Molnár_Gyula 20


Összes kitüntetés 7


Kedvenc könyvek 2

Fernand Braudel: Anyagi kultúra, gazdaság és kapitalizmus, XV-XVIII. század – A mindennapi élet struktúrái: a lehetséges és a lehetetlen
David Halberstam: The Reckoning
Hirdetés

Aktuális olvasmányok

Szűcs Jenő: Vázlat Európa három történeti régiójáról
Honvári János (szerk.): Magyarország gazdaságtörténete a honfoglalástól a 20. század közepéig
Benjamin Graham: Az intelligens befektető
Moldova György: A tékozló koldus

Benjamin Graham: Az intelligens befektető Gyakorlati tanácsok befektetőknek

>!
2015. május 9., 18:03

Moldova György: A tékozló koldus Riport az egészségügyről

>!
2014. május 3., 03:41
Hirdetés

Utolsó karc

>!
Molnár_Gyula
Rukkola

Ma vettem át az első könyvet, melyet nem pontokért happoltam, hanem kifizettem a Rukkolán. Emiatt elgondolkodtam valamin.

Lett volna még rá elkölthető pontom, viszont a rendszer által felkínált ár az azonnali happolásért rendkívül kedvező volt. Így inkább a fizetős módot választottam, ezzel a rukkoló megkapta az elvárt pontjait, a Rukkola pedig egy kevés bevételt. Így azonban az történt, hogy a rendszerben lévő pontok összesített száma nőtt, miközben én továbbra is tudok a megspórolt pontértéken más könyvet happolni.

Attól tartok, így viszont minden vásárlással egyre feljebb fog menni a könyvek átlagos pontára, hiszen folyamatosan új pontok keletkeznek, viszont a pontok lassabban forognak a tagok között. Így egyre inkább elértéktelenednek, ami egyedül azoknak könyveknek nem emeli az árát, amelyek fixen 5 pontért elérhetőek. Ezek a könyvek így esetleg gyorsabban kiforognak a rendszerből, de a rukkolók már nem tudják felhasználni, csak sokkal nagyobb stoppokra őket, ha ők maguk nem akarnak 5 pontos könyvet happolni.

Tartok tőle, hogy ez még inkább a Rukkola cserélde jellegének az elhalásához vezethet, bár ne legyen igazam. Kíváncsi vagyok, ti hogy látjátok – remélem, nem voltam túl kusza.

16 hozzászólás