Naki_chan 0Kedvenc könyvek 2

Monty Roberts: Az igazi suttogó
Kae Westa: A démon és a papnő

Kedvenc sorozatok: Ga-Húl őrzői

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Margit Sandemo: Hollószárnyak suhogása
Anne Percin: Hogy told el (jól) a nyarad
Ben Aaronovitch: London folyói
George Orwell: 1984
Murakami Haruki: A kurblimadár krónikája I–III.
Varga Domokos: Herman Ottó
Szkiba Zsuzska: Fogadd el magad
Fiona Wood: Vadvilág
Mary Lawson: Varjak tava
Czike Bernadett (szerk.): Bevezetés a pedagógiába
Peter Kerr: Egy tél Mallorcán
>!
2020. augusztus 31., 21:06
>!
Cesam Hungary, Budapest, 1995
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638374225 · Fordította: András Katalin
>!
2020. március 22., 21:02
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
204 oldal · ISBN: 9789632457291 · Fordította: Farkas Ildikó
>!
2019. július 14., 16:56
>!
GABO, Budapest, 2014
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636897338 · Fordította: Pék Zoltán
>!
2019. március 25., 17:06
>!
Európa, Budapest, 2005
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630780291 · Fordította: Szíjgyártó László

Varga Domokos: Herman Ottó A kalandos és küzdelmes sorsú nagy magyar tudós élete

>!
2019. január 21., 16:04

Szkiba Zsuzska: Fogadd el magad Pozitív testkép, egészséges önbizalom

>!
2018. október 3., 14:07
>!
2018. szeptember 23., 16:26
>!
2017. május 13., 09:41
>!
2016. szeptember 7., 15:27
Hirdetés

Utolsó karc

Naki_chan>!

A 2018-as évem nem bővelkedett olvasmányokban, csupán 19 könyvbe kezdtem bele és ebből csak 15-öt olvastam el teljesen. Egyet félreraktam, a többit pedig csak félbehagytam, de tervezem elolvasni még valamikor. Másoknál láttam könyves évösszegzőt, ezért gondoltam szétcincálom én is mit és mennyit olvastam, milyen élményt nyújtott számomra. Melyek voltak a kedvencek, melyiket untam el, esetleg utáltam meg valamiért. A véleményem teljes mértékben szubjektív.

Kedvenc férfi karakter
Trent Kalamack. Kissé „görény-típus”, de szerethető görény. <3
Kezdetektől fogva azt érzem, hogy ő nem olyan karakter, mint elsőre mutatják és a Hollows 3-ik kötetében ez igazolódni látszik. :D

Kedvenc női karakter
Ezen rengeteget gondolkodtam. Az idei olvasmányaimban nem igazán volt olyan hősnő, akire tényleg azt mondom, hogy kiemelném a sorból. Pár kivétellel kedvelhetőek voltak, de különösebb hatást nem tettek rám. Talán Rachel Morgant emelném ki, bár néha idegesítő, amikor csak folynak körülötte a dolgok. Másik talán Kálmán Lili karaktere, aki némi humorral, sok-sok iróniával és szarkazmussal próbál kilábalni a munkanélküliség fekete poklából.

A könyv, amit félreraktam, de elolvasnám
Ezért a címért három könyv vetekszik. Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok – Tetszett, de nem volt rá elég időm. Az első kötetét imádtam, így ezt is tervezem elolvasni.
Fiona Wood: Vadvilág – Érdekes könyv volt. Tetszett az alapkoncepció. Kb. a felénél jártam, amikor félbe kellett hagynom, de érdekel mi lesz a főhősökkel.
Szkiba Zsuzska: Fogadd el magad – Ez az a könyv, amit el akartam olvasni, de nem olyan, mint egy regény, amit egy húzásra el lehet olvasni. Két műhelynaplóírás és festés között nem volt elég időm vele foglalkozni sajnos.

A könyv, amit félbehagytam, mert meguntam
J. L. Armentrout: Ónix – Az első könyv még elment, de be kell valljam ezt kb. a felénél félreraktam, mert egyszerűen meguntam. Nem hiszem, hogy elolvasom. Beleolvastam a végébe, a körítés meg nem kötött le.

Kedvenc könyv
Külön szedtem a sorozatot az egykötetes könyvektől, de így is nehéz volt választani. Végül Fekete Judit: Az őrület határán c. regényét választottam (miután rájöttem, hogy az eredeti jelöltemnek van második kötete. xd). Hangulatos volt és mint álláskeresés előtt/közben álló egyén felettébb élveztem.

Kedvenc sorozat
Nagyon nehéz kérdés, mert a regények, amiket 2018-ban olvastam többségében valamelyik sorozatnak a részei voltak. Végül kettes holtverseny alakult ki Robert Holdstock: Mitágó-erdő és Kim Harrison: Bárhogyan, csak holtan ne c. regénye között. Mindkettő iszonyatosan tetszett. Kim Harrison Hollows sorozatának második és harmadik kötete is nagyon tetszett. Hangulatos, vicces, szórakoztató, izgalmas és tele van akcióval, bűbájjal és érdekes megoldásokkal. Holdstock regényének hangulata pedig azon azonnal magával ragadott és régen olvastam már olyan regényt, ahol szinte megborzongok és feláll a szőr a karomon tőle olyan hatással van rám. Maga a sztori egyedi, misztikus és bár néhol kicsit túlbonyolított, mégis annyira magával ragadott, hogy huhh. Sok mindent nem tudok rá írni. Sokan kritizálták, főleg a második részt, amihez még nem volt szerencsém, de számomra ez volt az idei év egyik legkedvesebb olvasmánya.

Legtöbbet olvasott kategória
Talán a fantasy vagy a YA.

Legfurább könyvélmény
Ez egy kicsit vicces lesz, mert pár sorral odébb kb. ódákat zengtem róla, de kétség kívül a Mitágó-erdő volt számomra az idei év legfurább könyvélménye is.

Legelgondolkodtatóbb regény
Szélesi Sándor: A beavatás szertartása című könyve sok kérdést felvet az emberiséggel kapcsolatban. Például erősen rámegy arra a kérdéskörre, hogy vajon az emberiség túléléséhez mennyire szükségszerű más lények elpusztítása, igába hajtása. Bár a sztori nem annyira egyedi darab, de a körítés és a hangulat hozzárak annyi plusszt, ami miatt érdekessé válik.

Legszomorúbb könyvélmény
2018 legutolsó regénye, amit olvastam Catherine Ryan Hyde: A jövő kezdete c. regénye olt, ami egy film alapján készült. Utána megnéztem a filmet is. A két verzióban sokban különbözött egymástól, bár a történet ugyanaz maradt és egyes konkrét szövegeket is átvettek a filmből a könyvhöz. Nem sok filmen vagy könyvön bőgtem el magam eddig, de a regény végét megkönnyeztem. Szomorú történet, de nagyon tanulságos.

Remélem 2019-ben sokkal több könyvre jut időm és energiám. Az említett 19 könyvön kívül még átolvastam legalább fél tucat könyvet egyetemi melókhoz, de azokat soroltam közéjük. Ez a lista most csak a regényekről szól, amit pusztán szórakozásból olvastam.:)