Molymacska  P 355


Összes kitüntetés 985


Kedvenc könyvek 25

George R. R. Martin: Sárkányok tánca
Keigo Higasino: X – A gyilkos ismeretlen
J. K. Rowling: Bogar bárd meséi
Tim Burton: Rímbörtön
Murakami Rjú: Nyakig a miszóban
Badár Sándor – Horváth János: Jappán
Philip K. Dick: Ubik
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
A. M. Aranth: A Liliom Kora
Simon Tamás: Vérmacska
George R. R. Martin: Lázálom
Ernest Cline: Ready Player One
Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Bret Easton Ellis: Amerikai psycho
Dávid Ádám: Millennium Expressz – A tudósító
>!
2017. december 8., 12:00
>!
Európa, Budapest, 2016
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634055372 · Fordította: Bart István
6 hozzászólás
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Molymacska P
Írjunk naplót kihívás!

2017. 12. 16.
Most már fogalmam sincs milyen idő van kint, attól függetlenül, hogy utaztam ma (a nyugatiig meg vissza XD )

Kedves Naplóm!
Ma a KMK-s könyvkarácsonyon voltam (juhú?) és hihetetlenül vegyes érzelmeim vannak.
Elsőnek kezdjük a negatívval: szóval nem pódiumban voltunk fent, hanem a kávézó részen, így túl kevés volt a hely (amit kényelmesen el lehetett foglalni) és túl sok az ember. És túl nagyok, túl nem könyvmolyok (hanem barátok/ismerősök/családtagok, akik sokszor úgy viselkedtek hogy… szóval a pillangókisasszony a LÉTÉVEL kiverte nálam a biztosítékot, ami miatt az egyik előadást nem is tudtam élvezni sajnos :( )
A jó viszont sokkal több volt, és most haladjunk kronológiába, hogy mindent biztosan le tudjak írni. Először is találkoztam Nózival (Nózi nyomoz sorozat) akiről nem tudtam, hogy létezik, és nagyon cuki volt (állatbolond vagyok, persze hogy végig meg akartam simogatni a nagyon cuki Nózit) Kántor Kata és Deme László beszélgetése volt az első, így nem csak Nózit láttam, de az orsi íróját is (és grafikusát is. Igen, a képregényére kíváncsi vagyok!) ellenben sajnáltam, hogy Deme László néhány kérdést nem kapott (agy nem úgy kapott) hogy az engem érdeklő kérdésre egyértelműen választ adjon :( (ellenben a beszélgetés hangulata nagyon jó volt, két tehetséges író, egy zseniális rajzoló, és egy kutya. Kell ennél több? :D )
Ezután jött Bessenyei Gábor, akinek a könyve nem hozott lázba, ellenben a jövendőbeli tervei… nos az igen! Mondjuk furcsa volt, teljesen másnak képzeltem el a neten keresztül, és így annyira nem is tudom… egyrészről emberi volt, másrészről olyan íróféle vagy mifene :D Pozitív csalódás volt teljesen, aminek örültem :)
A harmadik előadás a hard selection két új írójával volt. Az integrálva című könyv nagyon felkeltette az érdeklődésemet (mert hát sci-fi, mesterséges intelligencia, meg minden) bár az író megjegyezte, lehet happy end féleség lesz a vége, így kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. Úristen, de nagyon! (Úristen, nem tudom, mikor fogom kiolvasni, mert most egy tucat könyvet vettem és vagy 4-5 tucat könyvet kellene most elolvasnom! Úristen, nincs időm olvasni ENNYIT!) Az előadás női tagjának könyve előzetesen nem nyerte el a tetszésem (nem tudom mi miatt csak úgy nem) de a beszélgetés alkalmával felcsigáztak nagyon, így lehet, hogy a jövendőben el fogom olvasni. Annyira, de annyira szeretném elolvasni, mert olyan jónak tűnik!
Ezután mentem le kajálni, ahol találkoztunk @Morhen @deszy párossal, és jókat beszélgettünk a nap kövi részéről, meg a holnapról. (és megittam a koffeinadagomat, mert kellett, nagyon) majd visszamentünk, ahol dedikáltattam két könyvet is (az egyik A végtelen térségek örök hallgatása volt, és az író nagyon meglepett. Nem erre számítottam, és furcsa volt, de Szöllösi Kristóf se olyan volt, mint hittem, hanem sokkal, de sokkal fiatalabb. Vagy fiatalosabb, ez még nem eldöntött. Ellenben maga a személye annyira felkeltette az érdeklődésem…)
Következőnek Róbert Katalin: Szelídíts meg! című kötetének volt a bemutatója, amivel egy pici kedvet csinált nekem a könyvhöz. Elolvastam volt így is, csak most már úgy érzem, tényleg el szeretném olvasni, és tudni, mi van benne. Adok neki mindenképpen egy esélyt, és remélem, ez is jól sül majd el. Ezután a Mikrofonpróba bemutatója volt, ami érdekes is, meg minden, de valahogy inkább az ír személye volt a meglepő. A Fogadj el ezután erősen várólistás, de nem tudom, ez jó döntése e. Lehet igen… majd meglátjuk.
A végén pedig az én személyes kedvencem, Fekete Judit és a Húzós szerelem írónője volt jelen. Nagyon érdekes volt a beszélgetés, gondolatébresztő, és elég sok mindent megtudtunk belőle. Az előadás után lent dedikáltattam a könyvemet is, aminek nagyon örülök :)
Ez volt a mai napom. Fárasztó volt, figyelni, és úgy éreztem, ez a negyven cepr (vagy negyvenöt) túl sok volt egy-egy beszélgetésre. Elég lett volna harminc is néha, de így sem volt annyira probléma. Várom a holnapi napot, a mait pedig azzal töltöm, hogy elrendezgetem a könyveimet (hova férnek fel istenem, hova? Sehova, hát a polcom 120%on van telítettség szinten!)