nagytimi85 655


Összes kitüntetés 14


Kedvenc könyvek 18

Clive Barker: Korbács
Gretchen Rubin: Boldogságterv
Janet Switzer – Jack Canfield: A siker alapelvei
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love 2. – Hűség
John Steinbeck: Édentől keletre
Stephen King: Az
Raana Raas: Az ogfák vöröse
Raana Raas: Kiszakadtak
Raana Raas: Árulás
Raana Raas: Hazatérők
Andy Weir: A marsi
David Mitchell: Felhőatlasz
Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Yuval Noah Harari: Homo Deus
Máté Imre: Yotengrit 2.
Elizabeth Gilbert: A lélek botanikája

Yuval Noah Harari: Homo Deus A holnap rövid története

>!
2018. április 9., 13:39
>!
2018. március 30., 14:43
>!
2018. január 19., 15:38
Hirdetés

Utolsó karc

>!
nagytimi85
Írjunk naplót kihívás!

#48

– – – – – – – – – –
2018. április 22. (vasárnap)
Első bejegyzés
– – – – – – – – –

Oké, tegnap benéztem, ma van a Föld napja. Nem baj. Az zavart meg, hogy a Forest alkalmazásban egész hétvégés event van, hogy minden időzónából be lehessen csatlakozni. Na mindegy.

Ma elővettem a bullet journalomat, és rájöttem, hogy rohhhhaaaaadddddt régen nem frissítettem. Meg a bullet journalos instagramomat sem. Hupsz.

Egyebek mellett az egyik oka annak, hogy elmaradtam instagramon, az volt, hogy nagyon ráfixáltam erre a “profin fogjuk csinálni, igazodjunk a koncepcióhoz” típusú feedre, és ha nem tudtam adott időpontban, adott fényviszonyok közt képet csinálni, stb, akkor inkább nem is posztoltam… aztán egy idő után inkább nem is posztoltam. Szóval dobom a koncepciót és inkább posztolok össze-vissza. Ennek örömére ma két képet is feltettem: https://www.instagram.com/p/Bh3a4J3Hdnz/ és https://www.instagram.com/p/Bh4CxbKn9i1/ . Hurrá.

Ma elővettem a A lélek botanikáját is (ma ilyen elővevős napom van, úgy tűnik), amit mértani pontossággal ott tettem le, ahol spoiler. Onnantól mintegy egy új történet kezdődik, és valahogy, nem tudom… nehezemre esett továbbolvasni. Érdekes, hogy az értékelések közt olvastam, hogy valakinek a könyv első fele volt zagyva és értelmetlen, az igazi élvezetet ezután a fordulat után találta meg a történetben. Én azt hiszem, az első feléért olvastam inkább a könyvet, és valahogy nem hajtott semmi, hogy tovább olvassam.

Amit még elővettem ma, azok a szegény kis csoffadt kövirózsáim, amiket a húgomtól csakliztam… még… Oké, nem számolok utána, mióta sínylődtek a konyhapultomon egy rájuk dobott nedves papírtörlő alatt, mert elvisz a Greanpeace. Minden esetre ma kiültettem őket egy edénybe és stratégiailag elhelyeztem őket a kietlen kertemben, lélekben megjelölve azt a helyet, ahová majd idővel egy padot és kis lugast szeretnék magamnak. :) Egyelőre az a maroknyi kövirózsa a zen kertem.

A Camp projekten belül még mindig nem engedtem el az istenáldotta Sapiens kezét: most, hogy Molyra kiidéztem a fél könyvet (egyesek szerint csoda, hogy Harari még nem perel a jogdíjakért), jöhet kábé a negyed könyv kikörmölése kézzel a füveskönyvembe. Hogy miért csinálom ezt magammal?… ‘XD Ugyanazért, amiért Elizabeth Gilbert ihlettelen unalmában a növénykereskedelmet kutatta, az ebből az unaloműző szöszmötölésből született könyvében pedig Alma Whittaker ihlettelen gyászában és kétségbeesésében minden jegyzetét névsorba rakta és katalogizálta. Próbálok fenntartani valami fegyelmezett kutatómunkát, addig is… nos, azt akartam mondani, hogy addig is, amíg az ihletem vissza nem tér. De ami azt illeti, az elmúlt egy-két hónap (nagyjából mióta beálltak a gyógyszereim) nagyon jól telt – nem tudok semmi kézzelfoghatót, produktívnak címkézhetőt, plecsnizhetőt felmutatni, de kreatív és szociális voltam. És végső soron ez a célom ezzel az évven: az évem szava az OPEN – nyitottnak lenni, de nemcsak az új élményekre, hanem nyitottnak lenni csatornaként, nem azon igyekezve, hogy valami produktumot mindenképp kipréseljek magamból, hanem megélni, ahogy a dolgok átszűrődnek rajtam.

Igyekszem a folyamatot dokumentálni, ahogy tudom, de ha ez most nem blogbejegyzések formájában történik, csak mondjuk elmentett email halmok vagy bekönyvjelzőzött wikipédia oldalak formájában, hát akkor úgy. Addig is, a füveskönyv projektem egy hasznos, becsületes kutatómunka, úgyhogy amennyire tudok, igyekszem vele lépést tartani. (Csak ne lenne ennyire jó könyv a Sapiens, egek, csak ne lenne ennyire szanaszét idézni valóan jó… XD)