Nadjaa 15Kedvenc könyvek 24

Gabriel García Márquez: Száz év magány
Vladimir Nabokov: Lolita
André Breton: Nadja
Jeffrey Eugenides: Öngyilkos szüzek
Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
Patti Smith: Kölykök
Bret Easton Ellis: Nullánál is kevesebb
Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio
Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
Örkény István: Egyperces novellák
George Orwell: Állatfarm
Kurt Vonnegut: Galápagos

Kedvenc sorozatok: Galaxis útikalauz stopposoknak-trilógia, Harry Potter

Kedvenc alkotók: Bohumil Hrabal, Bret Easton Ellis, Gabriel García Márquez, George Orwell, Han Kang, Kosztolányi Dezső, Kurt Vonnegut, Murakami Haruki, Örkény István, Petri György

Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Milan Kundera: Halhatatlanság
>!
2019. október 14., 21:46
>!
Európa, Budapest, 2016
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630796095 · Fordította: Körtvélyessy Klára

Utolsó karc

>!
Nadjaa
Írjunk naplót kihívás!

#18 | 2019.09.12
A tegnap esti pihenős, olvasós, Food Wars nézős este után végre feltöltődtem ez a borzasztó, betegeskedő hétből. Azért a biztonság kedvéért a reggelt még némi forró kakaós olvasgatással indítottam, hogy egy nyugodt délelőttöt tudjak eltölteni egyedül.
Délután húgommal először az ARC kiállításra mentünk el, már nagyon régóta tervezzük, de valami mindig közbejött nekem, ami miatt elhalasztottuk. Utána gondoltuk kinézünk a kürtöskalács fesztiválra is, ami hatalmas csalódásnak bizonyult. Kevés árus volt az embertömeghez képest, iszonyatosan hosszú sorok állt mindenhol ráadásul a választék is igen szerénynek bizonyult. Arra számítottunk, hogy azért egy ilyen helyen akad némi különlegesebb, szokatlanabb íz, de alig akadt pár, mint a csilis csokis vagy pisztáciás, de ezeknél a bódéknál még hosszabb sorok kígyóztak. Egyik helyen le kellett csak adni a rendelést, aztán elég érte menni, ha SMS értesítést kapsz. Na, páran beszélgették, hogy itt nagyjából két órás várakozási idő van. Szóval úgy döntöttünk, hogy ez azért nem éri meg és elmentünk az egyik kedvenc, jól bevált éttermembe, a Komachi Bistroba. Szuper japán kajálda, hátránya, hogy elég meleg van bent, nem lehet asztalt foglalni, cserébe gyakran telt ház van, így lehet, hogy akár félórát is várni kell. Ezúttal egész gyorsan ment, negyedóra alatt asztalhoz jutottunk és a megújult szettet kértük, ami tartalmaz kis adag miso rament, curryt, karaagét és egy kis adag salátát. És kértünk mellé gyozát is extrában. Sajnos a megújult menü annyival nem ad többet, viszont drágább és valahogy a minőség sem volt olyan, mint megszoktam. Így is kedvelem, de picit veszített fényéből.

Kapcsolódó könyvek: Muriel Barbery: Ínyencrapszódia · Yuto Tsukuda: Food Wars! 26.

Muriel Barbery: Ínyencrapszódia
Yuto Tsukuda: Food Wars! 26.