Nevotil 4
Kedvenc könyvek 7

Lois Lowry: Hírvivő
Lois Lowry: Valahol, messze
Celia Rees: Bűbájos Mary
Justin Cronin: A szabadulás
Jackie French: Hekja
Ernest Cline: Ready Player One
Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék

Kedvenc sorozatok: A szabadulás, Ambrózy báró esetei, Az éhezők viadala trilógia, Az emlékek őre, Az Olimposz hősei, Borbíró Borbála, Csúfok, Earth's Children, Food Wars!, Gergő-regények, Harry Potter, Napernyő Protektorátus, Percy Jackson és az olimposziak, Skip Beat!, The Lunar Chronicles, Tsubasa Reservoir Chronicle, Üvegtrón, Video Girl Ai, xxxHOLIC, Zsófi-regények

Kedvenc alkotók: Böszörményi Gyula, CLAMP, Lois Lowry, Rick Riordan, Yoshiki Nakamura

Kedvenc kiadók: Könyvmolyképző, Orlando


Utolsó karc

Nevotil>!

Tegnapra egy szülinapra az alábbi kombináció készült:
– zabkekszes alj (nem a könyvből)
– ropogós réteg: málnás ruby csokiból, mandulavajjal, kornflaksszel (a könyv alapján)
– tejcsokoládé mousse
– málnazselé
– tejcsokoládé glazúr
– étcsokis és fehércsokis ecsetvonásokkal díszítettem körbe

A ropogós réteg nagyon finom volt ruby csokival, viszont a könyves aránnyal, már negyed órányi hűtés után is kőkemény volt, így azt lekapartam és kevertem hozzá még mandulát, végeredményben olyan fele-fele arány lehetett.
A tejcsoki mousse nagyon könnyed ízű volt, de sokkal folyósabb lett, mint az étcsokoládé. Lehet a mérlegem viccelt meg, de az biztos, hogy következőleg plusz egy lapzselatint rakok bele, mert a glazúr sokkal keményebb lett, mint a mousse és nehezen lehetett vágni.
A glazúr szép és fényes lett, viszont masszívabb, mint amire számítottam. Nehezen lehetett villával elvágni az állaga miatt, azt hiszem gumisabb lett, mint a kakaós. Lehet csak az alatta levő mousse állaga miatt volt ez kevésbé nyerő. A maradék glazúrral (ha addig nem romlik meg), hétvégén még teszek egy próbát, aztán meglássuk.

Összeségében az ízkombináció jó volt, a kedvencem belőle a málnazselé és a rubys réteg volt (ez a csoki nagyon jó, vennem kell még, ha találok valahol). Az állagok sajnos nem voltak jók, nehezen vágható volt, nem is lett szép egyik szelet se, de utolsó morzsáig elfogyott :)

Kapcsolódó könyvek: Ötvös Zsuzsanna: Kreatív desszertiskola

Ötvös Zsuzsanna: Kreatív desszertiskola