el tudom olvasni. Utána mindig nevetve emlegette a rokonoknak, hogy itt követte el a hibát, mert utána már nem igen lehetett könyv nélkül látni engem.

2. Melyik az a könyv, ami után rohamos mennyiségben kezdtél el olvasni, tehát mikor lettél könyvmoly?
Ez elég nehéz kérdés, de azt hiszem az első ami elindított a lejtőn az a Karl May: Winnetou könyv volt (eléggé fiús lány voltam).

3. Könyvek, amiket a könyvmollyá válásod után olvastál, szerettél, de nem feltétlen változtattak volna könyvmollyá magukban.
Nem is tudom, talán Lewis Carroll: Alice Csodaországban című könyve. Nagyon fiatalon olvastam, és nem igazán értettem meg a finomságait. Biztosan sorolhatnék még ide pár könyvet, de túl nagy lenne a lista.

4. Második könyvmolyság – melyik könyv volt az, aminél másodszor érezted a kiugró könyvmoly életérzést?
Nem igazán tudnék példát mondani, azok a könyvek amiket olvasok, általában megugorják ezt a lécet.

5. Melyik az az általános iskolai kötelező olvasmány, amely nagy hatással volt rád (lehet negatív/pozitív egyaránt)?
Negatív : Jókai Mór: A kőszívű ember fiai, egyszerűen képtelen vagyok szeretni ezt a könyvet. Az olvasónapló miatt meg külön megutáltam az egészet. A filmet se szerettem. Emiatt a rossz élmény miatt Jókai nem tartozik a kedvenc íróim közé.
Pozitív: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

6. Műfaji könyvmolyság – olyan meghatározó könyvek, amik egy-egy műfajt szeretettek meg Veled.
Pár kedvenc (a teljesség igénye nélkül)
Fantasy: Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai
Sci-fi: Francis Carsac: A sehollakók
Ismeretterjesztő: David Attenborough: Az élő bolygó

7. Egy olyan könyv, amit rejtélyhez kötsz, és rejtély is maradt benned azóta is (lehet rejtély, hogy kitől kaptad, miért kaptad, vagy akár a könyv körüli rejtély).
Nemere István: A rejtélyes elődök és egyéb fantasztikus rögeszmék, ez volt az első ilyen típusú könyvem, akkoriban nagyon sokat beszélgettünk otthon is róla, hogy igaz-e, vagy nem amit az író leírt.

8. Van-e kiemelkedő, egyetemi olvasmányod? Ez a kérdés nagyrészt bölcsész szakosoknak lehet releváns, ha nincs, hagyd ki. :)
Ezt kihagyom, számítástechnikai végzettségnél nem sok könyvet kellett olvasnunk

9. Könyvek, amiket korosztályodon kívül olvastál, mégis iszonyatosan lekötnek.
Émile Zola: Hölgyek öröme, 11 évesen a pad alatt olvastam, és elkobozta a tanárnő, a szüleimnek kellett bemenni érte. Innentől egy könyv olvasását sem tiltottak meg otthon, csak ne lopjam be az iskolába. Így utólag, tényleg nem a korosztályomnak való volt, de ezt a könyvet azóta is szeretem.

10. Harmadik könyvmolyság – ki az a szerző, akinek a művei nagy hatással voltak rád, de inkább a szerző lett a kiemelkedő élmény benned, és nem egy-egy kötet magában. (Nem feltétlenül kell a kedvenc szerződnek lennie)
Természetesen Isaac Asimov, imádom a történeteit.

11. Nagy a füstje, kicsi a lángja, vagy fordítva?
Nálam ez Stephenie Meyer, és E. L. James

12. Melyek azok a könyvek, amelyek olvasási élményét egy-egy személyhez kötöd, és a személy miatt hagytak benned maradandó nyomot?
Nem igazán tudnék ilyet mondani

13. Egy trend, ami miatt többet kezdtél olvasni. Jó vagy pozitív emlék? Lehet szó itt könyves bloggerek követéséről, booktuberek követéséről, vagy pl. Szabados Ági kihívása.
Általában sokat olvasok, így ilyet nem tudok mondani.

@mate55, @fekiyeti79 ha gondoljátok töltséetek ki ti is :-)

4 hozzászólás