Naphegy_Kiadó  KU Naphegy


Kiadói sorozatok

A lány/fiú, aki... · Művészi mesekönyvek · Kedvenc miniböngészőm · Összes sorozat »

Könyvek 157

Ulrike Rylance: A varázslatos boszihotel
Tarr Ferenc: A lány, aki kutató akart lenni
Bolgár György: Orbán-puzzle
Ugorj, cica az egérre!
Boldizsár Ildikó: A fiú, aki felfedező akart lenni
Bán Mór: A keleti szél harcosai
Tamás Zsuzsa: Mimi naplója
Gilicze Gergő: Állatkerti böngésző
Wanda Coven: Garabonci Gréti koszorúslány lesz
Ulrike Rylance: Hajsza Londonban

Karcok 13

Naphegy_Kiadó KU>!

Még sosem olvastunk ilyen vicces meséket hangyáról és mókusról :)

Naphegy_Kiadó KU>!

„Olyan még nem volt, hogy én ne álmodjak!”
Az Ünnepi Könyvhétre több könyv-újdonságunk is megjelenik. Az egyik egy igazi különlegesség: G. Szász Ilona meséje, az Álomszövő Pendula, Szegedi Katalin káprázatos illusztrációival.
„Olyan még nem volt, hogy én ne álmodjak! A fantázia, az ábrándozás és az álmok segítenek megtalálni az emberek céljait, széppé és érdekessé teszik az életüket, utat mutatnak. Ausztráliában él egy törzs, akik minden reggel a tűz körül elmesélik álmaikat (mint a palotási Piac téren), és azok útmutatása szerint döntenek dolgaikról.” – mondja G. Szász Ilona a könyvről.

Kapcsolódó könyvek: G. Szász Ilona: Álomszövő Pendula

G. Szász Ilona: Álomszövő Pendula

Kapcsolódó alkotók: G. Szász Ilona · Szegedi Katalin

Naphegy_Kiadó KU>!

Borisz állatotthonba látogat
A Naphegy Kiadó különítménye Radnóti Blankával és Borisz kutyával a Noé Állatotthonba látogatott, hogy átadja a Borisz bemutatkozik című könyveket, amelyek bevételéből az otthont támogatja, és egyúttal közelebbi ismeretséget kössön az ott lakókkal. Borisz kutya nem hazudtolta meg önmagát: óvatosan, fülét-farkát behúzva osont végig az irodához vezető úton, a kutya-lakók élénk érdeklődésétől kísérve. Volt ott szelíden cammogó megtermett öreglány, minden lében kanál apró kölyök, a hepciás Rozoga, az érdeklődő Pántlika, Dugó, és számtalan cimborájuk. Az otthonban 450 mentett kutya él, ideiglenesen, gazdira várva, vagy véglegesen. Van olyan kutya, aki vaddisznókkal együtt nőtt fel: ők most is egy kenelben vannak, és csak néha van egy kis össszezörrenés a dagonyázó terület környékén.
Aki a Noé Állatotthonba látogat, ne lepődjön meg, ha váratlanul megnyalogatják a hátát. Panka, a szarvas minden látogatót megszagolgat, hátha tartogat számára a találkozás valamilyen ízletes meglepetést. Pankát az erdőben találták kiskorában, ahol kóbor kutyák támadták meg. Mára nyúlánk szarvastehénné nőtt, és az állatotthon nagykövete lett. Őt is, mint az állatotthon minden lakóját, virtuálisan lehet támogatni, örökbe fogadni.
Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője azt mondja: minden száz forint nagyon sokat jelent az állatotthonnak, hiszen támogatásokból tartják fent ezt a 8 hektárnyi területet, ahol összesen 1000 állatot látnak el. Szombatonként nyílt nap van: remek program azoknak, akik szívesen időznek kutyák, macskák, rókák, örvösmedvék, lámák, szarvasok, pávák, nyulak, majmok, lovak, kecskék, vaddisznók, bárányok, sünök és számtalan más állat társaságában.
Borisz a látogatás végén a sok izgalomtól kimerülten fogadta a számára készített sajtkockákat. Óriási élmény volt mindannyiunknak, és meggyőződhettünk róla, hogy a könyvek eladásából származó minden egyes száz forint jó kezekben, illetve mancsokban és patákban lesz.
Az állatotthon honlapja: www.noeallatotthon.hu
Borisz honlapja: www.boriszkutya.hu
Borisz a Facebookon https://www.facebook.com/boriszdog

Naphegy_Kiadó KU>!

A Naphegy Kiadó könyvfesztiválos programja.

Naphegy_Kiadó KU>!

Aki még sosem jetipianínózott vagy nézett hangyadiszkót, feltétlenül töltse le ezt az ingyenes alkalmazást az Apple Store-ból! Vigyázat, addiktív! 3 éves kortól 99-ig!

Nokedli mesék alkalmazás itt:

https://itunes.apple.com/hu/app/whats-up-creatures/id56…

Naphegy_Kiadó KU>!

Megjelent! A képen a boldog szerzők, Boncsér Orsolya és Csordás Levente.

1 hozzászólás
Naphegy_Kiadó KU>!

Szegedi Katalin már dolgozik az új könyvünkön. „Újra nagy munkában. Lassan, de biztosan készülgetnek a képek Szász Ilona gyönyörű meséjéhez. A könyv címe Álomszövő Pendula lesz, és a Naphegy Kiadónál fog megjelenni, ha egyszer kész leszek..”

Naphegy_Kiadó KU>!

Használati utasítás a Tündi és Samuhoz.

1. Helyezkedj el kényelmesen.
2. Nyisd ki a könyvet.
3. Fedezd fel, hogy kihajtogathatod az oldalakat.
4. Vedd szemügyre a képeket.
5. Hallgasd meg a verseket.
6. Nevess nagyokat.
Jó szórakozást!
A képeket köszönjük Szuzi és a naplopóknak! https://www.facebook.com/szuziesanaplopok…

Kapcsolódó könyvek: Elekes Dóra: Tündi és Samu

Elekes Dóra: Tündi és Samu

Kapcsolódó alkotók: Elekes Dóra

Naphegy_Kiadó KU>!

Pötyi és Pepita a legjobb barátnők, pedig teljesen másmilyenek. Pötyi nagyhangú, kócos, Pepita jó tanuló és rendes. De mindez nem számít, amikor eltűnt állatok után kell nyomozni vagy más, veszélyes kalandokba keverednek…. Horváth Mónika illusztrátor elővette a ceruzáját, a nyuszis bögréjét és a Pötyi és Pepita sorozat 2. részét. Valami izgalmas dolog készülődik…

Kapcsolódó könyvek: Kertész Edina: A zenélő doboz

Kertész Edina: A zenélő doboz

Kapcsolódó alkotók: Kertész Edina

Naphegy_Kiadó KU>!

A Tündi és Samut nem csak lapozgatni lehet, hanem kihajtogatni is. Az ötlet Kun Fruzsina illusztrátoré, ma őt kérdeztük.
– A Tündi és Samu verseit az illusztrációk továbbgondolják: a könyv kihajtogatós részei rajzos csattanót rejtenek. Élvezted az ötletelést?
Kun Fruzsina: – Jól megnehezítettem a saját dolgom a kihajtogatós megoldással, de annyira adta magát, hogy meglegyen a képekben is a szövegben meglévő játék! És igen, élveztem is, a tervezést is meg a kivitelezést is, jó kis feladat volt, inspiráló szöveggel. És lehetett izgulni az elején, hogy rábólint-e a kiadó erre a hajtogatósdira, majd, hogy minden rendben legyen a nyomdával is (akiknek szintén jól megnehezítettem). Szóval, nem volt unalmas!
– Ismerős számodra is a könyvbeli helyzet, amikor ugyanazt a dolgot teljesen máshogy látja két ember?
– Persze, hogy ismerős, találkoztam már férfiakkal! :)

Kapcsolódó könyvek: Elekes Dóra: Tündi és Samu

Elekes Dóra: Tündi és Samu

Kapcsolódó alkotók: Kun Fruzsina