Nevotil 29


Összes kitüntetés 584


Kedvenc könyvek 7

Lois Lowry: Hírvivő
Lois Lowry: Valahol, messze
Celia Rees: Bűbájos Mary
Justin Cronin: A szabadulás
Jackie French: Hekja
Ernest Cline: Ready Player One
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Kedvenc sorozatok: A szabadulás, Ambrózy báró esetei, Az éhezők viadala trilógia, Az emlékek őre, Az Olimposz hősei, Borbíró Borbála, Csúfok, Earth's Children, Food Wars!, Gergő-regények, Harry Potter, Napernyő Protektorátus, Percy Jackson és az olimposziak, Skip Beat!, The Lunar Chronicles, Tsubasa Reservoir Chronicle, Üvegtrón, Video Girl Ai, xxxHOLIC, Zsófi-regények

Kedvenc alkotók: Böszörményi Gyula, CLAMP, Lois Lowry, Rick Riordan, Yoshiki Nakamura

Kedvenc kiadók: Könyvmolyképző, Orlando

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Patrick Rothfuss: A szél neve
Gail Carriger: Timeless
Carla Bardi – Ting Morris – Rachel Lane: Desszertek
Christopher Moore: Ördögöd van!
Veronica Roth: A hűséges
Chantal Coady: Csokoládé
Elizabeth LaBau: Édes meglepetések
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon Short Stories 1.
>!
2018. június 18., 19:11
>!
GABO, Budapest, 2014
812 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636899332 · Fordította: Bihari György
1 hozzászólás
>!
2017. június 11., 10:34

Carla Bardi – Ting Morris – Rachel Lane: Desszertek Több mint 200 recept a világ minden tájáról

>!
2015. április 26., 22:13
1 hozzászólás
>!
2014. november 14., 03:30
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2001
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639348430 · Fordította: György László
>!
2014. szeptember 17., 09:35
>!
Ciceró, Budapest, 2014
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635398768 · Fordította: Logos
2 hozzászólás
>!
2014. szeptember 13., 18:59
>!
GABO, Budapest, 2008
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636891565 · Fordította: Búsné Pap Judit
1 hozzászólás

Elizabeth LaBau: Édes meglepetések Karamellák, csokis falatkák, keménycukorkák, nyalókák, grillázsok, bonbonok és cukormassza – a legegyszerűbbtől a legrafináltabb desszertekig

>!
2014. március 8., 12:10
>!
Arena 2000, 2013
160 oldal · ISBN: 9789639974814
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Nevotil
Mennyei Manna, avagy mi kerül egy molyoló tányérjára?

World Baking Day-re idén egy olyan receptet próbáltam ki, amivel már régóta szemeztem:
Étcsokoládés pillecukor:
http://kepkuldes.com/images/3d1fb8c5fde71e07957f8ce1296…
Igazából kakaós, de a recept neve ez, a csatolt könyvben található (115. oldal).

Hozzávalók:
330 ml hideg víz
70 g cukrozatlan kakaópor
20 g ízesítetlen zselatin
400 g kristálycukor
230 g világos kukoricaszirup
85 g porcukor
+ maghőmérő
+ mixer
-> ebből a mennyiségből több mint fél kiló pillecukor lesz

Egy 23x23 cm-es sütőformát kibélelünk folpackkal, bekenjük zsíradékkal vékonyan (pl. olajjal).
90 ml vizet felforralunk, majd elkeverünk benne 40 g kakaóport.
120 ml hideg vizet egy hőálló keverőtálba teszünk, beleszórjuk a zselatint, összekeverjük.
A maradék vizet (120 ml), a kristálycukrot és a kukoricaszirupot egy közepes lábasba rakjuk és közepesnél magasabb fokozaton kevergetve melegítjük amíg a cukor el nem olvad. Utána 121 ˙C-ig melegítjük. Elvileg közben vizes ecsettel le kéne húzni az edény oldalát, hogy ne kristályosodjon ki a cukor, de én ezt kihagytam. Tipp: hőmérőzéskor érdemes vigyázni, mert durván égető a lábosból felszálló édes gőz.
Amikor már majdnem kész a szirup, a zselatinos vizet és a kakaós vizet jól össze kell keverni. Mivel nekem nem volt elegendő kezem a művelethez, így a szirupot befejeztem és csak utána kevergettem össze a kakaós és zselatinos kombót.
Ezután vékonyan, lehetőleg az edény falához közel, bele kell csurgatni a forró szirupot a kakaós elegybe (viz, kakaó, zsletin), közben pedig lassú fokozaton mixelni. Ha az egész lötyi belement (vagy annyi amennyit a lábasból ki tudtunk szedni mielőtt belekötött), akkor fokozatosan kapcsoljunk nagyobb fokozatra. Keverjük addig, amíg sűrű, fényes és teljesen homogén masszát kapunk, amiből kiemelve a habverőt nem csöppen le a krém. Ez elvileg 8-10 perc. Nos nálam a robotgép nem akarta az igazat, 25 percnél kb csak krémleves állagú lett. Így végül a kézimixert vettem elő, hát ott pikkpakk lehetett látni a változást: szépen kiválágosodott a massza és összesűrősödött.
Ha kész a krém, öntsük át a kibélelt formába, egyengessük el és hagyjuk szobahőmérsékleten egy éjszakát pihenni.
Másnap a megmaradt kakaót keverjük össze a porcukorral, szórjuk meg vele a massza tetejét, majd borítsuk ki a formából, húzzok le róla a folpackot és kockázzuk fel. A kockákat forgassuk bele a kakaós porcukorba. A kést is érdemes cukrozni vágásonként, hogy ne ragadjon rá a massza.
Ezután már csak meg kell enni :) -> jelenleg ezen a kollegák dolgoznak.

Kapcsolódó könyvek: Elizabeth LaBau: Édes meglepetések

Elizabeth LaBau: Édes meglepetések