móra  KU Móra


Kiadói sorozatok

LOL-könyvek · Búvár Zsebkönyvek · Pöttyös könyvek · Delfin könyvek · Regék és mondák · POKET ifjúsági · Móra Klassz · Képes történelem · Népek meséi · A sci-fi mesterei · Összes sorozat »

Könyvek 6474

Csodalámpa és a vadállatok
Karácsonyi visszaszámláló
Manfred Mai: 1-2-3 perces mesék bárányfelhőkről, varázslókról és csintalan gyerekekről
Török Ágnes (szerk.): Szótagoló – Rövid mesék
Török Ágnes (szerk.): Szótagoló – Népmesék
Apu és én
A karácsonyi csillag
Mancs őrjárat – Vigyázz, kész mancs – Fergeteges mesetár
LEGO Harry Potter – 5 perc, és kész!
Thomas & Friends – Mesék hasznos mozdonyokról

Karcok 521

móra KU>!
Megjelenésre várva

Botcsinálta boszi
Jill Murphy

Seprűn lovagolni nem is olyan könnyű! Szerényi Mildred a legrosszabb diák Kotkot kisasszony boszorkányakadémiáján. A varázslatai rendre félresikerülnek, de valahogy mindig megússza, hogy kicsapják. Egy nap azonban Ethel, a tanárok kedvence úgy felmérgesíti, hogy meggondolatlanul őt is elvarázsolja, s ezzel halálos ellenséget szerez magának…
A szerző rajzaival megjelent Botcsinálta boszi sorozat 1974-es megjelenése óta töretlen sikernek örvend, a rajongók szerint nagyban inspirálhatta a Harry Potter sorozatot. Jill Murphy 2006-ban elnyerte érte a Guardian Children's Fiction Prize-t.

Előjegyezhető: https://mora.hu/konyv/botcsinalta-boszi/

móra KU>!

A piros ma nem tilos, sőt!
Gyertek, gyertek, várjuk a nevezőket ebben az izgalmasnak ígérkező évben is!
https://mora.hu/luk-bajnoksag

móra KU>!

„Az óvodás és kisiskolás olvasók számára el sem lehet képzelni ennél megnyugtatóbb közeget: ez a mesekönyv olyan, mint egy meleg, vastag paplan, amely alatt lapulva mindenki megfeledkezhet a külvilágról, a hétköznapok zajáról és lármájáról, és gondolkodhat arról, neki kik a barátai és miért szereti őket annyira.”

https://konyvesmagazin.hu/bookline_kids_gyerek/michael_…

móra KU>!
Megjelenésre várva

Hová tűnt Totyi?
Böngéssz és utazz!
Magnus Weightman

Nyuszmusz elvesztette a gumikacsáját. Ezért hát a testvéreivel együtt hajóra száll és útnak ered a folyón, hogy megtalálják Totyit. Tarts velük a hegy tetejéről egészen ki a nyílt tengerre! Útközben rengeteg kaland vár. Vajon hová sietnek olyan sebesen a Motoros Malacok? Mi akadt Bárány Betti horgára?

Érkezik januárban!

Előjegyezhető: https://mora.hu/konyv/hova-tunt-totyi-bongessz-es-utazz/

móra KU>!
Megjelenésre várva

Deus ex machina
Baska Barbara

Covid héthónapos terhesen, autóbaleset nyolchónapos terhesen, epehólyagműtét, a műtétet követően tüdővérzés, majd tizenkét nap az intenzív osztályon… – Baska Barbara verseskötete a szerző saját fotóival kiegészülő, különös kórházi napló: rövid haikukban elmesélt történet fizikai szenvedésről, félelemről, reményről, az anyává válás és a gyógyulás csodájáról.

A napokban érkezik!
Előjegyezhető: https://mora.hu/konyv/deus-ex-machina/

móra KU>!

Naaa, kinek mennyire volt mesés a ma reggel?

móra KU>!

„Bár Karácsony apó története az angolszász ünnep hagyományaira épül, szerintem mégis izgalmas lehet minden olvasónak, mert olyan általános értékekről szól, mint az önzetlenség vagy a jószívűség, és emlékezteti a gyerekeket, hogy nem a tárgyi ajándékoktól lesz igazán boldog a karácsony. Igazi jó esti mese a téli szünetre, engedjétek, hogy a varázslatos manóvilág magával ragadjon.”
Zöllner Anna az Amikor megmentettem a karácsonyt ajánlja a Librarius – Körtárs Irodalmi Univerzum oldalán.

https://librarius.hu/2022/11/25/karacsony-apo-neked-is-…

Kapcsolódó könyvek: Ben Miller: Amikor megmentettem a karácsonyt

Ben Miller: Amikor megmentettem a karácsonyt
móra KU>!

„Odajön a fiam, elgondolkozva néz rám. Mint egy mélytengeri búvár a víz alól, kiemelkedem a munkából, mert látom, hogy valami fontosat akar kérdezni. – Apu, Isten szokott focizni?” – és így folytatódik: „– Gondolkoztam a dolgon – mondom eltökélten –, Isten igenis szokott focizni. – Kivirul. – Akkor meg lehet rá kérni? – Mire? – Hogy álljon be egy kicsit a magyar válogatottba.”
https://mora.hu/konyv/foci/

móra KU>!

Lesifotó a Mikulásról, ahogy készül a jövő heti Nagy Napra.
Nálatok már minden készen áll?
https://mora.hu/konyvlista/karacsony2022